Kauno rajono savivaldybė šiemet pasiryžusi sukurti 780 naujų vietų darželinukams

Kauno rajono savivaldybėje niekas nesistebi, kad meras Valerijus Makūnas jau kurį laiką savo automobilyje vežiojasi statybininko šalmą, nes jo prireikia pastaruoju metu ypač dažnai besilankant statybvietėse.

Drauge su Savivaldybės administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi bei jo pavaduotoju Mantu Rikteriu rajono vadovas į švietimo ir ugdymo bei kultūros objektų statybas vyksta net po keletą kartų per savaitę. Antradienį prie komandos prisijungė ir vicemeras Paulius Visockas.

Pirmiausiai apsilankyta šalia Garliavos, Jonučiuose, kur iškilo beveik 2 tūkst. kv. m pastatas, skirtas įsikurti net 12-ai darželinukų grupių. „Įspūdinga, bet augančiai seniūnijai šito neužteks“, – atsiduso V. Makūnas. Ateityje reikėtų ir pradinės mokyklos, todėl savivaldybės vadovai su verslininkais aptarė galimybes statyti ugdymo įstaigą greta darželio esančiame sklype. Vėliau su Garliavos kultūros ir sporto centro direktoriumi Mariumi Norvaiša diskutuota apie priestatą su atskira sale kultūros renginiams.

Noreikiškių NOA kvartalo vystytojai Kauno rajono savivaldybės vadovus pasitiko šypsodamiesi: „Raktus nuo darželio galėtume atiduoti jau kitą savaitę“, sakė jie, aprodydami naują, spalvingą tiek išore, tiek vidumi statinį su erdviomis ir šviesiomis patalpomis. Baigiamas tvarkyti kiemelis irgi turėtų būti jaukus. Naujajame darželyje mažiesiems rajono gyventojams įrengta 10 grupių.

Pasak mero patarėjo Edmundo Mališausko, Mastaičiuose UAB „Conresta“ statybininkai iš karto ėmėsi dviejų objektų: baseino rekonstrukcijos ir pradinės mokyklos statybos. Maloniai nustebino darbų organizavimas ir pavyzdinė tvarka statybvietėse. „Darbų eiga vyksta pagal planą: ardome šiaurinę baseino sieną, netrukus statysime vitrinas, o pirmadienį pradėsime lieti mokyklos pamatus“, – sakė statybos darbų vadovai. „Conresta“ taip pat rekonstruoja Kačerginės mokyklą, šalia kurios suplanuota pastatyti sporto salę su biblioteka ir laisvalaikio erdvėmis. Darbai įsisiūbavo ir Kluoniškių kaime, kur rekonstruojama ir modernizuojama Zapyškio pagrindinė mokykla.

Visa tai – viešojo ir privataus sektorių partnerystės pagrindu vystomas projektas, kurio vaisius bus galima skinti kitąmet. Kauno rajono savivaldybei įgyvendinti tikslus padeda partneriai – didžiausio Baltijos šalyse privataus fondų valdytojo „BaltCap“ fondas „BaltCap Infrastructure Fund“, su kuriuo savivaldybė pasirašė 15 metų sutartį.

„Tai – prioritetinis projektas. Jei viskas pasiseks, pagal šį modelį ateityje galėtume pastatyti dar keletą mokyklų bei darželių“, – kalbėjo V. Makūnas, paminėjęs, kad šiemet septynių papildomų darželių grupių taip pat gali tikėtis Domeikavos ir Užliedžių, dviejų – Samylų ir vienos Lapių gyventojai.

Rajono, juosiančio Kauno miestą, savivaldybei tenka spręsti nemažai su gyventojų gerove susijusių problemų. Kauno rajone kuriasi daugiausia jaunos šeimos, išsikėlusios iš Kauno ar kitų Lietuvos vietovių. Gyventojų skaičius Kauno rajone jau perkopė 103 tūkstančius. Šeimų lūkesčiai susiję su geresne gyvenimo kokybe.

2020 metais Kauno rajono savivaldybė darželiuose sukūrė daugiau nei tūkstantį naujų vietų. Tikėtina, kad ir šiemet pavyks įveikti iššūkius bei įgyvendinti užsibrėžtus planus. Darželių ir mokyklų statybų tempai neturėtų sulėtėti ir kitąmet. Sparčiai augančios Kauno rajono savivaldybės vadovai viliasi ir Vyriausybės paramos, tačiau kol kas tenka verstis beveik tik savo biudžeto resursais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bus \\\\\.../////

Bus  \\\\\...///// portretas
juodus parazitus patalpinti.

o propoganda peza apie bloga

o propoganda peza apie bloga portretas
”demografinę situacija”.atseit be arabų niekaip.ta patį propoganda pezėjo švedijoje,tai dabar nežino ką daryti su negrų ir arabų beibi bumu.arabas turi dešimt vaikų ir šimtą anūkų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių