Kauno senamiestyje – ekskursija vienuolyno ansamblio atnaujinimui paremti

Pirmadienio vakarą Senamiestyje, Šv. Mikalojaus bažnyčioje rengiama ekskursija „Benediktinės. Vienuolynas ir bažnyčia“.

Anot organizatorių, tai – viena iš paramos ekskursijų, skirtų paremti vienuolyno ansamblio remonto darbus.

Pagal pranešimą, aštuonios seserys prieš keturis šimtmečius pradėjo Kauno benediktinių bendruomenės gyvavimo istoriją – sunkią, pilną išbandymų ir netekčių. Caro valdžios įsakymu nebeleidus priimti jokių naujokių, seserys tuomet buvo paliktos išmirti.

Benediktinių vienuolyno gyvenimas apipintas legendomis, tačiau kiekvienoje legendoje glūdi nors krislelis tiesos. Moterų perauklėjimo vieta ar kareivių lazaretas – ne vienintelės įstaigos, nederančios prie vienuoliškos dvasios, kažkada buvo įkurdintos šio vienuolyno celėse. Ekskursija leis geriau susipažinti su vienuolių istorija bei Šv. Mikalojaus (benediktinių) bažnyčia.

„Šiuo metu bendruomenėje yra 25 amžinųjų ir 2 laikinųjų įžadų seserys. Dauguma benediktinų pasaulyje gyvena uždarą kontempliatyvų gyvenimą. Mūsų bendruomenė šiuo metu gyvena su besimeldžiančiu Kristumi, kad ir kur jisbūtų: kelyje, minios apsuptyje, tarp mokinių, su ligoniais ir vaikais“, – taip prisistato Kauno senamiestyje veikiančio benediktinių vienuolyno bendruomenė savame interneto puslapyje.

Pažymėtina, kad vienuolyno mokykla „Schola Benedica“ jau pradėjo susidomėjusių kauniečių registraciją į būsimąsias paskaitas. Rugsėjo mėnesį vyks paskaitų ciklas „Šventieji be aureolių? Religinė italų renesanso dailė“ (lektorė – ses. Kotryna Indrė Šurkutė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių