Košmaras Berlyne lietuvių kelionių planų nepakeis?

Berlyno kalėdinėje mugėje – baisi tragedija. Pirmadienio vakarą sunkvežimis sutraiškė dvylika žmonių, dar beveik pusšimtis sužalotų. Tačiau lietuviai dar vieno teroro išpuolio nesibaimina ir neketina atšaukti suplanuoto pasižvalgymo kalėdinėse mugėse.

Lietuviai nenukentėjo

Kalėdų atmosferą Berlyne pirmadienio vakarą aptemdė kraupus teroro aktas. Sunkvežimis įsirėžė į kalėdinę mugę, kurioje nuolat šurmuliuoja būriai žmonių. Išpuolio metu žuvo mažiausiai dvylika žmonių, dar dešimtys patyrė įvairių traumų ir šiuo metu gydomi ligoninėje. Berlyno kalėdinės mugės tragedija priminė vasarą Prancūzijos Nicos kurorte vykusį košmarą, kai į minią taip pat įsirėžė sunkiasvorė transporto priemonė. Tąkart žuvo per 80 žmonių, dar beveik 20 žmonių buvo sunkios būklės.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) neturi žinių, kad per išpuolį Berlyne būtų nukentėję lietuviai.

"Susisiekėme su ambasada, kol kas duomenų, kad būtų nukentėję Lietuvos piliečiai, neturime", – BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius.

Kalėdinės mugės – populiariausios

Pastarųjų metų tendencijos rodo, kad lietuviai šventiniu laikotarpiu vis labiau susigundo aplankyti užsienyje veikiančias kalėdines muges. Labiausiai mūsų šalies keliautojai mėgsta vykti būtent į Vokietijos Kalėdų miestelius ir parvežti išskirtinių dovanų artimiesiems.

Pasak Rimvydo Širvinsko-Makaliaus, kalėdinių mugių lankymas sparčiai populiarėja. Ypač tai suintensyvėjo, kai atsirado pigių skrydžių bendrovės ir ėmė siūlyti pigius bilietus į Europos didmiesčius.

"Pigiausi bilietai būna lapkričio mėnesį, tad nuo tada į ir prasideda kalėdinės mugės. Dažniausiai iš Lietuvos vyksta būtent į Vokietiją, nes ji garsėja didžiausiomis ir įspūdingiausiomis kalėdinėmis mugėmis. Tiesa, teko girdėti iš keliautojų, kad šių metų Berlyno mugė nuvylė, nes ten didelės kainos, bet vis tiek kalėdinės mugės tikrai populiarėja. Ypač kai norime surasti įdomesnių dovanų", – sakė kelionių ekspertas.

Jis tikino, kad Lietuvoje žmonės dažnai neranda to, ką tikrai norėtų per šv.Kalėdas įteikti artimiesiems, todėl lieka kelios alternatyvos – idėjų ieškoti užsienio kalėdinėse mugėse arba dovanoti rankų darbo dovanas.

Kelionės iš Kauno

Kiek kauniečių kalėdiniu laikotarpiu pasiryžo aplankyti užsienio muges, kelionių organizatoriai neatskleidžia, tačiau pastebi, kad Kaunas – vienas labiausiai keliaujančių miestų.

"Nemaža dalis mūsų organizuojamų pažintinių kelionių klientų yra iš Kauno. Vykdydami pažintinę kelionę, klientų patogumui, sustojame Kaune, tačiau pasakyti tikslesnius keliautojų srautus iš šio miesto yra sudėtinga", – sakė kelionių organizatoriaus "Novaturas" rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė.

"Kaunas tikrai keliaujantis miestas, nes būtent čia atsirado pirmosios pigių skrydžių bendrovės ir čia žmonės labiau pripratę keliauti savarankiškai, leistis ir į keliones autobusu. Pastebima bendra tendencija, kad kauniečiai yra labai aktyvūs keliautojai", – patvirtino ir R.Širvinskas.

(Nuotraukoje – R.Širvinskas)

Išpuoliai neatgraso

Kalbinti kelionių organizatoriai tikina, kad paprastai lietuviai dėl įvykdytų teroro aktų savo kelionės planų nekeičia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių