Kauno regiono turgavietėms – kvietimas bendradarbiauti, mažinant toleranciją šešėliui

  • Teksto dydis:

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Kauno VMVT), Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) ir Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (Kauno AVPK) nutarė sujungti pajėgas ir įgyvendinti iniciatyvą „Mažinkime toleranciją šešėliui“.

Prisijungti prie iniciatyvos pakviestos ir Kauno miesto turgaviečių administracijos, kurių bendradarbiavimo pagrindais bus prašoma pateikti institucijoms informaciją apie registruotus mėsos ir jos produktų pristatymo bei realizavimo kiekius. Veiksmų imtasi siekiant mažinti šešėlį prekyboje maisto produktais, užtikrinti mokesčių surinkimą ir stiprinti visuomenės sąmoningumą. Sujungus institucijų taikomas priemones, bus vykdoma tikslinė, rizikos analize pagrįsta, kontrolė.

„Išaiškinant ir užkardant šešėlinės prekybos atvejus, svarbu ne tik užtikrinti numatytų teisės aktų laikymąsi, bet ir atkreipti gyventojų dėmesį į šią problemą. Įsigyjant produkciją, kuri nėra įtraukta į apskaitą, ne tik palaikoma šešėlinė veikla, bet ir rizikuojama kokybe, kadangi dažnais atvejais prekiaujama nesilaikant galiojimo terminų, higienos normų. Tai ypač svarbu kalbant apie maisto produktus – neturime nei patys taupyti sveikatos kaina, nei leisti kitiems to daryti“, – pabrėžia Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas.

Mėsos ir jos gaminių gamybos bei prekybos sektorius šiais metais patenka tarp Valstybinės mokesčių inspekcijos veiklos prioritetų.

„Mėsos ir jos gaminių gamybos bei prekybos sektorius šiais metais patenka tarp Valstybinės mokesčių inspekcijos veiklos prioritetų. Taikomos stebėsenos ir kontrolės priemonės jau atnešė pozityvių rezultatų: auga pridėtinės vertės mokesčio (PVM) deklaravimas, vidutinis darbo užmokestis, mokesčių sumokėjimas“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

„Verslo bendradarbiavimas su institucijomis labai svarbus sėkmingam šios iniciatyvos įgyvendinimui. Todėl tikimės, kad Kauno turgaviečių administracijos prisijungs prie šios akcijos ir sutiks dalintis informacija apie turgavietėse faktiškai užregistruojamus mėsos ir jos produktų pristatymo ir realizavimo kiekius. Institucijos šiuos duomenis galės naudoti rizikos analizei, užtikrinant vartotojams tiekiamų maisto produktų saugą ir kokybę, kovojant su šešėlinės ekonomikos reiškiniais, tuo pačiu netrukdant skaidriai savo veiklą organizuojančių verslininkų darbui“, – sako Kauno VMVT viršininkė Daiva Švelnienė.

Pasak iniciatyvos „Mažinkime toleranciją šešėliui“ iniciatorių, ja siekiama skatinti bendradarbiauti valstybės institucijas ir verslo subjektus, vykdyti rizikos analize pagrįstą kontrolę maisto tvarkymo vietose, operatyviai reaguoti į pažeidimus ir didinti verslo ir visuomenės netoleranciją reikalavimų nepaisantiems prekeiviams.

Pranešti apie mokestinius pažeidimus galima VMI pasitikėjimo telefonu 1882, taip pat užpildžius elektroninę anketą VMI svetainėje arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, ar užėjus į apskrities Mokesčių inspekciją bei jos teritorinius padalinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių