Kulautuvoje jau galima atsigaivinti išskirtinio skonio mineraliniu vandeniu

  • Teksto dydis:

Gegužės 28 d. Kauno rajono kurortinei teritorijai priklausančiame Kulautuvos miestelyje atidaryta biuvetė. Čia išgaunamu mineraliniu vandeniu galės nemokamai mėgautis bendruomenės nariai, miestelio svečiai.

Prieš keletą metų pušyne, netoli LSMU Kulautuvos reabilitacijos ligoninės, bendrovė "Giraitės vandenys" išgręžė 150 m gręžinį. Įmonei "Ekologinis servisas" ištyrus šį vandenį paaiškėjo, kad jis yra mažos mineralizacijos, labai tyras, švelnaus skonio ir tinka net kūdikių maistui gaminti.

Šis projektas, pasak savivaldybės vadovų, leidžia kalbėti apie Kulautuvos atgimimą. Maždaug prieš šimtmetį šis miestelis buvo stiprus traukos centras: vienu metu jame ilsėdavosi nuo 4 iki 7 tūkst. žmonių, atvykdavo ir užsienio turistų. 2017 m. Vyriausybė suteikė Kulautuvai, Kačerginei ir daliai Zapyškio kurortinės teritorijos statusą, todėl siekiama didinti šių miestelių patrauklumą, juose kuriant turizmo ir sveikatinimo infrastruktūrą.

Kulautuvos urbanistinės vizijos projektą kūrė miestelyje gyvenantis architektas Aidas Kalinauskas. Jis projektavo mažosios architektūros elementus, suolelius, transporto stoteles, taip pat ir biuvetę. "Manau, kad nebūtina gręžtis į praeitį – gyvename XXI a., todėl ir architektūra turi būti moderni, atspindinti laikmetį", – sakė žinomas architektas.

Biuvetėje bus galima atsikvėpti, pamedituoti, paskaityti knygą arba tiesiog pasigrožėti pušynu.

Biuvetei buvo panaudotas korteno (rūdintas) plienas, kuris ilgainiui keis spalvą: iš oranžinio virs rudu ir susilies su medžių kamienų spalva. Pastato grindys apšiltintos, įrengti gultai, žiemą bus įjungti šildytuvai, todėl biuvetė veiks visus metus. Teritorija sutvarkyta ir pritaikyta neįgaliesiems, įrengti suoleliai, dviračių stovai. Projektą finansavo Kauno rajono savivaldybės, darbus, kurių vertė 194 tūkst. eurų, atliko UAB "EDS projektai".

Kulautuvos seniūnė Dalia Šiušienė sakė, kad biuvetėje bus galima atsikvėpti, pamedituoti, paskaityti knygą arba tiesiog pasigrožėti pušynu.

Kulautuvai atgimti padės ir kiti Kauno rajono savivaldybės suplanuoti projektai. Netrukus prasidės Akacijų alėjos rekonstrukcijos darbai. Baigiamas rengti buvusios sanatorijos pastato rekonstrukcijos techninis projektas – ateityje čia įsikurs seniūnija, laisvalaikio centras, ambulatorija, kitos įstaigos.

Jau šiemet Kulautuvos centre turėtų atsirasti tarpukario laikų stiliaus telefono būdelė, iš kurios bus galima paskambinti telefonų knygoje nurodytais numeriais ir sužinoti čia gyvenusių žinomų žmonių istorijas. Šį projektą kartu su savivaldybe ketina įgyvendinti žinomas prodiuseris Rolandas Skaisgirys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

biznio planas

biznio planas portretas
ten raiktu koki bordeli ant nemuno kranto atidaryt-xaxlushku atvesim

Arimantas

Arimantas portretas
Biuvetė gerai, bet reikia Kulautuvai ir kavinės.

Kulautuva-

Kulautuva- portretas
absoliučiai svečius ignoruojanris miestalis. Nėra net kur arbatos atsigerti , nekalbant apie pavalgymą. Nuo Smetonos laikų privati iniciatyva taip ir neatsigavo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių