Kauno konservatoriai pirmenybę atidavė V. Landsbergiui

Konservatorių lyderio rinkimai į Lietuvos politinį pasaulį įnešė nemažai intrigos, tad nenuostabu, jog partijos nariai juose dalyvavo itin aktyviai. Iššūkį dabartiniam partijos vadovui buvusiam premjerui Andriui Kubiliui metė buvęs jos pirmininkas europarlamentaras Vytautas Landsbergis. Be jų, į vadovo kėdę veržiasi ir dabartinis partijos pirmininko pavaduotojas, Seimo narys Valentinas Stundys.

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Kauno skyriaus vicepirmininkės Gintarės Skaistės žiniomis, suskaičiavus rezultatus, daugiausiai Kauno konservatorių balsų surinko V. Lansbergis (557). Už A. Kubiių balsavo 457, už V. Stundį 94 partijos nariai.

Rinkimuose balsavo net 65 proc. balso teisę turinčių partijos narių kauniečių. „Tai tikriausiai rekordinis aktyvumas“, – pastebėjo vicepirmininkė. Kauno skyriuje yra 1850 turinčių balso teisę narių.

„Balsuoti atėjo ir tie partijos nariai, kurie retai kada kur eina. Anksčiau vis skambindavau, ragindavau ateiti, o dabar atėjo net neskambinus“, baigiantis balsavimui džiaugėsi TS-LKD Kauno Žaliakalnio skyriaus pirmininkė Aušra Eidukaitytė.

Rinkimai yra tiesioginiai, jie prasidėjo vakar ir vyko visuose partijos skyriuose. Kauniečiai partijos nariai antradienį balsuoti galėjo iki 20 val., tačiau ir vėluojantiems buvo leista išreikšti savo nuomonę balsuojant.

TS-LKD būstinėje Kaune baigiantis rinkimams apsilankius žurnalistams, ne vienas tuo metu atėjęs balsuoti konservatorius sakė, jog buvo sunku apsispręsti, kurį kandidatą palaikyti.

„Turime du ryškius lyderius, sunku atspėti, kuris jų laimės“, kalbėjo pensininkas Jonas Paulauskas. Jis ir yra vienas tų retai partijos renginiuose besilankančių narių. „Turiu problemų su širdim, bet rinkimų praleisti negalėjau“, – aiškino šilainiškis J. Paulauskas.

Architektė ir pedagogė Ramutė iš Dainavos teigė, jog bet kokiu atveju balsavimų rezultatais nenusivilsianti.

„Norėčiau, kad tarp tų dviejų mūsų lyderių būtų labai mažas balsų skirtumas, kad rezultatai neužgautų pralaimėjusiojo“, į balsavimo urną įmetusi biuletenį sakė moteris.

TS-LKD pirmininko tiesioginiai rinkimai laikomi įvykusiais, kai juose dalyvauja ne mažiau kaip pusė visų partijos narių. Pirmininku po pirmojo turo taps tas, kuris surinks daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių TS-LKD narių balsų, kitaip prireiks antrojo rinkimų turo.

Pagal partijos įstatus, pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai. Rinkimų rezultatus tvirtins gegužės 12 dieną planuojamas partijos suvažiavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KONSERVUOTIESIEMS

KONSERVUOTIESIEMS portretas
KOKS SKIRTUMAS KURI ISRINKS.VISTIEK JIE VISI VIENO MENKO PROTO.TAI KIRSINTOJU PARTIJELE.

pok

pok portretas
Šlykštu...

1-am ir

1-am ir portretas
2-am, tai jau tikrai, patys esate kopūstgalviai, baisu, kad jūsų rinkti socdemai (komuniagos) nusišneka ir apsimeluoja visuose frontuose, matote, kad tokių "protų", kaip vėsaitė, tai jau tikrai konservatoriai neturi, todėl liejate pyktį, komunistų vasalai. O mes sau ramiai renkame partijos pirmininką, nes bet kokiu atveju, su gazpromu nesibičiuliausime, ne taip, kaip tas jūsų, runkelių rinktas butkevičius, kuris pasiruošęs jau ir visiškai rusams parsiduoti. mišką m
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių