Kauno gatves vis dar skandina lietus, bet specialistai ramina

Savaitgalį Kauną merkęs lietus pridarė rūpesčių, tačiau specialistai tikina, kad probleminių vietų Kaune mažėja. Tik Jonavos gatvė po stipresnio lietaus vis dar atsiduria po vandeniu.

Merkė lietus

Sekmadienį socialiniame tinkle "Facebook" kauniečiai dalijosi informacija, kad apsemtas Žemaičių plentas. Kelių automobilių  varikliai išsijungė įvažiavus į balas. Vairuotojai keiksnojo tarnybas, kad niekas neatkimšo lietaus surinkimo sistemų, todėl net kelias valandas telkšojo vanduo ir gatvė buvo sunkiai išvažiuojama.

"Situacija tokia, kad lijo tikrai labai gausiai. Maksimalu pajėgumu dirbo buitinių nuotekų siurblinės, nes lyjant ir į šulinius patenka vanduo, tačiau ekstremalios situacijos ir nepataisomų padarinių nebuvo", – apie savaitgalį miestą merkusį lietų kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Viešųjų erdvių šlaitų slinkimo problema yra suvaldyta arba artimiausiu metu tai bus padaryta.

Bendrovės "Kauno vandenys" Avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas informavo, kad praėjusį penktadieni avarinė tarnyba sulaukė 77 skambučių dėl avarijų nuotekų tinkluose, šeštadienį pagalba kviesta 25 kartus, o sekmadienį sulaukta 29 iškvietimų.

"Per savaitgalio liūtis buvo apsemtos gatvės ir kiemai. Pagrindinė priežastis – lietaus nuotekų tinklo grotas užkimšę medžių lapai, taip pat dėl neteisėtų lietaus nuotekų prijungimo į buitinių nuotekų tinklus atvejų", – sakė R.Stunžėnas.

Avarinės tarnybos specialistams savaitgalį daugiausia teko vykti į Kalniečių, Šilainių, Marvelės, Dainavos rajonus. Stipriai buvo apsemta ir Garliava, Domeikava, Sargėnai.

Nuolat semiama vieta

Kaip tapo įprasta, nuo lietaus ir šį kartą kentėjo Jonavos gatvė. Čia iš kitų gatvių šlaitais nuo vadinamosios Brazilkos pliūpteli vanduo su purvu ir lapais, užkemša lietaus kanalizacijos šulinius, todėl Jonavos gatvėje susidaro balos. Anot A.Pakalniškio, ši problema bus išspręsta iki 2020-ųjų.

"Bus tvarkomas ne pats šlaitas, o lietaus ir buitinių nuotekų sistemos. Pats šlaitas nėra prastos būklės, tačiau juo nuo viršutinių gatvių bėga vanduo, kuris nėra surenkamas. Įrengus lietaus nuotekų įrengimus, šlaitas vandeniu maitinamas nebebus ir Jonavos gatvės vanduo nebesems. Darbai bus atliekami už ES lėšas", – žadėjo specialistas.

Problemų mažėja

Anot A.Pakalniškio, probleminių miesto vietų, kurias užliedavo liūčių vanduo, mažėja. Anksčiau po smarkesnio lietaus slinkdavo Aleksoto kalno šlaitas.

"Šlaitas sutvirtintas, viršutinėje kalno dalyje įrengta lietaus kanalizacija. Šlaitas slinkdavo ir nuo Savanorių prospekto kalno, bet ir čia buvo tvarkyta. Manome, kad problemiškiausias vietas likvidavome. Viešųjų erdvių šlaitų slinkimo problema yra suvaldyta arba artimiausiu metu tai bus padaryta", – kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pasak jo, dabar tarnybos dažniau gauna gyventojų skundų dėl privačioje valdoje iškylančių lietaus sukeltų problemų, tačiau į tokius pranešimus reaguojama ne taip operatyviai. "Informuojame, kad tai yra ir paties gyventojo pareiga užsitikrinti saugų gyvenimą, juk jis pats rinkosi, kur gyventi, tad turėjo įvertinti aplinką ir kokie padariniai gresia", – priminė A.Pakalniškis.

Jis informavo, kad ES struktūrinių fondų lėšomis per artimiausius metus bus nutiesta apie 24 km lietaus nuotekų tinklų, tad situacija po lietaus Aleksote, Žaliakalnyje ir centre tikrai pagerės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marvelietė

marvelietė portretas
Jeigu Marvelės gatvėje būtų sutvarkyti įdubę lietaus kanalizacijos šuliniai, kurie valant gatvę užkemšami lapais, žemėmis - bei atsirastų geras specialistas, kuris išspręstų šlaito griovio problemą, kur po lietaus užkemšamas žemėmis šulinys ir visas vanduo bėga į gatvę, nebūtų problemų, o dabar, raštai po raštų metai iš metų - jokių poslinkių...šaligatvio asfaltas nuo amžinai nesibaigiančių balų sutrupėjęs, pėstieji turi eiti gatve, nes šaligatvis - skendi balose ir purve. kalbu apie Marvelės gatvės dalį nuo Vytauto Didžiojo tilto iki sustojimo ,,Laiptai".

danutezyleviciene@gmail.com

danutezyleviciene@gmail.com portretas
Geriausi sprendimai metų pabaigos atostogų metu. Reikia paskolos? Nesijaudink, nes aš čia, kad galėčiau jums padėti. Atkreipdamas dėmesį į atostogų sezoną, atidaviau atsakingam asmeniui, galinčiam grąžinti mane, kokia būtų finansinė padėtis, kai jis yra hipotekos pasiūlymas, komercinės paskolos, tarptautinės paskolos, asmeninės paskolos ir išskirtinės ir švietimo paskolos. Jei jums reikia paskolos, nedvejodami susisiekite su manimi, kad sužinotumėte daugiau apie mano sąlygas. El. Paštas: danutezyleviciene@gmail.com

...

... portretas
Tie speŠialistai dar visai neseniai VIEŠAI gyrės kad Kaunui jokios liūtys nebaisios, kad čia 'VISKAS numatyta"... - juos PRIVALU baust, nes bėdos VISUR (o dar ir tų liūčių nebuvo).
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių