Kauno specialiojoje mokykloje – liaudies meistrų pamokos

  • Teksto dydis:

Kauno specialiojoje mokykloje praėjusią savaitę karaliavo amatai. Su jais kauniečius ir svečius iš kitų miestų supažindino patyrę savo srities meistrai. „Amatą mokėsi – duonos turėsi“ yra respublikinio neformalaus ugdymo „Augu ir kuriu Lietuvai“, inicijuoto minėtos mokyklos, vienas iš renginių.

„Pilietiškumo jausmai nėra įgimti, juos turime išsiugdyti, todėl turime mokyti jaunimą didžiuotis savo šalimi, jos kalba, kultūra, tradicijomis ir papročiais“, – teigė antrus metus mokyklos vykdomo projekto vadovė Kauno specialiosios mokyklos pradinio ugdymo pedagogė Jonesa Drumstienė.

J. Drumstienė pasakojo, kad dalyvių skaičius gerokai perkopė šimtą.  

Į renginį atvyko Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos, Kaišiadorių rajono Žaslių pagrindinės mokyklos, Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos, Jonavos rajono „Šveicarijos“ pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai. 

„Mokytoja Diana Zenkovienė ir jos ugdytinis Paulius, sutikę svečius su duona, palydėjo visus į amatų stoteles. Vaikai amatų mokėsi daugiau nei keturias valandas“, – kalbėjo J. Drumstienė.

Šiais metais Raseinių krašto amatininkė Vilma Miklienė mokė austi margas juostas. Visi pamatė, pasakojo J. Drumstienė, koks kruopštus ir atidus  turi būti audėjas.

Prienų krašto amatininkė Vilma Glaveckienė mokė pasigaminti įvairių rankdarbių iš lino. Kaišiadorių rajono Žaslių pagrindinės mokyklos mokytoja Aušra Samoškaitė rodė, kaip pasigaminti papuošalų iš medžiagos skiaučių.

Pernai per „Amatų dieną“ Kauno specialiojoje mokykloje meistrai kartu su daugiau kaip šimtu mokinių žiedė puodynes, pynė iš vytelių, lankstė iš popieriaus, mokėsi verpti rateliu, drožinėti iš medžio. 

„Valstybę kuriame mes, ir ji tokia,  kokios visi esame verti. „Būtina skatinti pilietinį, tautinį ugdymą, kad būtų gera Lietuvoje gyventi, dirbti ir mylėti“, – reziumavo aktyvi ir visuomeniška pedagogė J. Drumstienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių