Kauno miesto savivaldybė iš nuomininkų perėmė per 100 jai priklausančių butų

Per praėjusius metus vykdant aktyvią Kauno miesto savivaldybei priklausančio būsto nuomos sutarčių kontrolę, perimta 112 butų, ir šis skaičius viršijo metinį planą (planuota perimti 50 butų). Tai – butai, kurie anksčiau buvo naudojami neteisėtai ar nenaudojami, kurių nuomos sutartys dėl jų pažeidimo nutrauktos prieš terminą, nuomininkai iškeldinti teismo būdu.

2020 m. sausio 1 d. duomenimis, Savivaldybė valdė 460 išnuomotų būstų, kurių nusidėvėjimas – daugiau kaip 60 proc., arba tai butai su daliniais patogumais, todėl neatitinka higienos normų. Per metus netinkamų gyventi Savivaldybės išnuomotų būstų kiekis Kaune sumažintas 7,8 proc. (planuota 5 proc.), Savivaldybei perėmus 36 butus. 15 nuomininkų buvo suteikti tinkami gyventi būstai. Iš viso netinkamais (negalimais) naudoti pripažinta 61 gyvenamoji patalpa ir jų priklausiniai, kurie bus parduodami aukciono būdu.

Tokie skaičiai minimi viešai paskelbtoje Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko veiklos ataskaitoje, kurią miesto politikai numato svarstyti šį antradienį.

Per metus Kauno miesto savivaldybė, nupirkusi 31 butą, papildė socialinių būstų fondą. Parengiant perimtus butus nuomai, pateikta remontuoti 2890 kv. m gyvenamojo ploto (56 butai). Tiesa, remontuoti perduota mažiau ploto, nei tikėtasi, kadangi dėl karantino buvo perimta mažiau tinkamų nuomai butų, taip pat dalis nuomininkų sutiko nuomotis neremontuotus būstus.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjo Donato Paliuko, pernai Savivaldybės ir socialinio būsto nuomininkų skola Savivaldybei (lyginant su buvusia prasidedant 2020-iesiems bei įvertinant ir dėl COVID-19 ligos susidariusią situaciją) sumažinta 20 proc. (118 385 eurai). Už negyvenamųjų pastatų, patalpų ir kitų statinių nuomą gauta 802 541 euras pajamų.

Bendras per metus gautų lėšų kiekis – 52 541 euru didesnis nei planuotas.

„Per pirmus du metų ketvirčius lėšų buvo surinkta 23 262 eurais daugiau, nei planuota, todėl, trečią ketvirtį pritaikius nuomininkams nuomos mokesčio kompensacijas dėl COVID-19 ligos, Savivaldybė nepatyrė žymių nuostolių. Bendras per metus gautų lėšų kiekis – 52 541 euru didesnis nei planuotas“, – teigia skyriaus vedėjas.

Savivaldybės administracijos vadovo ataskaitoje nurodoma, kad pajamos, gautos už viešo aukciono būdu Kauno miesto savivaldybės parduotus pastatus, patalpas ir kitus statinius, per metus pasiekė 3 317 890 eurų sumą. Pažymėtina, kad aukcionų organizavimas ir vykdymas dėl COVID-19 ligos nebuvo sustabdytas.

Nenaudojamas turtas planuojamas parduoti, perduoti valstybės institucijoms arba ieškoma galimybių jį kitaip pritaikyti. Pajamos, gautos pardavus Savivaldybės būstą ir pagalbinio ūkio paskirties pastatus pagal Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą, siekė 887 346 eurus. Bendros pajamos už turto nuomą ir pardavimą viršijo planuotus 10 procentų. Nenaudojamų Savivaldybės negyvenamosios paskirties pastatų (patalpų) dalis neviršija suplanuotos – 4,25 proc. (planuota 5 proc.).

Savivaldybė disponuoja ir kitu turtu. Nekilnojamojo turto registre (NTR) įregistruota 85 proc. gatvių iš visų gatvių, kurių nuosavybės teises Kauno miesto savivaldybė turi galimybę įregistruoti. Per metus įregistruotos 144 gatvės (planuota – 60). Į Registrą neįtraukiamos gatvės, kurioms tik suteikti pavadinimai (nuo 2010 m.) ir kurios bus registruojamos, jas nutiesus bei pateikus statybą baigiančius dokumentus. Taip pat Savivaldybės vardu neregistruojamos ir sodininkų bendrijose esančios gatvės, kurios pagal įstatymą priklauso šioms bendrijoms bendrąja daline nuosavybe.

Dėl numatytų viešosios paskirties objektų (gatvių rekonstrukcijos, aikštelės ar būsimo paminklo statybos) per 2020-uosius Kaune buvo įgyvendinti 3 žemės paėmimo visuomenės poreikiams projektai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

peckelė

peckelė portretas
atsiprašau sk. vedėja, kad jo pavardės pirmą raidę ne tą parašiau...

KD peckeliams

KD peckeliams portretas
ne Paliukas, bet Valiukas !!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių