Kovojusiems su pandemija – medaliai ir padėkos žodžiai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kauno rajono meras Valerijus Makūnas į Raudondvario dvaro oranžeriją pakvietė medicinos įstaigų, specialiųjų tarnybų ir visuomeninių organizacijų, aktyviausiai prisidėjusių prie COVID-19 pandemijos suvaldymo, atstovus. Jiems meras perdavė daugiau kaip 200 Kauno rajono savivaldybės medalių ir padėkos raštų.

„Prie pandemijos suvaldymo prisidėjo daugybė žmonių, visų neturime galimybių čia pakviesti, perduokite jiems šiuos medalius ir nuoširdžiausius padėkos žodžius“, – prašė meras.

Kauno rajonas – viena sėkmingiausiai pandemiją suvaldžiusių Lietuvos savivaldybių. Liepos 15 d. duomenimis, COVID-19 sergamumo rodiklis Kauno rajone siekė 2,38, Kauno apskrityje 3,09, Kauno mieste 4,04.

Karantino metu beveik kiekvieną dieną buvo sulaukiama įvairios pagalbos. Šauliai ir ugniagesiai padėjo priimti keleivius, atskridusius į Karmėlavoje įsikūrusį Kauno oro uostą. Kaimo turizmo sodybos juos apgyveno palankiomis sąlygomis, ypač geranoriškai talkino Sadauskų, Peimų sodybų šeimininkai. Neįgalieji siuvo apsaugines kaukes, verslininkai ir įmonės dovanojo apsaugos priemonių arba aukojo lėšų joms įsigyti.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Neskaičiuodami valandų ir negalvodami apie save dirbo medikai, visuomenės sveikatos specialistai, policijos pareigūnai, socialiniai darbuotojai, savivaldybės Operacijų centras, savanoriai.

„Padėkos žodžiai labai svarbūs visiems konkrečius ir svarbius darbus atlikusiems žmonėms, būtinai perduosiu juos savo kolektyvui“, – kalbėjo Respublikinės Kauno ligoninės generalinė direktorė doc. dr. Diana Žaliaduonytė.

Supratau, kad vienas lauke – ne karys, tik kartu mes galime įveikti visas negandas.

Bendradarbiaujant su šia ligonine, Garliavoje buvo įsteigta Kauno rajono karščiavimo klinika. Tuo ypač rūpinosi VšĮ Garliavos PSPC direktorė Nijolė Kliučienė. Šios įstaigos ir VšĮ Pakaunės PSPC mobilios brigados atliko profilaktinius tyrimus Kauno rajono medikams ir socialinio sektoriaus darbuotojams.

„Per šį laikotarpį buvo labai daug iššūkių. Supratau, kad vienas lauke – ne karys, tik kartu mes galime įveikti visas negandas“, – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius, Ekstremaliosios situacijos operacijų štabo vadovas Šarūnas Šukevičius.

Su iššūkiais sėkmingai susidorojo ir Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė, kuri palaikė ryšius su įvairiomis institucijomis, koordinavo veiklą. Savivaldybės gydytoja labiausiai džiaugėsi gyventojų sąmoningumu ir pilietiškais poelgiais. „Žmonės skambino, aiškinosi karantino taisykles, padėjo vieni kitiems, tvarkingai izoliavosi, nereikėjo kviesti policijos“, – pasakojo M. Labašauskaitė.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno rajone saviizoliacijai buvo paruošti 146 kambariai, juose apgyvendinta beveik 200 asmenų. 1808 Koronos karštoji linija nuo gyvavimo pradžios sulaukė daugiau pusę milijono skambučių.

Savivaldybės vairuotojai vežė atvykėlius iš oro uostų, Klaipėdos jūrų uosto, pasienio punktų. Buvo dienų, kai teko nuvažiuoti daugiau kaip tūkstantį kilometrų.

Kauno rajono Greitosios medicinos pagalbos stotis vežė užsikrėtusius arba su įtartinais simptomais asmenis, grįžusius iš užsienio, pervežė ligonius.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras talkino Nacionalinio visuomenės sveikatos centrui, o Pedagoginė psichologinė tarnyba konsultavo panikos apimtus žmones. Sėkmingai pandemijai kelią užkirto ir Vilkijos PSPC.

Mero padėkos buvo įteiktos visų šių įstaigų kolektyvams. Kaimyninei Jonavos rajono savivaldybei atstovavusiam vicemerui Eugenijui Sabučiui taip pat padėkota už geranorišką bendradarbiavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akvilė

Akvilė portretas
Girdėjau, kad buvo ir tokių, kurie medalius gavo nors jiems ir nepriklausė. Buvo tokių, kuriems priklausė apdovanojimas bet juos pamiršo. .

Daktarė

Daktarė portretas
Daili moteris ta Žaliaduonytė

nesvarbu

nesvarbu portretas
Dovanoti popieriukus, medaliukus - Makūno stichija.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių