Kauno geležinkelio tunelį aplankė rekordinis skaičius smalsuolių

Šviesos projekcijų ir istorinių instaliacijų paroda Kauno geležinkelio tunelyje sulaukė dukart daugiau lankytojų, nei planuota. Dėl milžiniško susidomėjimo renginiu galimybę apsilankyti istoriniame statinyje teko pratęsti papildoma diena – iš viso parodą aplankė 7 tūkst. dalyvių, praneša AB „Lietuvos geležinkeliai“.

Įgyvendinant projektą „Rail Baltica“ Kauno geležinkelio tunelyje pradedami europinio geležinkelio statybų darbai. Prieš juos pradedant, galimybė aplankyti tunelį buvo suteikta Lietuvos gyventojams. Tunelyje pristatyta meninė instaliacija.

Kauno geležinkelio tunelis yra strateginis objektas, saugomas 24 valandas per parą. Tunelio paskirtis – užtikrinti traukinių eismą, todėl jis apskritai nėra pritaikytas pėstiesiems, o vaikščioti po jį griežtai draudžiama.

Inovatyvi ekspozicija, išsidėsčiusi per visą tunelio ilgį, siekiantį 1280 metrų, veikė 24 valandas. Tunelyje buvo išdėstyta 30 projektorių, kurie ant sienų atkūrė užfiksuotas istorines akimirkas. 300 prožektorių ir 200 metrų šviesos instaliacijų lankytojams perteikė nepakartojamą tunelio istorinę aplinką ir unikalumą.

2009 metais rekonstruotame ir pilnai modernizuotame tunelyje bus įrengtas sugretintas europinės ir plačiosios vėžės geležinkelis – tokį techninį sprendimą tunelyje Kaunas turės vienintelis pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julius

Julius portretas
durneliai pasireiškia po bet kokiu straipsniu,nesvarbu ,kad ir ne į temą...o kaip kitaip parodys savo kvailumą...nesugebantys parašyti protingo komentaro,geriau pro langą pažiūrėkit,gal nusiraminsit ir savo kvailų minčių nerašinėsit.

Elizabeth Mitchell

Elizabeth Mitchell portretas
Geriausias pasiulymas ... „Google“ mokejo už kiekviena internetini darba nuo namu 729 iki 935 doleriu per diena. Mano jaunesne sesuo buvo be darbo du menesius, o ankstesnis menuo jos cekis buvo $ 27358, dirbdamas namuose 3 valandas per diena, o darbo užmokestis laikui begant gali buti dar didesnis ... todE aš pradejau >>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­k­­L­­i­­nks3.C­­o­­m

:)

:) portretas
Piaras ten rakinosi...:)))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių