„Kauno diena“ pristato „Kauno detales“: ką slepia centrinių miesto gatvių kiemai?

  • Teksto dydis:

„Kauno detalių“ video pasakojimai – „Kauno dienos“ portale! Vienas šio projekto tikslų – kad patys kauniečiai geriau pažintų ir dar labiau pamiltų savo miestą. Nes, kaip sako „Kauno detalių“ įkūrėjas Laimonas Užomeckis,: „Kaunas – didelė stora knyga, tačiau kasmet iš jos išplėšiami puslapiai. Tad reikia skubėti įamžinti tai, kas likę.“

Galime šimtus kartų praeiti centrinėmis miesto gatvėmis ir net nenutuokti, kokios paslaptys glūdi jų kiemuose.

Šį kartą „Kauno detalių“ įkūrėjas, gidas L. Užomeckis kviečia į Žemės ūkio rūmų kiemą, kuriame tūno rašytojo Prano Mašioto namas. Iš jo kadaise vėrėsi panorama į Kauno miestą, kol jos neužgožė nauji statiniai.

Taip pat sužinosime, iš kur kilo „cokolinio aukšto“ pavadinimas, kodėl daugybė pastatų mieste suvaržyti varžtais, kuriuos dažnas laiko dekoro elementais, aplankysime buvusią Adomo Mickevičiaus dvaro teritoiją ir stebėsimės naiviu sovietų sumanumu, kai jie V. Putvinskio gatvėje bandė atkartoti tarpukario modernizmo stilių, tačiau vidiniams kiemams pagailėjo resursų.

Kviečiame žiūrėti:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau miesto svečiai nematytų

geriau miesto svečiai nematytų portretas
ką slepia tie Kauno kiemai.

hmm

hmm portretas
„Kaunas – didelė stora knyga, tačiau kasmet iš jos išplėšiami puslapiai. Tad reikia skubėti įamžinti tai, kas likę.“ KODĖL LEIDŽIATE DARKYTI KAUNĄ ? Kaip už beveik 7 mln sudarkytas Rotušės vidus...

O kaip su Rotušės aikšte ?

O kaip su Rotušės aikšte ? portretas
dabar uoliai šalinamas akmeninis grindinys. Ar kas nors pasidomėjo planu, kas bus "tvarkoma" ? Už kiek ? Kaip parinkti "tvarkytojai" ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių