Kauno klinikų aikštelėse – nesibaigiančios problemos: kol lauki eilėje, pinigai kapsi

Kauno klinikų automobilių stovėjimo aikštelėse vis stringa vairuotojai. Susidarius ilgoms eilėms, jie priversti laukti, kol galės apmokėti už paslaugą. Kol laukia, skaičiuojamas parkavimo laikas, todėl tenka plačiau atverti piniginę.

Teko mokėti daugiau

„Kauno dienos“ skaitytojas Deividas pasidalijo nemalonia patirtimi. Jis atvežė artimuosius į Kauno klinikas, automobilį pastatė prie Traumų ir skubios pagalbos centro, tačiau už parkavimą turėjo sumokėti daugiau, nei realiai naudojosi paslauga.

Vyras bereikalingai sugaišo 50 minučių vien tam, kad galėtų susimokėti už parkavimo paslaugą ir išvažiuoti iš aikštelės. Pasak pašnekovo, buvo susidariusi ilga žmonių eilė, visi norėjo susimokėti, todėl teko ilgai laukti.

„Ta aikštelė didelė, o joje yra vienas automatas, kur galima susimokėti. Aš ir automobilių eilėje stovėjau apie 30 minučių ir privažiavus arčiau automato laukiau dar apie 20 minučių jau žmonių eilėje. Dabar juk XXI a., galima ir programėlėmis ar telefonu atsiskaityti. Nereikėtų laukti. Dabar žmonės stovi ir ties įvaža, ir ties išvaža, o kol lauki, laikas juk toliau eina, turi mokėti už parkavimą, nors realiai dalį laiko praleidai eilėje“, – pasisakė Deividas.

Eilės: žmonės turi stovėti eilėse, kol galės susimokėti. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Jis teigė, kad jei būtų mokėjęs už faktinį parkavimo laiką, būtų sumokėjęs kiek daugiau nei 1,5 euro, tačiau dėl laukimo reikėjo susimokėti 2,5 euro.

Ne pirmas kartas

Nesklandumų Kauno klinikų stovėjimo aikštelėse vairuotojai yra patyrę ir anksčiau. Vieniems pavyksta ištrūkti per pusvalandį, kiti yra laukę ir kelias valandas.

Prieš beveik mėnesį „Kauno diena“ rašė, kad minėtos gydymo įstaigos aikštelėje išvažiuoti nepavyko net tiems, kurie jau buvo sumokėję už parkavimą. Į redakciją tuomet paskambinę kauniečiai teigė, kad tapo išmanios sistemos įkaitais, o užkardas niekaip nepakyla, todėl kai kurie vairuotojai gaišo laiką ne vieną valandą.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Dar vienas strigimas fiksuotas prieš kelias savaites. Tuomet vairuotojai „Kauno dienai“ pasakojo, kad vėl nutįso eilės ir tenka laukti apie pusvalandį, kartais net ir ilgiau, kol pavyksta išvažiuoti. Aišku, kuo ilgiau vairuotojai negali iš Klinikų aikštelės išvažiuoti, tuo daugiau jiems reikia sumokėti už parkavimą.

Vyras bereikalingai sugaišo 50 minučių vien tam, kad galėtų susimokėti už parkavimo paslaugą ir išvažiuoti iš aikštelės.

Problema žinoma

Kauno klinikų komunikacijos specialistai dienraščiui nurodė, kad problema dėl parkavimo yra žinoma, bandoma ją spręsti. Tačiau dalies eilių pavyktų išvengti, jei ir patys vairuotojai nesudarytų spūsčių ties išvaža.

„Atnaujinus automobilių parkavimo aikštelės prie Traumų ir skubios pagalbos centro įvažą ir įdiegus naują automobilių numerių nuskaitymo sistemą, iš tiesų susidūrėme su automobilių srautų valdymo problema. Piko metu, esant dideliam automobilių srautui, susikerta du automobilių srautai – įvažiuojančių į aikštelę ir stovinčių eilėje atsiskaityti. Apgailestaujame dėl nepatogumų, su kuriais teko susidurti pacientams ir lankytojams. Stengiamės juos kuo greičiau išspręsti, todėl pradėjome naujos, papildomos kasos apmokėti už parkavimą pirkimą“, – dėstoma „Kauno dienai“ atsiųstame komentare.

Kauno klinikų atstovai prašo lankytojų supratingumo ir ragina juos iš parkavimo vietų išvažiuoti tik jau susimokėjus kasoje ir nepalikti transporto priemonių važiavimo juostose.

Problema: norint išvažiuoti iš aikštelės, gali tekti ilgiau palaukti. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

„Priešingu atveju užkertama galimybė iš aikštelės išvažiuoti jau susimokėjusiems lankytojams. Taip pat primename, kad Kauno klinikų teritorijoje yra dar dvi mokamos automobilių stovėjimo aikštelės (daugiaaukštė aikštelė Sukilėlių prospekte ir parkavimo aikštelė Eivenių gatvėje). Jose esančių laisvų vietų skaičius galima matyti švieslentėse“, – nurodė Kauno klinikų atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hh

Hh portretas
Tai vyksta keli metai, visi mato bet niekas nieko nedaro.

Anonimas

Anonimas portretas
Ne iš dalies pripažinti problemą reikia, o sugrąžinti nepelnytai paimtas sumas. Kad ir 0,5€, bet jie neteisėtai atimti.

Košmaras

Košmaras  portretas
Ten ne Klinikos, bet fabrikas, kur ligonius aptarnauja konvejeriu baltais chalatais vilkintys robotai.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių