Dainų slėnio rekonstrukcija Kaunui turėtų atsieiti 7 mln. eurų, bet kaina dar gali augti

  • Teksto dydis:

Po ketverių metų nesėkmingų bandymų prasidėjo Kauno Dainų slėnio rekonstrukcija, pabrangusi jau daugiau nei dvigubai. Greitai gyvavimo šimtmetį minėsiančio slėnio įranga virto lūženomis, pavojinga net vaikščioti. Po rekonstrukcijos čia ne tik rasis naujų erdvių, bet į šventes kvies specialus spindulys, pasakojama LNK reportaže.

Kaunietis Rimantas netoli Kauno Ąžuolyno, kuriame yra Dainų slėnis, gyvena visą gyvenimą. Vyras dabar tik pro tvorą gali žvilgtelėti į aptvertą dainų slėnį, kuriame prasideda rekonstrukcija.

„Šitas dainų slėnis, kurį matote, yra statytas kalinių apie 1967–1968 metus, man atrodo. Viskas buvo aptverta vielomis ir pastatyta. Dabar jis visas sutrešęs“, – kalbėjo R. Dromantas.

Vyras sako, kad rekonstrukcija – būtina, nes į slėnį patekti sulūžusiais laiptais yra pavojinga.

„Manyčiau, kad reikia. Klausimas, ar bus renginių. Su giliu liūdesiu reikia pasakyti, kad sumažėjo kauniečių“, – tęsė R. Dromantas.

Kauniečiai, vaikštinėjantys Ąžuolyne, pasakoja, kad čia praleista daug laiko, o Dainų šventės – jaunystės prisiminimai.

„Vaikščiojom visą jaunystę. Dabar irgi ateinam pasėdėti“, – sakė kaunietis.

„Daug prisiminimų yra likę, bet viskas turi savo galiojimo laiką. Dabar, tikėkimės, kad sutvarkys“, – teigė moteris.

„Labai keistai buvo suformuota, nebuvo patogu sėdėti“, – kalbėjo kita gyventoja.

Dainų slėnio rekonstrukcijos projektas parengtas prieš ketverius metus, tačiau niekaip nesisekė rasti rangovo. Skelbti konkursai neįvykdavo. Dabar slėnį užsimota sutvarkyti iš esmės. Tai darys architektų įmonė iš sostinės.

Labai keistai buvo suformuota, nebuvo patogu sėdėti.

„Norėtųsi, kad jaustųsi Ąžuolyno parkas, kad slėnis išliktų natūralus. Bus tvarkingiau, šiuolaikiškiau. Viskas bus natūraliomis medžiagomis, apšviesta, pritaikyta šiuolaikiniams renginiams“, – pasakojo „Metro“ architektas Paulius Kisielis.

Atsiras naujovių: atskiras kasų pastatas, visa infrastruktūra atlikėjams, grimo kambariai, dušinės, persirengimo kambariai. Dainų slėnyje atsiras naujų terasų.

„Naujos terasos virš žiūrovų tribūnų, Ąžuolyno parko terasoje. Bus tarsi jungtis tarp Ąžuolyno parko ir Dainų slėnio. Taip pat numatyta mažosios architektūros elementų, suoliukų“, – sakė „Metro“ architektas Julius Biliūnas.

Architektai sako, kad Dainų slėnis turės tarsi specialių kvieslį.

„Bus šviesos srauto spindulys, nukreiptas į dangų, kuris turėtų kviesti žmones į renginius, šventes. Turėtų matytis iš viso miesto“, – tęsė P. Biliūnas.

Šią vietą žadama pritaikyti ne tik dainų šventėms, bet ir koncertams. Taip pat bus prieigos neįgaliesiems, ko iki šiol nebuvo. Architektai žada nelįsti prie medžių ir nenukirsti nė vieno.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Žiūrovams yra numatyta 5,5 tūkst. vietų ir 1,8 tūkst. vietų choristų tribūna“, – pasakojo P. Biliūnas.

Dainų slėnio rekonstrukcija miestui turėtų kainuoti 7 mln. eurų. Visgi dėl nestabilios situacijos pasaulyje kaina gali augti. Nuo pradinio slėnio rekonstrukcijos projekto, kai vis nepavykdavo pradėti darbų, dabar kaina išaugusi daugiau nei du kartus.

„Sunku būtų įvertinti, kiek gali keistis, nes niekas tiksliai nežino, kaip atrodys energetika, visos medžiagų tiekimo grandinės“, – teigė Kauno vicemeras Mantas Jurgutis.

Kauno Dainų slėnio rekonstrukcija turėtų pasibaigti kitų metų pabaigoje. 2024 metais čia planuojama minėti Dainų ir šokio šventės gyvavimo šimtmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Statybnioks

Statybnioks portretas
Ar į 7 milijonus įskaičiuoti stiklainiuose kiek reikės atseikėti?

nn

nn portretas
Malonu kai tvarkoma,statoma o ne griaunama arba iš viso nieko nedaroma,,nes per 30m tiek prigriauta ,kad net ruskiai tiek per 50m nesuspėjo.

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Baikit vieną kartą verkti dėl tų svetimų pinigų , nebijokite , nesumažės nei jūsų atlyginimai , nei stipendijos , nei pensijos - reikia džiaugtis , kad miestas tvarkomas ir puoselėjamas , o jie vis inkščia dėl tu skatikų - kas per liumpenai ...
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių