Kokie darbai dar liko Laisvės alėjoje?

Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbai eina į pabaigą. Didžiojoje dalyje jau yra paklota nauja granito danga ir nemažai atkarpų išvaduotos nuo tvorų, tačiau darbų gali likti dar ir kitiems metams.

Priklauso nuo orų

"Kauno diena" pasidomėjo, kaip sekasi vykdyti Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbus ir ką dar liko padaryti. Sinoptikai prognozuoja vis šaltesnius orus, kurie gali pakoreguoti ir Laisvės alėjos tvarkymo darbus. Vis dėlto, jei staigiai pašaltų, kitiems metams liktų smulkesni darbai, nes didieji jau atlikti.

"Laisvės alėjos rekonstrukcijos pagrindiniai darbai jau finišo tiesiojoje ir sparčiai juda pabaigos link. Šiais metais, atsižvelgiant į oro sąlygas, bus baigiama kloti granito danga, užpildomi tarpai tarp grindinio plokščių ir vykdomi smulkūs mažosios architektūros darbai.

Taip pat tvarkomi ir naujai įrengiami kelio ženklai, apsauginiai stulpeliai ir kt. Be to, pradėtos montuoti šiukšliadėžės. Kadangi jos gaminamos kaip atskiri elementai, tikimės, kad iki Naujųjų metų pavyks visas šiukšliadėžes sumontuoti", – komentavo rekonstrukcijos darbus atliekančios bendrovės "Kauno tiltai" Gatvių tiesimo aikštelės vadovė Jolanta Varkalienė.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Kitų metų planai

Pagal sutartį, Laisvės alėja gali būti tvarkoma dar beveik metus. Tačiau rangovai tikina, kad kitąmet didžiųjų griovimo darbų ir dulkių debesų nebebus.

"Kitais metais baigsime įrengti prieigas į pastatus, įspėjamuosius dangos paviršius neįgaliesiems, stulpelius ir kt. Taip pat sugrąžinsime prieš rekonstrukciją laikinai išmontuotus ir išvežtus mažosios architektūros elementus: sugrįš Jono Vileišio ir Danieliaus Dolskio skulptūros, Vytauto Didžiojo informacinė lenta ir kt. Atšilus orams beliks susodinti augalus, sureguliuoti Laisvės alėjos fontano sroves ir atlikti kitus smulkius darbus", – pažymėjo J.Varkalienė.

Tikimasi, kad darbams palankūs nežiemiški orai darbininkams leis numatytus darbus atlikti iki švenčių. "Tačiau tuos darbus, kuriems atlikti būtina teigiama oro temperatūra, perkelsime kitiems metams", – teigė "Kauno tiltų" Gatvių tiesimo aikštelės vadovė.

Rekonstrukcijos eiga

"Kauno diena" primena, kad dabar Laisvės alėjos rekonstrukciją atkarpoje nuo A.Mickevičiaus gatvės iki Senamiesčio atlieka dvi bendrovės "Kauno tiltai" ir "Autokausta", laimėjusios savivaldybės skelbtą konkursą. Darbai vykdyti keliais etapais.

Laisvės alėjos rekonstrukcijos pagrindiniai darbai jau finišo tiesiojoje ir sparčiai juda pabaigos link.

Iš pradžių darbai buvo pradėti nuo centrinės gatvės dalies. Joje pakeistos požeminės komunikacijos. Vėliau darbai persikėlė į Laisvės alėjos šonus. Išardžius seną dangą, buvo atlikti požeminių komunikacijų tvarkymo darbai ir paklota nauja granito danga.

 

Taip pat rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje pastatyti nauji suoliukai, pradėtos montuoti šiukšliadėžės. Rekonstrukcijos metu atnaujintas ir Laisvės alėjos fontanas. Nors jo burbulų kompozicija išliks tokia pati, tačiau vandens srovės bus visai kitokios, tad sudarys išskirtinį įspūdį.

Darbų vertė siekia 16,4 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Virš naujų suoliukų būtina pastatyti stogelius, kad varnos, kuosos ant jų nedergtų. Tai kainuos ne tiek daug

...

... portretas
Taaaip, Janinuk, kai nėra kuo girtis, tenka prie kramtomosios gumos kabinėtis.

SAKES

SAKES portretas
man jau prasidejo DEPRESIJA Del vis dar nebaiktu darbu
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių