Kauno švietimo įstaigose užvirė statybos

Šiemet dėl paskelbto karantino mokyklos ištuštėjo dar prieš vasarą, todėl buvo galima pradėti smulkius remonto darbus. Vis dėlto didžiųjų darbų variklis įsisuko tik dabar. Kauno miesto švietimo įstaigose prasidėjo statybos.

Didieji projektai

Dalis mokinių jau mėgaujasi vasaros atostogomis, kiti dar laiko egzaminus, tačiau greitai mokyklų durys užsivers. Švietimo įstaigas remontuojantys darbininkai turi suspėti per kelis mėnesius atnaujinti erdves, o darbo šiemet tikrai netrūksta.

"Panemunės pradinėje mokykloje bus tvarkomas visas jos sklypas, įrengiami bėgimo takai, tinklinio aikštelė, pavėsinė, takai, terasiniai laiptai, apželdinta teritorija, išvedžioti inžineriniai tinklai. Senamiesčio progimnazijoje bus baigtas fasado remontas, KTU Inžinerijos licėjuje (Vaidoto g. 11) numatytas virtuvės ir valgyklos salės remontas, bus remontuojamos VDU "Rasos" ir "Saulės" gimnazijų valgyklos", – kuriose miesto švietimo įstaigose jau tikras statybų įkarštis, "Kauno dienai" komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Šiuo metu tvarkomas Senamiesčio progimnazijos fasadas.

Ji paminėjo, kad permainų šią vasarą sulauks ir Suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centras. Čia vyksta viso pastato modernizavimo darbai, įrengiama sporto aikštelė, tvora. Atnaujinamos ir Kauno specialiosios mokyklos ikimokykliniam ugdymui skirtos patalpos.

Pasak E.Andriuškienės, naujovių atsiras ir Jono Jablonskio gimnazijoje bei Jurgio Dobkeviciaus progimnazijoje – čia įrengiamos bakalaureato standartus atitinkančios bibliotekos-technologijų centrai.

Vasarą atnaujinamos ir darželių patalpos. Štai "Ežiuko" (A.Mapu g. 12), "Boružėlės", Žaliakalnio (Bitininkų g. 21), "Šnekučio" (Kariūnų pl. 7) darželiuose apšiltinami pastatų fasadai ir stogai, renovuojamos vidaus erdvės. Savivaldybė nurodo, kad remonto darbai jau baigiami ir darželyje "Svirnelis" (S.Lozoraičio g. 24).

Kadangi dėl karantino darželiai, bendrojo ugdymo mokyklos liko tušti, juose anksčiau prasidėjo smulkūs remonto darbai.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos, smulkūs darbai bus atliekami beveik visose miesto mokyklose. Daugumoje jų vyks sienų dažymo, vidaus patalpų remonto darbai, bus keičiamas apšvietimas, atnaujinama santechnika ar atliekami kiti ūkio darbai, tad rudenį į mokyklas sugrįžę moksleiviai galės mokytis jaukesnėse patalpose.

"Kadangi dėl karantino darželiai, bendrojo ugdymo mokyklos liko tušti, juose anksčiau prasidėjo smulkūs remonto darbai, taip pat dėl neaiškios situacijos šalyje buvo atidėta keletas neprioritetinių remonto darbų. Tačiau esminės įtakos švietimo įstaigų remontui karantinas neturėjo. Visi darbai, kurie tiesiogiai siejasi su ugdymo procesu, bus pabaigti iki rugsėjo, o tie, kurie šiam procesui netrukdo, bus tęsiami iki metų pabaigos", – apie tai, kad darbai vyksta beveik pagal grafiką, kalbėjo E.Andriuškienė.

Naujų statybų dvelksmas

Šią vasarą prasidės ir naujo vaikų darželio Šilainiuose statyba. Neseniai paskelbta, kad miesto savivaldybė pasirašė sutartį dėl statybų.

Per devyniolika mėnesių Kuršių gatvėje iškils modernus 2,7 tūkst. kv. m. ploto vieno aukšto pastatas. Jame bus įrengta 200 vietų lopšelio ir darželio auklėtiniams ir apie pusšimtis – darbuotojams. Tai bus pirmoji miesto ikimokyklinio ugdymo įstaiga, nuo nulio pastatyta Kaune per visą nepriklausomybės laikotarpį.

Šilainiuose iškils naujas vaikų darželis.

Naujame darželio pastate bus įrengtos patalpos dvylikai grupių, sporto, užsiėmimų salės, valgykla, specialistų kabinetai. Suprojektuotos patalpos dviem lopšelio grupėms, keturioms dvejų–trejų metų amžiaus auklėtinių grupėms, kurias lankys po penkiolika vaikų, ir šešioms grupėms auklėtinių nuo trejų metų iki priešmokyklinio ugdymo pradžios, kurias lankys po 20 vaikų.

Pasak projekto autorių, projektuojant naują darželį didžiausias dėmesys skirtas pastato vidaus ir lauko erdvių funkcionalumui. Darželis išsiskirs jaukia aplinka ir žaidimų erdvėmis, kurios skatins vaikų judrumą bei smalsumą.

"Vidaus erdvių sprendimuose siekta daugiafunkciškumo, galimybės transformuoti erdves, atsižvelgiant į ugdymo procese iškylančius poreikius. Projekte pasitelkti energetiškai efektyvūs inžineriniai sprendimai, vertinta palankaus patalpų mikroklimato kūrimo būtinybė", – miesto atstovų išplatintame spaudos pranešime skelbė "Simper" direktorius Vilmantas Padaiga.

Miesto atstovai nurodo, kad tai ne vienintelis naujas darželis vaikams. Dar vieną darželį Šilainių seniūnijoje planuojama statyti Romainiuose, Vijūkų gatvėje. Šiuo metu rengiami priešprojektiniai pasiūlymai, kurių pagrindu bus ruošiamas techninis projektas. Šiame darželyje įsikurs keturiolika grupių.

"Šilainiuose gyvena beveik 60 tūkst. gyventojų, tai didžiausia Kauno ir net visos šalies seniūnija, todėl natūralu, kad nauji darželiai projektuojami būtent šioje miesto dalyje. Darbus planuojame keleriems metams į priekį, kad suspėtume su augančiu miestu", – kalbėjo Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Vilijampolėje, Jūratės gatvėje, naujam gyvenimui netolimoje ateityje bus prikeltas buvęs darželis. Jau rengiamas techninis projektas, o iki metų pabaigos konkurso būdu planuojama išrinkti rangovą. Čia įsikurs devynios grupės.

Finansavimo keliai

Kauno švietimo įstaigoms atnaujinti šiemet skirtas ne vienas milijonas eurų. Finansavimo naštą miestas pasidalijo su Vyriausybe, taip pat kai kuriems projektams pavyko pritraukti europinių lėšų.

E.Andriuškienė "Kauno dienai" nurodė, kad švietimo įstaigoms atnaujinti iš savivaldybės biudžeto šiemet skirta 5 mln. eurų. Vyriausybė prie mokyklų ir darželių modernizacijos prisidėjo dar 2,1 mln. eurų.

Panemunės pradinė mokykla turės naują sporto erdvę.

"Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė apie 400 tūkst. eurų kondicionavimo sistemoms įrengti mokyklose, kuriose yra egzaminų centrai. Kondicionieriai bus įrengti keturiolikoje Kauno mokyklų. Iš ministerijos skirtų lėšų Kovo 11-osios gimnazijoje įrengiamas liftas, Maironio universitetinėje gimnazijoje atliekami viso pastato vidaus tvarkybos darbai, o KTU Inžinerijos licėjuje vyksta trečio aukšto vidaus patalpų, klasių remontas", – kaip išleidžiami Vyriausybės skirti pinigai, detalizavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Ji nurodė, kad iš ES lėšų lopšelyje darželyje "Boružėlė" įrengiamos patalpos keturioms naujoms grupėms ir daugiafunkcė renginių erdvė, "Svirnelyje" remontuojamos trijų grupių ir bendros patalpos, Žaliakalnio lopšelyje-darželyje bus statomas antstatas, kuriame įsikurs dvi naujos grupės, dar vienai grupei skirtos patalpos bus remontuojamos. Iš ES struktūrinių fondų lėšų vidaus patalpų remonto sulauks ir A.Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla bei Kauno 1-oji muzikos mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar tai dabar jos turėjo užvirti

ar tai dabar jos turėjo užvirti portretas
kai vasara jau įpusėjusi?

Joseph

Joseph  portretas
Dabbar „Google“ moka nuo 6285 iki 7392 USD per savaitę už darbą internete iš namų. Įstojau į šį darbą prieš du mėnesius ir per pirmąją šio sandorio savaitę uždirbau 6457 USD. Šis darbas yra tikrai neįtikėtinas ir kiekvieną dieną man suteikia didelę pajamų dalį. Esu tikras, kad pasieksite geriausią rezultatą. Apie tai skaitykite čia.. ...............>>>>>>>>  cutt.ly/yyvKV2u

Pilies raktininkas

Pilies raktininkas portretas
Kas čia vyksta ? Visam Kaune naujos statybos, remontai. O juk "ožiams" valdant už pusę milijono litų šikinyką prie Kauno pilies tesugebėjo pastatyti...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių