Kauno Kalėdų eglė jau priviliojo drugelius

  • Teksto dydis:

Kauno Kalėdų eglė, o kartu ir Rotušės aikštė vis labiau įgauna vizijos vaizdą, gimusį tekstilininkės Jolantos Šmidtienės galvoje. 

Centrinė miesto šventinė puošmena ir būsimas traukos centras jau apkaišytas eglišakėmis, iš kurių ir sukomponuota didžioji eglė.

Šimtai drugelių

Kūrėja šiemet žada „Šiltas Kalėdas Kaune“, todėl nenuostabu, kad per gražiausias žiemos šventes Rotušės aikštėje bus apstu įvairiaspalvių drugelių. Jų čia nutūps daugiau nei 600.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šios žaismingos puošmenos jau pradėtos įkurdinti. Dalis jų nutūps ant eglės, dalis – aikštę užpildysiančiose tarsi apsnigtose pievelėse. Jose bus įkurdintos ir  aukštos dirbtinės baltos smilgos.

Drugeliai pagaminti iš specialaus organinio, perregimo ir įvairiaspalvio stiklo. Prie eglės tvirtinami specialiais laikikliais, padėsiančiais sukurti plazdėjimo ore įspūdį.

Eglės įžiebimas – jaukiai ir saugiai

Pagrindinės miesto eglės įžiebimą ir koncertą kviečiame žiūrėti jaukiai ir šiltai įsitaisius namuose. Tiesioginės transliacija – jau šeštadienį, lapkričio 27 d. 17.30 val. per TV3 ir portale kauno.diena.lt.

Didesnė transliacijos dalis bus filmuojama kitoje įspūdingoje, bet atokesnėje miesto vietoje. Renginio erdvė, Rotušės aikštė, bus saugoma, į ją bus leidžiama patekti tik per šimtą negalios paliestų ir globėjų šeimose augančių vaikų su lydinčiais pedagogais, tėvais bei globėjais. Jie turės specialius kvietimus.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Primename, kad renginio metu organizatoriai numatę griežtus eismo ribojimus – visi transporto įvažiavimai laikinai bus uždaryti. Tuo pačiu ruošiamasi ir sustiprintai pėsčiųjų kontrolei ties kiekviena įeiga į Rotušės aikštę. Dirbs papildomos policijos pareigūnų ir apsaugininkų pajėgos, todėl pamatyti šiųmetę Kalėdų eglutę visi kauniečiai galės vėliau, po įžiebimo ceremonijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mongolas

Mongolas portretas
Jau niat ant lempuciu pritruko pinigu kai visi isidalino

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Pradzioje pamaciusi tik lemputes pakabintas, galvojau nu joo… labai neskoninga ir jau buvau nurasiuse siu metu egle. Bet po truputi kabinami drugeliai ir kitos detales vaizda labai grazina! Ir panasu bus labai grazi eglute!!! Tikrai originalu ir labai grazu :))

?

? portretas
Ne drugelius priviliojo o pinigų melžėjus. 160 000 Eur už šitą jurtą apkabinėtą plastiko gabalais? Vaikystėje panašu kažką per galvą stipriai trankė. Europos didmiesčiai panašu rūko pavėsyje
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių