Kauno miesto muziejuje – perversmas?

Kauno miesto muziejaus direktorė Rita Garbaravičienė iš savivaldybės vadovų išgirdo ultimatumą – privalo palikti šį postą. Tai sužinoję muziejaus darbuotojai mūru stoja už vadovę.

Išreiškė palaikymą

Kauno miesto muziejaus darbuotojai pasirašė raštą, adresuotą savivaldybės vadovams, palaikantį R.Garbaravičienę.

"Muziejus pastebimai augo, tapo žinomas, matomas ir lygiavertis tiek respublikiniams, tiek nacionaliniams muziejams. Šiandien įstaiga atitinka pirmos kategorijos muziejams keliamus reikalavimus. Per kelerius metus direktorė subūrė profesionalų komandą", – rašoma Kauno miesto vadovams įteiktame rašte.

Kalbinti muziejininkai teigė nesuprantantys, dėl kokių priežasčių turėtų atsistatydinti vadovė, kai Kauno miesto muziejus tampa vis labiau matomas.

"Raštą inicijavo patys darbuotojai. Mes nematome priežasties, kodėl  muziejaus vadovė turėtų išeiti iš darbo. Muziejaus rezultatai yra geri, planai įgyvendinti. Modernizavimo planai, kurių iš mūsų reikalauja steigėjai, taip pat paruošti. Darbuotojai puikiai sutaria, dirba, o ji atsidavusi muziejui, o ne tiesiog formaliai dirba. Nemanau, kad jei būtų blogas vadovas, visi darbuotojai užstotų. Mes visi norime, kad muziejus būtų lankomas, įdomus, bet ne taip greitai viskas padaroma", – "Kauno dienai" sakė muziejaus viešųjų ryšių vadybininkė Giedrė Jankauskienė.

Dėl nepritarimo atleisti direktorę pasirašė beveik visi miesto muziejaus darbuotojai. Trūko tik tų, kurie gruodžio viduryje atostogavo ar sirgo. Pasirašiusieji tikisi, kad į jų išreikštą nuomonę valdininkai atkreips dėmesį.

Politinis užsakymas?

Miesto muziejaus direktorė R.Garbaravičienė patvirtino sulaukusi žodinio pasiūlymo pasitraukti iš posto. Apsispręsti jai duota laiko iki šiandien.

"Kauno dienai" R.Garbaravičienė teigė, kad dar nėra apsisprendusi, ką daryti. Darbuotojų palaikymas jai svarbus, tačiau direktorė nerimauja, kad jie paskui gali nukentėti.

"Jei nepasirašysiu, jie mane vis tiek išmes. Prasidės šmeižto kampanija, prisimins senus laikus, vėl pavardė taps labai patogi. Mes žinome, kaip patogu manipuliuoti. Tai geriau palikti tuos žmones ir pasitraukti, nes darbuotojai kentės per mane, nors nežinau už ką. Ką man daryti? Kovoti su vėjo malūnais? Dabar sėdžiu ir tikrai nežinau, ką darysiu", – sakė R.Garbaravičienė.

Ją stebina ir kai kurių savivaldybės valdininkų viešai metami kaltinimai, esą muziejus neatitinka šiuolaikinių lūkesčių.

Muziejus nuolat sulaukia kvietimų organizuoti parodas ar paskolinti eksponatų, kurių per dešimt metų prisikaupė apie 200 tūkst., o miestas taip ir nesugebėjo rasti tokiai įstaigai tinkamų patalpų.

"Kai pradėjome kalbėti apie Centrinio pašto patalpas, kategoriškai buvo pasakyta, kad apie tai negali būti nė kalbos, ir mus įkėlė į rotušę. Čia yra ir santuokos rūmai, ir priimami svečiai, dabar – ir muziejus. Mes čia net elementarių ūkinių patalpų neturime", – pasakojo R.Garbaravičienė.

Ji kartu su muziejaus kolektyvu iš dalies sutvarkė rotušės patalpas, pritaikė jas ekspozicijoms, atverti ir rūsiai, tačiau čia galima eksponuoti tik tas vertybes, kurioms nekenkia drėgmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gfggfgf

gfggfgf portretas
š.. yra visos tos naujovės muziejuose, visi tie atsibodę kompai, ekranai ir t.t. Daug įdomiau yra matyti autentiką ir girdėti gyvą gidų balsą. Čia jau yra atidirbtas burtažodis sakomas visiems tiems, kuriuos naujoji valdžia taip šluoja, visus iš eilės, nežiūrint ar gerai dirbo, ar ne. Svarbu pakeisti, geriausia į savus.

Tai

Tai portretas
jei Garbaravičienė nori būti direktore, tai Garbaras su garbaravičiukais gali jai pastatyti naują privatų muziejų (išmanų!) ir ji ten galės direktoriauti.

TIK

TIK portretas
Tik jau ne Garbaravičienei dejuoti dėl šmeižto kampanijos. Tegul prisimena, kaip kitus šmeižė. Atsisuko lazda kitu galu. Mest ją lauk, kad gėdos Kaunui nedarytų. Antras Šustauskas...
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių