Kauno meras rengiasi vykti į festivalį Japonijoje

  • Teksto dydis:

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis liepos pabaigoje rengiasi vykti į Japoniją. Čia liepos 25–rugpjūčio 6 dienomis vyks Lietuvos šimtmečiui skirtas festivalis „Lietuva dabar“.

V. Matijošaitis planuoja komandiruotę į Gifu prefektūrą, iš čia yra kilęs garsus Kaune dirbęs tarpukario diplomatas Čijunė Sugihara, jo išduotos vizos 1939 – 1940 metais nuo Holokausto išgelbėjo tūkstančius žydų.

Festivalis „Lietuva dabar“ rengiamas siekiant supažindinti japonus su Lietuva ir Kaunu.

„Vykti į Japoniją tikslinga, kadangi tai yra atsakomasis vizitas, labai svarbus diplomatiniu požiūriu, – teigiama sprendimo projekto dėl mero komandiruotės aiškinamajame rašte. – Tai būtų pirmasis savivaldybės mero vizitas Japonijoje, kai tuo metu Gifu gubernatorius jau yra du kartus viešėjęs Kaune.“

Gifu prefektūroje šiemet susikūrė Lietuvos ir Japonijos draugystės asociacija, šio regiono valdžios ir verslo atstovai rugsėjo pradžioje rengiasi atvykti į Č. Sugiharos savaitę Kaune.

Savivaldybės duomenimis, Kaune kasmet apsilanko 17 tūkst. turistų iš Japonijos.

Mero komandiruotei dar turės pritarti savivaldybės taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko sau,

Nieko sau, portretas
Keista, Gifu prefektūra bendaruja su Aleksoto, o važiuoja meras

vairuotojas

vairuotojas portretas
priknisu pilna duobiu mieste ir neuzdeda perspejimu. uzkniso KAUNAS TVARKOSI.

ELĖ

ELĖ portretas
Milijonierius nori vykti į Japoniją savivaldybės lėšomis .Pirmiausia jis turėtų nunešti siuvėjai patrumpinti švarko rankoves ,kad nedarytų gėdos Lietuvai ,kad neatrodytų maušu . .
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių