Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje – nuotolinės pamokos, bet ne dėl COVID-19

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo 1-osios dalis Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mokinių mokosi nuotoliniu būdu, tačiau į ugdymo įstaigą vaikai neina ne dėl koronaviruso grėsmės, bet dėl nesibaigusių remonto darbų. Nuo rugsėjo 21-osios, pirmadienio, 5 - 8 klasių mokiniai jau galės praverti ugdymo įstaigos duris – pamokos vyks Kęstučio g. 85 esančiame mokyklos pastate.  Kol bus baigtas remontas šio pastato pirmame aukšte, pamokos 1 - 4 klasių mokiniams,  kaip ir tris pirmąsias rugsėjo savaites, toliau vyks Karaliaus Mindaugo pr. 30 esančiame gimnazijos pastate.

Vienos penktos klasės mokinės mama portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad rugpjūčio paskutinėmis dienomis išgirsta žinia apie pamokas, vyksiančias nuotoliniu būdu, nuliūdino tiek dukrą, tiek ją pačią. „Šiandien į mokyklą dar neina, bet nuo pirmadienio jau eis.  Dukra net skaičiuoja dienas, labai džiaugiasi, – ketvirtadienį pasakojo skaitytoja Jovilė (vardas pakeistas). – Dukra nuotoliniu būdu mokėsi savarankiškai, nes išeinant į darbą tekdavo ją palikti, tad ir kokie rezultatai – neaišku.  Kas čia per sėdėjimas prie kompiuterio? Jaučiasi, kad vaikas mokosi nuotoliniu būdu – nėra ritmo, režimo, nesiugdo atsakomybės jausmas, nėra gyvo bendravimo. Manau, kad nuotolinis mokymas gali būti tada, kai vaikas serga, o juk dirbti su visa klase tokiu būdu yra tikrai sudėtinga ir nelabai veiksminga“, – pasakojo moteris.

Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos direktorius Raimundas Simanavičius portalui teigė, kad nuo rugsėjo 21 dienos visoms klasėms mokymosi procesas vyks tiesiogiai. Tik septynių pradinių klasių mokiniai vis dar mokysis ne Kęstučio g. 85 esančiame mokyklos pastate, o kaip ir tris rugsėjo savaites – Karaliaus Mindaugo pr. 30 pastate. Pirmąsias tris rugsėjo savaites nuotoliniu būdu mokėsi 11-ikos 5-8 klasių mokiniai.

Direktorius pasakoja, kad remonto darbus buvo planuojama baigti iki mokslo metų pradžios, tačiau kilo nesklandumų dėl grindų. „Atliekant darbus iškilo nenumatytų problemų. Reikėjo pakeisti koridorių grindų dangą, tai antrame aukšte nupoliruojant viršutinį sluoksnį ir keičiant dangą keblumų nekilo, o pirmame aukšte atsirado sutrūkinėjimai perdengime, tad reikėjo pašalinti visą viršutinį perdengimo sluoksnį, betoną. Buvo išlietas naujas pirmo aukšto perdengimas, nes statybininkai ant nestabilaus pagrindo negalėjo kokybiškai atlikti darbų. Beje, kai perdengimo sluoksnis yra storesnis, tai jam keliami kiti reikalavimai dėl drėgmės – turi išdžiūti prieš klijuojant viršutinę dangą. Tai pristabdė procesą ir darbai užsitęsė“, – aiškino R. Simanavičius.

Direktorius teigia, kad pavasarį įvestas karantinas ir nuotolinis mokymas parodė, jog vaikai pasiilgsta klasės draugų, mokytojų. „Dirbdami nuotoliniu būdu stengiamės išnaudoti vaizdo priemones, kad matytume vieni kitus. Visą laiką norime ir siekiame, kad nuotolinio mokymo būtų kuo mažiau, – sakė direktorius. – Rugsėjį nuotolinis ugdymas buvo taikomas bendrajam ugdymui, o muzikinio švietimo individualios pamokos vyko gyvai. Per šias tris savaites visiškai neatitrūkome vieni nuo kitų. Mokytojai mieliau dirbtų tiesiogiai, tikimės, kad nuo pirmadienio įsivažiuosime ir neužklups koronavirusas ir karantinas.“

Šį kartą remonto darbai atsiėjo 115 tūkst. eurų, tačiau tobulinti mokyklos išvaizdą dar yra kur. „Tiek vieno, tiek kito pastato fasadams reikalingas remontas, tačiau tokiems darbams reikalingos nemenkos sumos. Kosmetinius remontus vidaus patalpose savo lėšomis per atostogas ar mokslo metus vykdome kasmet“, – sakė direktorius.

Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazija nėra vienintelė mokykla, kurios įprastą veiklą sutrikdė remontai. Kaip portalas jau rašė, dėl rekonstrukcijos darbų Maironio universitetinėje gimnazijoje, keturis mėnesius pamokos vyks buvusios Stasio Lozoraičio mokyklos patalpose, Vilijampolėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Prieš tą triukšmautoją kieme dirbo stropi moteris, kuri mokėjo naudotis šluota. Deja, senus darbuotojus keičia giminės ir artimieji...

dar kt tevas

dar kt tevas portretas
Naujalio kiemo slavejas nuo 7val. ryto terorizuoja aplinkiniu namu gyventojus. Nupirkit jam TYLIA sluota.

Kitas tėvas

Kitas tėvas portretas
Viskas suprantama, ne kartą visi namuose ar kitur esame darę remontus ir tikrai žinome, kad ne viskas pasiseka kaip planuota ir atsiranda papildomų darbų. džiaugiamės, kad ši puiki mokykla gražėja ir atsinaujina.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių