Kauno „Žalgirio“ arenoje – ambicingas A. Mamontovo kalėdinis koncertas

Atlikėjo Andriaus Mamontovo gerbėjų minia „Žalgirio“ arenoje šventė Kalėdas. Ambicingame koncerte „Kitoks pasaulis. Kalėdos“ netrūko ir gerai žinomų dainų, ir šventinės nuotaikos bei gausybės laimingų veidų.

Ir naujos, ir senos dainos

Dainininkas dar šių metų pavasarį pristatė savo didžiausią ir ambicingiausią pasirodymą „Kitoks pasaulis“. Dabar atėjo eilė šį reginį išvysti Kaune. A. Mamontovo koncertas tapo apie 4 tūkst. kauniečių ir miesto svečių kalėdine dovana, subūrusia į „Žalgirio“ areną.

Koncertą atlikėjas pradėjo nuo gerai žinomos dainos „Geltoni krantai“. Kitas dainas lydėjo ir fontanų ir šviesų šou.

„Neįtikėtina prieš metų pabaigą būti čia vėl Kaune. Gera tiesiog būti čia ir dabar. Bus įvairių dainų, kurias gerai žinote, bet kadangi dar esu aktyvus kūrėjas, turiu ir naujų dainų“, – apie tai, kas laukia koncerto metu kalbėjo A. Mamontovas.

Dainininkas koncerto metu priminė, kaip svarbu aukoti Ukrainai ir klausytojams paskyrė areną užvedusią dainą „Geltona. Žalia. Raudona“.

Kartu suskambusios dainos

Šis pasirodymas buvo suplanuotas rudenį Vilniuje, „Avia Solutions Group“ arenoje, tačiau dėl arenos vadovo Gedimino Žeimelio galimų sąsajų su Rusija, A. Mamontovas nusprendė koncertą perkelti į Kauną. Tad „Žalgirio“ arenoje susibūrę gerbėjai tikino, kad čia net ir geriau rengti tokį pasirodymą, ir dar per Kalėdas. Taip esą jaučiama dar didesnė šventinė nuotaika.

„Vilniuje nežinau, ar būčiau dalyvavęs, o dabar, viskas arčiau, todėl tai puiki proga pasilinksminti per Kalėdas“, – kalbėjo kėdainiškis Julius.

Tūkstantinė gerbėjų arena kone mintinai dainavo visą repertuarą – „Ufonautai“, „Kai tu atversi man duris“, „Mono arba Stereo“, „Saulės miestas“, legendinę „Laužo šviesa“ ir daugybę kitų. Dažnai skambančius žodžius lydėjo ir švieselių jūra, apėmusi visą „Žalgirio“ areną.

„Jau iš anksto žinojau, ką rasiu po kalėdine eglute. Labai norėjau į šį koncertą, todėl su vyru jau prieš kurį laiką pasirūpinome bilietais. Nostalija virpina kūną, kai tiek daug žmonių kartu dainuoja žinomiausias Mamontovo dainas. Esu labai laiminga“, – kalbėjo koncerte sutikta kaunietė Marija.

„Šventiniai stalai nurinkti, reikia dabar daug šokti“, – juokavo dvi merginos.

Didelis pasiruošimas

Kalėdinis A. Mamontovo pasirodymas „Kitoks pasaulis“ virto milžinišku spalvų ir vandens pasauliu, kuriame geriausius savo kūrinius muzikantas su grupe atliko 100 fontanų fone, nestandartinėje scenoje, su gausybe lazerių, ugnies ir specialiųjų šviesos efektų.

Maždaug pustrečios valandos trukmės koncerte suskambo populiariausi Andriaus kūriniai, sukurti per keturis dešimtmečius, o taip pat seni geri „Foje“ hitai.

A. Mamontovui kurti muzikinę atmosferą padėjo muzikantų grupės nariai: Eimantas Belickas, Tomas Andrijauskas, Ieva Makauskaitė, Andrius Mamontovas jaunesnysis ir Meinardas Brazaitis.

Prie šou „Kitoks pasaulis“ sukūrimo ne vieną mėnesį dirbo daugiau kaip 50 Lietuvos ir užsienio šalių apšvietimo, įgarsinimo, vaizdo grafikos profesionalų. Tai vienas brangiausių ir techniškai sudėtingiausių projektų Lietuvos muzikos istorijoje, kurį tikrai vertėjo pamatyti savo akimis ir pajausti visa širdimi



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai tu bliauni

tai tu bliauni  portretas
kaip debilas ir dar didžiosiomis raidėmis pastoviai ... :(

MAMONTOVAS b l i a u n a VERŠIO balsu, kaip ir

MAMONTOVAS  b l i a u n a VERŠIO balsu, kaip ir  portretas
JUOZAPAITIS ,todėl neatsitiktinai JUODU s u t a r d a m i dainuoja k a g e b i s t o OŽIO tvarte-KONSERVŲ " galvijams"

na

na portretas
jo dainu zodziai geri (bent senesniu, kurias zinau). Bet dabar nesidomiu sisteminiu itakotuku kuryba ir i koncertus nevaikstau
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių