Kauno troleibusą papuošė futuristinis personažas

  • Teksto dydis:

Kauno gatvėse važinėja vis margesni senieji „Škoda“ troleibusai. Taip išradingai siekiama atsisveikinti su ilgai tarnavusiomis senosiomis transporto priemonėmis ir pasitikti naujus troleibusus.

Kauno miesto savivaldybė pasidalijo, kokia menininkų fantazija nutūpė iki šiol nutūpė ant senų troleibusų. Tarp naujų piešinių – ir futuristinis mėlynas robotukas. Žaismingas personažas tiesiog apraizgė senąją „Škodą“.

Visi išmarginti senieji „Škodos“ troleibusai yra mobilios parodos „Atia senienos, labas naujienos!“ dalis. Įvairūs Kauno ir kitų miestų menininkai teikia gatvės meno idėjas, o geriausios realizuojamos ir demonstruojamos ant troleibusų, kurie apvažiuoja beveik visą miestą. Kadangi spalvoti troleibusai keičiasi maršrutais, piešinius gali pamatyti labai daug kauniečių ir miesto svečių.

Kai kurie troleibusai sulaukia ypatingo dėmesio. Štai rožinis, išmargintas širdutėmis, troleibusas sulaukė daug kauniečių simpatijų. Vos tik paskelbus apie tai, kad tokia transporto priemonė išriedėjo į Kauno gatves, žmonės pradėjo naujiena dalytis, žymėti draugus ir kviesti juos pasivažinėti meilės troleibusu.

Užsieniečiai dėmesį atkreipė į troleibusus, kurie skirti pažymėti Lenkijos miestus, kurie tapo Europos kultūros sostinėmis. Taip pat ne ką mažesnio dėmesio sulaukė geltonas troleibusas ant kurio įamžintos dvi istorinės asmenybės – japonų vicekonsulas Čijunė Sugihara ir Pasaulio teisuolis olandas Janas Zwartendijkas. Nauju įvairiaspalviu rūbu apsirengė jau penktadalis senųjų „Škodos“ troleibusų. Kauno menininkai ir kūrybinės organizacijos gali teikti savo troleibuso apipavidalinimo idėjas, o geriausios yra realizuojamos. Metų gale bus surengta šių troleibusų paroda.

„Kauno diena“ primena, kad senieji „Škoda“ troleibusai miesto gatvėse važinės iki šių metų pabaigos. Planuojama, kad pirmieji nauji „Solaris“ troleibusai Kauną pasieks jau rugpjūtį, o iki gruodžio atvyks visi 85 nauji troleibusai, kurie pakeis senuosius.

„Kauno autobusai“ į naujus troleibusus investuos 29,4 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keiskit vadovą kuo greičiau

keiskit vadovą kuo greičiau portretas
nuotraukoje paretušavus dar kažkoks vaizdas yra, bet natūroje tie troleibusai baisiai atrodo, o įlipus į ji tai aplamai košmariškas vaizdas. Dauguma Kauniečių prieš troleibusų peckiojimą, o jų kuo toliau mieste daugėja. Ir dar giriasi jais

...

... portretas
VAI, krabas mėlynasis... kiek jis spalvas gali keist?

tadas

tadas portretas
visai kaip indijoje - ir pragyvenimas, ir noras kledarus peckioti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių