Kauno klinikose nuo koronaviruso pradėti skiepyti pacientai: jaučiamės pakylėtai

  • Teksto dydis:

Kauno klinikos trečiadienio vakarą pranešė pradėjusios nuo koronaviruso skiepyti pacientus, pirmieji vakcinos sulaukė Nefrologijos skyriaus ligoniai, kuriems dėl sutrikusios inkstų funkcijos atliekamos hemodializės.

„Žmonės į hemodializes atvyksta tris kartus per savaitę, palatoje procedūros metu praleidžia keturias valandas. Tai – procedūra, užtikrinanti jų gyvybę, todėl nei karantino, nei pandemijos apribojimai jai įtakos neturi“, – pranešime teigė Nefrologijos klinikos Dializių sektoriaus vadovė Edita Žiginskienė.

„Dėl savo gretutinių susirgimų šie žmonės turi didesnę riziką, užsikrėtus COVID-19 infekcija, susirgti sunkesne jos forma. Jeigu tokie pacientai susirgtų, hemodializės toliau būtų tęsiamos, bet jų gyvybei kiltų didelis pavojus“, – sakė ji.

Viena iš paskiepytųjų sako laukusi vakcinos ir esanti laiminga ją gavusi.

Esu laiminga, jaučiuosi gerai ir linkiu visiems kitiems, kurie tik turi progą, netikėti dezinformacija ir pasiskiepyti.

„Jaučiuosi pakylėtai. Apie tai, kad galiu pasiskiepyti, sužinojau šiandien, tačiau nė minutės nedvejojau ir su nekantrumu to laukiau. Esu laiminga, jaučiuosi gerai ir linkiu visiems kitiems, kurie tik turi progą, netikėti dezinformacija ir pasiskiepyti“, – pranešime cituojama pacientė Gražina.

Kauno klinikų teigimu, sudėtingiausiomis ligomis sergančių pacientų skiepijimas yra svarbus vakcinacijos etapas, nes leis užtikrinti didesnį pacientų ir medicinos personalo saugumą įvairių procedūrų metu.

Sveikatos apsaugos ministro įsakyme dėl vakcinavimo nuo COVID-19 tvarkos nurodyta, kad pirmiausia skiepijami su šia liga sergančiais dirbantys darbuotojai, tada – skubios pagalbos paslaugas teikiantys darbuotojai, vėliau – didžiausių rizikos grupių ligoniai ir su jais dirbantys medikai.

Lietuvoje gruodį pradėta vakcinacija „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurta vakcina, gautos kol kas trys vakcinos sunkios.

Prof. Edita Žiginskienė/Kauno klinikų nuotr.

Pasak Nefrologijos klinikos Dializių sektoriaus vadovės prof. Editos Žiginskienės, šiems pacientams COVID-19 vakcina – ypatingai svarbi, kadangi beveik visi skyriaus pacientai serga sudėtingomis gretutinėmis ligomis.

„Žmonės į hemodializes atvyksta 3 kartus per savaitę, palatoje procedūros metu praleidžia 4 valandas. Tai – procedūra, užtikrinanti jų gyvybę, todėl nei karantino, nei pandemijos apribojimai jai įtakos neturi. Dėl savo gretutinių susirgimų šie žmonės turi didesnę riziką, užsikrėtus COVID-19 infekcija, susirgti sunkesne jos forma. Jeigu tokie pacientai susirgtų, hemodializės toliau būtų tęsiamos, bet jų gyvybei kiltų didelis pavojus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mikas

Mikas portretas
Jiems dabar didelis uzdsvinys jaip.proverstlisudineit vakcinuotis su dideliu moru lakyletai tai teikia fabar radut jaip visi dziaugiado fave skiepus dekoja o direktoriai vaziuoja per visa lietuva jad tik gsutuvakcinuotis va mator kokue jie visi apsisviete o jus janenoritvakcinuotis jus atsilike nemojyri susigeskir ir eikit su dideliu dziaugsmu skieputia yoac kam nosis pradurtos

Zinantis

Zinantis portretas
Neskleisk melo, "Tam (tai) keista..."! Niekas vakcinos sudėties niekada neskelbia ir neskelbs. Aprašoma tik kaip ji neva turi veikti, tačiau, nežinant jos sudėties, tai yra daugiau pasitikėjimo gamintojais klausimas. O žnant gamintojų "skaidrumą", pasitikėjimas - ne koks! Jeigu būtu žinoma vakcinos sudėtis, kuri yra slepiama (galimai nuo konkurentų), tai chemikai ir biologai jau seniai būtų aprašę visus jos privalumus ir galimas neigiamas pasėkmes. Dabar gi sakoma, kad net nežinoma kiek vakcina veiks ir kokių šalutinių požymių galima laukti, kadangi vyksta trečiasis vakcinos bandymo (su žmonėmis) etapas, kurio rezultatai bus žinomi tik po kokių penkerių metų!

Anonimas

Anonimas portretas
Čia kaip įgrisusi reklama.Namų meistru būti lengva.Tai ir skiepai,skiepai,šventė,pakylėti,palaiminti.......valio valio.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių