Konkursas dėl ligoninės vadovo posto pasėjo įtarimų

Sveikatos apsaugos ministerijoje įvykusį Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus konkursą laimėjo laikinasis vadovas Gediminas Abeciūnas. Kiti konkurso dalyviai abejoja jo skaidrumu.

Sveikatos apsaugos ministerijoje įvykusį Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus konkursą laimėjo laikinasis vadovas Gediminas Abeciūnas. Kiti konkurso dalyviai abejoja jo skaidrumu.
Kad konkursas įvyko šią savaitę ir nugalėtojas jau išrinktas, patvirtino Sveikatos apsaugos ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Giedrė Maksimaitytė, tačiau ji neatskleidė laimėtojo pavardės, nes laukiama oficialaus patvirtinimo.

Kad laimėjo konkursą, neslėpė pats G.Abeciūnas. "Jei eini į konkursą, visada tikiesi laimėti. Jautiesi, kaip sportininkas prieš varžybas. Kaip vertinu kalbas apie konkurso tendencingumą? Galiu atsakyti tik už save – komisija buvo pakankamai kompetentinga, čia buvo du stebėtojai – iš Seimo ir Gydytojų sąjungos, kurie irgi išsakė savo nuomonę. Kiekvienas, kuris pralaimi, jaučia kažkokią nuoskaudą", –  tvirtino G.Abeciūnas.

Konkurse dalyvavo šeši medikai – tarp jų ir buvęs šios ligoninės vadovas Kęstutis Mazurkevičius. Jo teigimu, nuo pat konkurso pradžios jautėsi ne itin maloni atmosfera.

"Dar turime laiko apskųsti sprendimą, tačiau nežinau, ar tai darysime. Mano nuomone, šis konkursas buvo organizuotas ne ką geriau nei ankstesnieji, kuriuos skelbė savivaldybė. Ministerija net skelbime apie konkursą privėlė klaidų. Paskelbė ligoninės vadovo, o pagal įstatus konkursas turėjo būti ligoninės direktoriaus pareigybei", – sakė konkurse dalyvavęs K.Mazurkevičius.
Jo teigimu, tokios klaidos daro gėdą konkurso organizatoriams, o komisijos pirmininko nurodymas nebendrauti po konkurso su žiniasklaida kelia nuostabą.

"Visą dieną praleidome koridoriuje – reikėtų keisti konkurso organizavimo tvarką. Neįrodomi dalykai, tačiau truputį jautėme konkurso tendenciškumą ir jautėme, kaip baigsis konkursas. Yra pagrindo įtarti, kad informacija buvo nutekinta iš vakaro. Konkurso nugalėtojas galimai turėjo klausimus jau konkurso išvakarėse. Tokią nuomonę susidarėme", – sakė K.Mazurkevičius.


Netrūko skandalų

Pernai Kauno savivaldybė Kauno klinikinę ligoninę perdavė Sveikatos apsaugos ministerijai. Prieš tai savivaldybė skelbė ligoninės direktoriaus konkursą, kurį lydėjo skandalai. Nugalėtoju buvo paskelbtas Gediminas Abeciūnas.

Praėjusių metų liepą Aukščiausiasis Teismas pripažino, kad G.Abeciūnas Kauno klinikinės ligoninės direktoriumi išrinktas neteisėtai, nes 2011 m. spalį Kauno savivaldybės surengtas Kauno klinikinės ligoninės vadovo konkursas buvo neskaidrus – jo rezultatai buvo anuliuoti.

Prieš tai Kauno apygardos teismas buvo paskelbęs priešingą sprendimą, bet jį apskundė konkurso dalyviai Kęstutis Mazurkevičius ir Linas Vitkus, š



NAUJAUSI KOMENTARAI

to laimėjo

to laimėjo portretas
Ar bent jauti kokių nesąmonių prirašei. Algos, avansai vėluoja... Tave į teismą paduot reikia už tokius vėjus.

laimejo

laimejo portretas
laimejo ne megejas padaryt o viska ardyti ir griauti . Tokios betvarkes ligonineje nebuvo 20 metu nzn kas vyks kiekviena diena. Algos , avansai veluoja jau trecia menesi , darbuotuojai eina skolintis pinigu i paskolas teikiancias imones, Buhalteres kuria pasakeles apie sugedusius kompiuterius. Patalpas Laisves alejoje tuoj visai isparceliuos, zmones meto kaip nori. 2 ligonineje zmones sugrusti po 4 i 15 kvadratiniu metru kambarius, darbo salygos baisios. Kazkokiu galimybiu gauti papildomu medziagu buiciai ir remontui minimumas. Greitai ligoniai tures patys nestis savo patalyne o daktarai skalbtis savo chalatus.

skundikai

skundikai portretas
Populiariausias sportas Kaune ne krepsinis, bet apskundimas. Obelienius apskunde kad nelaimejo, dabar apskus Abeciuna kad laimejo. Atsimenu ir Jiesios tilto rekonstrukcijos konkurso laimetojas buvo apskustas. O ka teismai? Teismai peregzaminuoti konkurso dalyviu neturi teises ir kompetencijos, o nuomones, itarimai ir pasipiktinimas tai dar ne irodymai. Net irodyti nera kaip, nes vertina zmones, ne kompiuteriai ir kiekvieno egzaminatoriaus vis kitokia nuomone apie viena ar kita atsakyma. Zodziu, kaip "suinteresuotas asmuo" paskambines lieps, toks bus ir nuosprendis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių