Širsta dėl nešvaros prie „Iki“: šiukšles sutvarkė tik gavę skundą

Praėjusio savaitgalio rytą Laisvės alėja žingsniavęs kaunietis Vytautas neapsikentė. Pasak jo, Kauną grąžina ne visi – kai kurie ir bjauroja. Tokios mintys vyrui į galvą toptelėjo pamačius atliekas, iškritusias iš gerokai perpildytos lauke pastatytos šiukšliadėžės prie šiuo metu neveikiančios parduotuvės „Iki“ miesto centre.

Trūko kantrybė

„Su žmona sekmadienį pėsčiomis ėjome link „Akropolio“, o pakeliui priartėję prie Laisvės alėjoje 53 įsikūrusios „Iki“ parduotuvės, kuri šiuo metu neveikia, nusistebėjome – vieni Laisvės alėją puošia, o kiti – teršia. Tokius vaizdus ne tik čia, bet ir kitose Kauno vietose, teko matyti ne kartą. Tačiau tai pastebėję, tąsyk nurydavome kartėlį ir nieko nesakydavome. Bet vakar trūko kantrybė“, – piktinosi kaunietis, užfiksavęs perpildytą lauko šiukšliadėžę minėtoje vietoje.

Atsainus elgesys, pridūrė Vytautas, pastebimas ne tik atkreipiant dėmesį į bet kur išmėtytas atliekas. Jo teigimu, netvarka tvyro skirtingose srityse, tarp kurių verta paminėti ir chaotišką automobilių statymą. Vyras įsitikinęs, – vis dar reikia auklėti žmones, nes būtent dėl jų neatsakingumo gyvenimas mieste apkarsta vien apsidairius aplinkui.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Rinkdavo atliekas nieko neprašomas

„Būna, kaimynai išneša maišą, prikrautą šiukšlių, pastato kieme bet kur, nes tingi nueiti iki atliekų konteinerio. Daug kartų informavau, kad taip elgtis nederėtų, tačiau daugelis į mane vis dar keistai dėbso lyg būčiau policininkas. Vieni pyksta, kiti – piktai drėbteli: „O koks tavo reikalas?!““, – atviravo jis.

Kaunietis neslepia esantis nepakantus aplinkos nešvarai ir netvarkai, todėl dažnai į įvairias vietas mieste net leisti laisvalaikio eina nešinas maišu atliekoms surinkti. „Anksčiau bėgiodavau krosą Nemuno saloje, bet kartu pasiimdavau maišą, kad pamatęs besimėtančias šiukšles, niekam nieko nesakęs jas surinkčiau, ir šios nebadytų akių. Žmonės sumeta pakuotes ar maisto likučius į siauras šiukšliadėšes ar aplink jas, o netrukus visą „gėrį“ plačiu spinduliu ištampo varnos“, – širdo pašnekovas.

Po skundo ėmėsi priemonių

Dėl kaunietį Vytautą papiktinusio vaizdo, pamatyto prie „Iki“ parduotuvės, portalo kauno.diena.lt žurnalistai pirmadienį kreipėsi į šio prekybos tinklo atstovus, teiraudamiesi, kas atsakingas už tai, jog aplinka būtų sutvarkyta ir neužkliūtų praeiviams už akių. Po pranešimo apie esamą padėtį ir miesto veidą bjaurojančių pabirusių šiukšlių, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė, antradienį tikino jog buvo imtasi priemonių, kad problema būtų išspręsta.

„Šiuo metu aplinka prie rekonstruojamos parduotuvės, esančios Laisvės al. 53, jau yra sutvarkyta, o šiukšliadėžė nuimta, iki kol bus baigti parduotuvės rekonstrukcijos darbai. Tikrai atsiprašome kauniečių ir miesto svečių už patirtus nedidelius nepatogumus, kuriuos laikinai sukėlė ši situacija“, – kalbėjo ji.


Šiame straipsnyje: atliekosšiukšlėsLaisvės alėjaIki parduotuvėIndrė Baltrušaitienėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sawas

Sawas portretas
Akcija - Darom, va ir bėda išspręsta.

Kiekviena

Kiekviena portretas
Imonė turi pareigą valyti savo prieigas. ,, Iki'' įmonės valdytojams nusispjaut į Kauną ir į Laisvės Alėją.Kad čia visada šiukslina ,o balandžiai lesa ir tupedami virš durų šika žmonėms ant galvų ,pastebėta dar pernai . Vakaruose- mokėtų baudas municipalitetui. Deja čia ne vakarai o Krabogradas ir ,, IK''I matyt, tai pajuto.

STEPAS

STEPAS portretas
Ne veidrodis kaltas jeigu snukis kreivas. - Juokiasi puodas, kad katilas juodas. O kas tą šiukšlyną sukūrė? Jeigu šalia pilnos šiukšliadėžės guli popieriukas tai nereiškia kad ten gali numesti dar dešimt.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių