Kauno sporto halei ir stadionui bus ieškoma vieno nuomininko

Kauno savivaldybė rengiasi šiuo metu rekonstruojamą Kauno sporto halę ir S. Dariaus ir S. Girėno stadioną perduoti valdyti koncesininkui.

„Prašoma Kauno miesto savivaldybės tarybos pritarimo, kad šių abiejų objektų valdymą ir naudojimą būtų tikslinga perduoti vienam privačiam operatoriui koncesijos būdu“, – BNS sakė savivaldybės Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėja Daiva Čeponienė.

Pasak jos, dėl abiejų objektų planuojama skelbti vieną konkursą, tai galėtų įvykti šių metų rugsėjį.

Pasak savivaldybės atstovą, iš koncesininko planuojama prašyti mokėti koncesijos mokestį, kuris pagal investiciniame projekte atliktus skaičiavimus galėtų būti apie 90 tūkst. eurų per metus, tačiau dėl konkrečios sumos dar bus deramasi.

„Planuojama, kad nuomos mokesčio dydis už Kauno sporto halę ir S. Dariaus ir S. Girėno stadioną koncesijos konkurso metu bus derybų objektas“, – sakė D. Čeponienė.

Planuojama, kad nuomos mokesčio dydis už Kauno sporto halę ir S. Dariaus ir S. Girėno stadioną koncesijos konkurso metu bus derybų objektas.

Skaičiuojama, kad per planuojamą 15 metų terminą, kai koncesininkas valdys ir naudos Kauno sporto halę ir S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, jis gaus 16 mln. eurų pajamų.

Šiems planams dar turės pritarti Kauno miesto savivaldybės taryba.

Kaip teigiama sprendimo projekte, būsimas koncesininkas turės investuoti į veiklai vykdyti reikalingą įrangą abiejuose objektuose. Koncesininkas turės pasirūpinti sporto halės dangomis, baldais, švieslentėmis, kėdėmis ir apšvietimu. Stadione iš jo bus reikalaujama įrengti patalpų lubas, barus, persirengimo kambarius, įsigyti lengvosios atletikos ir futbolo varžyboms reikiamą įrangą.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją planuojama baigti iki 2022 metų gegužės. Sutarties vertė, savivaldybės duomenimis, siekia 33,7 mln. eurų.

Kauno sporto halės rekonstrukciją planuojama baigti iki šių metų birželio, jos darbų vertė siekia 9,7 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

 Žilvinas Ručys portretas
byla tam kas naudoja svetimą vardą ir pavardę

logika

logika portretas
sukiša keliasdešimt milijonų ir atiduoda koncesininkui pajamas kaupti, reiškia, skolas vėl savivaldybė mokės, kaip ir u- arenos statybą Nemuno saloj?

Kokį kokį

Kokį kokį portretas
Čia bus konservatnykų čipavimo centras.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių