Kauno konservatorius į miesto biudžetą grąžino 21 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicijos lyderis konservatorius Paulius Lukševičius pranešė į miesto biudžetą grąžinęs 21 tūkst. eurų – pusę sumos, kuri jam kanceliariniams poreikiams išmokėta per buvusią kadenciją.

„Grąžinu pinigus ne todėl, kad jų nenaudojau vykdydamas tarybos nario pareigas, o todėl, kad ši situacija jau peržengė visas ribas. Neatsakingi pareiškimai, paviršutiniškas situacijos vertinimas, nesigilinimas į esminę, sisteminę, problemą ir – galutiniame taške – sukelta krizė visoje valstybėje. Valstybėje, prie kurios sienų vyksta karas, kurioje po gero mėnesio rinksis NATO elitas“, – savo „Facebook“ paskyroje teigė politikas.

„Grąžinu, nors nieko nepavogiau ir nieko neišvaisčiau. Aš, kaip ir visi kiti Kauno miesto tarybos nariai, laikiausi Kauno miesto tarybos reglamento. Ar jis teisingas? Ar jis ydingas? Palieku šį klausimą Kauno miesto valdantiesiems ir jų administracijai, kurie patvirtino šią tvarką ir kurie reikalavo jos laikytis“, – tvirtino jis.

Grąžinu pinigus ne todėl, kad jų nenaudojau vykdydamas tarybos nario pareigas, o todėl, kad ši situacija jau peržengė visas ribas.

Kauno tarybos reglamentas nenumato, kad tarybos nariai čekiais pagrįstų savo išlaidas, pakanka nurodyti, kokia suma kokiems poreikiams panaudota.

Pirmoji apie grąžintą dalį išleistų lėšų pirmadienį pranešė finansų ministrė konservatorė Gintarė Skaistė. Ji teigė pervedusi beveik 14 tūkst. eurų, nes šiuo metu tokios sumos  negali pagrįsti – neturi išlikusių išlaidų čekių ar apmokėtų sąskaitų išrašų.

Kai kurių savivaldybių tarybų narių kanceliarinių išmokų skaidrumo klausimą iškėlė visuomenininkas Andrius Tapinas. Anot jo, savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą, siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų kilusią politinę krizę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
bravo A.Tapinas. ...Turetume buti dekingi,kad JIS "uzbarste druskos " ant SISTEMOS "pritvinkusios voties" ...ir eme grizti pinigeliai,kuriuos taip BEATODAIRISKAI!! dalijasi vyriausybininkai,savivaldybininkai-biudzetininkai ir visi kiti valstybes "melzejai" Bravo A. Tapinui,bravo

Linas

Linas portretas
Logiškai mąstant toks "grąžinimas" yra prisipažinimas kad iš tikro išlaidų nebuvo tiek kiek "įsisavinta". Nors tvarką jei tokią kažkas leido...Kitaip ir negalėjo būti. Įdomiau ar yra ką sąžinė graužė - ir jis naudojo tik tiek kiek tikros išlaidos buvo. Antirekordai įdomiau.

to D.

to D. portretas
Durniau neteko skaityti...Užuojauta...o tai atsistatydina kas-vargšiukai krabiniai ar konservatoriai,kas?
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių