Kaunietis kviečia nerti į avantiūrą: labai blogame viešbutyje – ne tik Grinčas ir Biblija

Sutikęs įsivelti į avantiūrą ir viešbutį pavadinęs labai blogu, kaunietis Mantas Skukauskas neabejoja, kad ši vieta patiks ne visiems, tačiau abejingų tikrai nepaliks.

Rožinis vestibiulis

Kirtusi kelias Žaliakalnio gatveles atsidūriau ten, kur vedė navigacija – prie 144-ojo Žemaičių gatvės namo. Metalinė arka su užrašu "Ha ha ha. Very bad hotel" akimirką perkėlė į "Adamsų šeimynėlę", "Kuždesių salą" ir dar kelias šiurpias, tačiau dėmesį kaustančias kino juostas, o nuotrauka prie įėjimo su kybančia lėle Anabele, kurią radau virtualiojoje erdvėje, nematoma jėga varė klibinti viešbučio rankeną. Tiesa, prieš tai dirstelėjau į spalvotus lauko žibintus, rankų darbo vėjarodį ant aukščiausio namo bokštelio ir lauke tupintį erelį su firminiu treningu.

Kaune yra ne viena vieta, kur galima apsistoti, tačiau tokia – pirma. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

"Išvažiavus menininkei ėmiausi teptuko – "adidas" ženklą nupiešiau pats", – nuošalyje palikęs medinį teritoriją saugantį plėšrų paukštį, viešbučio šeimininkas Mantas Skukauskas atvėrė duris.

Kairėje akį mirktelėjęs ančiukas Donaldas kvietė lipti laiptais žemyn, tačiau sukau dešiniau, į viešbučio vestibiulį, kuriame raitelis ant žirgo laikė vardinę "Louis Vuitton" rankinę, žėrė kupiūras į šalis ir mėgavosi cirko akrobačių kompanija.

"Čia registratūra", – viešbučio šeimininkas vylėsi, kad rožinės panteros spalva vestibiulyje praskaidrins svečių nuotaiką, o piešinys ant vienos iš sienų dar ir privers pasukti galvas. Todėl atspėjusiam, kokio filmo scena čia pavaizduota, žadėjo specialų prizą.

Ant priešingos sienos pakabinti trys skirtingus laikus rodantys laikrodžiai. Po jais – mažiausiai keliolikos metų senumo restauruotas mėlynos spalvos minkštasuolis. Senų baldų su sava istorija viešbutyje rasite ir daugiau. Toks pasirinkimas, anot M.Skukausko, – neatsitiktinis. Įrengdami viešbutį šeimininkai nusprendė sujungti bent kelis skirtingus stilius ir laikmečius. Todėl čia rasite ir kičo detalių, ir 1990-ųjų interjero pėdsakų.

Vardiniai kambariai

Viešbutyje yra keliolika kambarių. Visi jie sunumeruoti, o artimiausiu metu kiekvienas jų turės dar ir savo pavadinimą. Tarkim, viename viešbučio kambaryje lankytojai pasijaus kaip veidrodžių karalystėje, kitas primins Šachrazados pasakas, trečias perkels į Kasablanką, ketvirtas kurstys aistras. Pravėrę penkto kambario duris galėsite sužaisti azartišką šachmatų partiją arba įkristi į minkštą krėslą su knyga, paimta iš sieninės bibliotekos koridoriuje. Joje itin platus pasirinkimas – nuo lietuvių ir užsienio rašytojų literatūros iki Kama Sutros ir Biblijos.

"Biblioteką dar papildysime. Ir mama, ir aš turime begalę įvairių knygų, nes labai mėgstame skaityti", – M.Skukauskas neabejojo, kad poilsį viešbutyje pasirinks ir tie žmonės, kurie vertina laisvalaikį ramioje vietoje su gera knyga rankoje.

Neprailgs ir kelias iki pasirinkto kambario, mat kone ant visų viešbučio sienų apgyvendinti pasakų, filmų herojai ir kiti šypseną keliantys personažai – milžiniškas klounas, balerina-gulbė, laiptais lipantis Kalėdų vagis Grinčas, Einšteinas ar įspūdingo dydžio ranka, delne gniaužianti spalvoto cukraus kristalais barstytą spurgą. Pastarąją, kaip ir didžiąją dalį kitų piešinių, ant sienų tapė užsienietė menininkė. Šiuo metu ji išvykusi, todėl tapybos darbai laikinai sustoję. Jai grįžus, ant sienų atsiras dar daugiau spalvų ir istorijų, kurias galbūt sufleruos ne tik kūrėjos, bet ir atvykstančių svečių fantazija.

Visi piešiniai ant sienų – kruopštus rankų darbas. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Pokyčius diktuos svečiai

Viešbutis pildysis ne tik naujais piešiniais, bet ir kitomis įdomiomis detalėmis, kaip savo vietos tebeieškančiu triušio formos krėslu ar keistai patraukliais 3D paveikslais.

"Vaizdas viešbutyje tikrai nėra galutinis, nes atvežta tik dalis, o ne visi kilimai", – M.Skaukauskas su šypsena prisiminė pastarųjų paieškas ir sėkmingus radinius. Tarkim, bent kelis intensyvių spalvų kilimus viename Kauno salonų pavyko įsigyti su labai gera nuolaida, mat jau kurį laiką jų niekas nepirko.

"Žmonės nori rudų, pilkų atspalvių kilimų. Niekam nereikia ryškiai žalių ar raudonų, o man jie puikiai tiko", – nors pats labiau mėgsta ramesnes spalvas, M.Skukauskas džiaugėsi dabartiniu poilsio zonos vaizdu – ryškiais kilimais, skirtingų spalvų minkštasuoliais, krėslais, geltonomis sienomis ir įspūdingais piešiniais ant jų. Ne mažiau nei pastarieji, šeimininką džiugino ir vaizdas pro langą. Jis esą turėtų patikti ne tik sėdintiems viduje, bet ir šiltuoju metu būnantiems lauke. Ant nedidelio kalno įrengtos sėdimos vietos, amfiteatras. Ateityje čia galbūt net vyks trumpi spektakliai ar muzikiniai pasirodymai.

"Ar viešbutyje bus pusryčiai? Taip, žinoma, tačiau ne jie akcentas, – M.Skukauskas prasitarė, kad viešbučio svečiai bus vaišinami kava, arbata ir lengvu maistu. – Kaip aš sakau – ekologišku. Vaisiai, jogurtas. Galbūt kiaušinienė."

Neprisiriša prie daiktų

Poilsio zonoje, kurios kryptį žaismingai rodo vaikiško animacinio filmo personažas, įrengtas SPA. Jame viešbučio svečiai galės išmėginti pirties kaitrą, o po jos atsigaivinti baseino vandenyje. Tiesa, visi šie malonumai tik po karantino suvaržymų.

Metalinė arka su užrašu "Ha ha ha. Very bad hotel" akimirką perkėlė į "Adamsų šeimynėlę", "Kuždesių salą" ir dar kelias šiurpias, tačiau dėmesį kaustančias kino juostas.

"O čia mūsų kino salė, – įsitaisęs lubas siekiančio, tamsoje akis blizginančio Svirdulio pašonėje M.Skukauskas šyptelėjo. – Suprantu, kad su tikra kino sale tai neturi nieko bendro. Tai labiau susiję su vaikystės sentimentais, kai sanatorijoje ar kokioje kitoje vietoje prie vieno televizoriaus susėsdavo visas aukštas."

Šiuo metu kino salėje yra dvi sėdimos vietos ir plačiaekranis televizorius. Viešbučio svečiai, jei tik norės, čia galės pasižiūrėti filmus, serialus ar pažaisti kompiuterinius žaidimus.

Nė viename viešbučio kambaryje šiuo metu televizorių nerasite. Pagal fengšui, miegui skirtoje zonoje šiam įrenginiui, kaip ir kompiuteriui, elektroniniam laikrodžiui ar darbo stalui, nėra vietos.

Interjeras dėmesį traukia ne atskiromis detalėmis, o visuma. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

"Žinoma, jei po kurio laiko pastebėsite, kad toks poreikis yra, nupirksime. O gal iš 1990-ųjų žengsime į šias dienas ir kiekvieno kambario svečiui ar svečiams išdalysime planšetes", – M.Skukauskas neabejojo, kad daugelį sprendimų ir korekcijų koreguos laikas ir lankytojų poreikiai. Dėl tos pačios priežasties šeimininkai neprisiriša prie vienviečių lovų, pastatytų dviviečiuose kambariuose.

"Matysime, jei daugiau svečių pageidaus dviviečių lovų, vienvietes imsime ir padovanosime kokiems globos namams ar sunkiai besiverčiantiems žmonėms. Mūsų čiužiniai labai geri, itališki. Ne visuose viešbučiuose tokių rasite."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ro

Ro portretas
Labai idomi ideja, kazkas kitokio

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Įdomu, ir kokia gi toji avantiūra? Viešnamis su bendrais tualetais?

Taja

Taja portretas
Gera mintis ir vieta, kur surūgėlių nebus! Sėkmės!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių