„Kauno diena“ pristato „Kauno detales“: Kauno kiemai, slepiantys įspūdingus pastatus

  • Teksto dydis:

„Kauno detalių“ video pasakojimai – „Kauno dienos“ portale! Vienas šio projekto tikslų – kad patys kauniečiai geriau pažintų ir dar labiau pamiltų savo miestą. Nes, kaip sako „Kauno detalių“ įkūrėjas Laimonas Užomeckis,: „Kaunas – didelė stora knyga, tačiau kasmet iš jos išplėšiami puslapiai. Tad reikia skubėti įamžinti tai, kas likę.“

L. Užomeckis savo virtualią ekskursiją šį kartą pradeda V. Putvinskio gatvėje, kur, visai šalia daugeliui žinomų įspūdingų „bankininkų namų“, slepiasi žavus medinukas, pastatytas dar 1912 metais. Čia gyveno mokslininko Antano Purėno šeima. Pats chemikas organikas rajone garsėjo tuo, kad neidavo pasivaikščioti, į kišenes neįsidėjęs saldainių, kuriais vaišindavo vaikus.

Aplankysime ir pačius bankininkų rūmus, taip pat keliausime į jaukią Dainavos gatvelę Žaliakalnyje. Čia stovi vienas įspūdingiausių namų visame mieste, dar vadinamas „Kauno Anapiliu“, kadangi primena Palangoje esantį statinį. Jo projekto autorius Vaclovas Miknevičius dar vadinamas „40 bažnyčių autoriumi“ ir yra bene vienintelis architektas Lietuvoje, kuriam pastatytas paminklas.

Kviečiame kartu pažinti Kauno istoriją:



NAUJAUSI KOMENTARAI

aciu

aciu portretas
uz idomias laidas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių