Kauno policija naujai kelių blokadai rengėsi iš anksto: aklinai uždarys trečdalį įvažiavimų

  • Teksto dydis:

Kauno policija jau priėmė pirmus sprendimus dėl to, kaip nuo trečiadienio kartu su kolegomis visoje šalyje ribos gyventojų judėjimą, Vyriausybei sugriežtinus karantino sąlygas. Šie sprendimai susiję ir su išvadomis, pasidarytomis po pirmosios tokios kelių blokados per Velykų savaitgalį.

Nors dar vienas posėdis, kokių priemonių Kaune bei pakaunėje imtis ribojant karantino plitimą, planuojamas šiandien po pietų, anot Kauno policijos atstovės Odetos Vaitkevičienės, priešpietiniame dėl to sušauktame posėdyje buvo nuspręsta, kad bus blokuojami visi keliasdešimt įvažiavimų į Kauną bei išvažiavimų iš jo. Tačiau tik dalis – patys pagrindiniai gyvai. O kituose, kaip ir pavasarį, vėl bus pastatyti blokai.

Pasak O.Vaitkevičienės, po pavasario kelių blokados jos kolegos su Savivaldybės atstovais, rengdamiesi pranašautai antrajai pandemijos bangai bei galimam šių dienų scenarijui, specialiai apvažiavo visus įvažiavimus ir išvažiavimus iš Kauno. To tikslas buvo nustatyti, kur ir kaip dar būtų galima juos blokuoti.

Dėmesys nusikalstamoms veikoms išliks toks, koks buvo iki šiol, pasitelkiant ir mieste įrengtas vaizdo kameras.

Kauno rajono keliuose kol kas yra numatyti tik mobilūs automobilių stabdymai, kadangi tai yra žiedinė savivaldybė aplink Kauną. Todėl, O.Vaitkevičienės teigimu, vairuotojai turėtų nenustebti, jeigu jie būtų sustabdyti policijos ir ne patikros punktuose. Ypač užmiestyje. Ir pareigūnus domintų, kur jie važiuoja. Tokios priemonės tikrinant gyventojų judėjimo teisėtumą bus vykdomos jau nuo trečiadienio.

Kokios Kauno policijos pajėgos bus mestos kontroliuoti gyventojų judėjimą, jos atstovė dar negalėjo atsakyti. Tačiau užtikrino, kad tai vyks ne nusikaltimų užkardymo sąskaita. „Dėmesys nusikalstamoms veikoms išliks toks, koks buvo iki šiol, pasitelkiant ir mieste įrengtas vaizdo kameras“, – akcentavo O.Vaitkevičienė. Anot jos, Kauno policijai tikrinant gyventojų judėjimo teisėtumą talkins Karo policija ir šauliai.

Evaldo Šemioto nuotr.

Po popietinio posėdžio Kauno policijos atstovė planuoja išplatinti pranešimą apie tai, kas nuspręsta galutinai.

Pasak Kauno miesto savivaldybės atstovų, šįkart, skirtingai nei per Velykas, kuomet ribojimai tetruko tris dienas, planuojama kai kuriuos kelius užblokuoti visiškai. Jie sudarys trečdalį visų įvažiavimų į miestą. 

„Eismo ribojimai ties įvažomis į Kauno miestą bus įrengti nuo šio penktadienio ryto. Juos atlaisvinti planuojama sausio 4-ąją. Iš viso aplink Kauną fizinėmis priemonėmis numatyta blokuoti trylika kelio atkarpų, o 21 vietoje pravažiavimus kontroliuos policijos pareigūnai. Visus veiksmus derinamės su Kauno policija, atsižvelgdami į pavasario patirtį, kai teko imtis analogiškų priemonių per Velykas“, – sako Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Keliai čia bus užblokuoti, o likusiose vietose – pareigūnų kontrolės postai:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gggg

Gggg portretas
Žudikai kur laisvė

Ožys \\\\\.../////

Ožys  \\\\\...///// portretas
Viduramžių inkvizitoriai.

IDOMU

IDOMU portretas
Liietuva jau konclageris. Ka valdzia veike iki siol, Riejosi tarp saves o dabar kencia eiliniai zmogeliai.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių