Kompozitorius G. Kuprevičius atsidūrė medikų rankose

  • Teksto dydis:

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas kompozitorius Giedrius Kuprevičius vakar paguldytas į Kauno klinikų Neurologijos kliniką.

Dėl kokių sveikatos problemų 76 m. kompozitoriui prireikė medikų pagalbos, artimieji nekomentavo.

Kompozitoriaus žmona dailininkė Gražina Aleknavičiūtė-Kuprevičienė patvirtino, kad žinomas kaunietis gydomas ligoninėje. „Taip, bet kol kas negaliu nieko pasakyti. Galiu nuraminti, kad jam ne COVID-19, kad čia jis labai gerai prižiūrimas, bet diagnozė kol kas neaiški“, – sakė kompozitoriaus žmona. Ji nepatikslino, dėl kokių priežasčių G.Kuprevičiui prireikė medikų pagalbos.  

G.Kuprevičiaus nuopelnai 2003 m. yra įvertinti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, 2003 m. jis yra pelnęs Įsimintiniausio Kauno menininko vardą už operą „Jobo teismas“, operetę „Kipras, Fiodoras ir kiti“ bei vokalinę simfoniją „Aštuoni metafiziniai romansai“, 2004 m. – „Bravo“ apdovanojimą „Už nuopelnus lietuviškai pop kultūrai“, 2006 m. – Vyriausybės kultūros ir meno premiją, 2010 m. – Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos aukso žvaigždę, 2011 m. 1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklą, 2013 m. – Nacionalinę kultūros ir meno premiją.

1962–1968 m. studijavo Lietuvos valstybinėje konservatorijoje (dab. Lietuvos muzikos ir teatro akademija), nuo 1957 m. kartu su tėvu Viktoru Kuprevičiumi (1901–1992), o nuo 1989 m. kartu su Juliumi Vilnoniu reguliariai skambina Kauno kariljonu. 1980–1987 m. vadovavo Kauno valstybinio muzikinio teatro elektroninės muzikos grupei „Argo“, buvo koncertinės grupės „Žaliakalnio vilkai“ dalyvis. 1992–1993 m. Kauno miesto vicemeras. 1990–1999 m. dėstė Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakultete, 2000–2012 – KTU Humanitarinių mokslų fakulteto dekanas. Lietuvos kompozitorių sąjungos, Lietuvos muzikų sąjungos ir Lietuvos mokslų akademijos narys.

Nuolat bendradarbiauja su kultūrine žiniasklaida, domisi jaunimo muzikine veikla ir ją remia, yra Master-class vedėjas tarptautiniuose muzikiniuose jaunimo forumuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuprevicius

Kuprevicius portretas
tarsi Karo muziejaus simbolis, prisimenu ir jo teva, kokie buvo koncertai, zmones plojo, gerbe meninkus, dabar atsirado mada tik pasitycioti, geda.Sveikite, maestro!

Gedziminui

Gedziminui  portretas
Pasipiarinai ir gerai o jis guli ligoninėje ir tavo palazymo neįvertina.

Gediminas

Gediminas portretas
Laikykis, kaimynėli, mes toli, bet širdyje su tavimi
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių