Kaunietė įtaria sulaukusi žinutės iš sukčių: nežinau, kas tokie esate, bet manęs neapgausite!

  • Teksto dydis:

Kaunietė Marija sunerimusi – savo mobiliajame telefone ji sulaukė įtartinos žinutės. Moteris įtaria, kad sukčiai kėsinosi ją įvilioti į spąstus, tačiau ji to išvengė – jokių nuorodų, nurodytų tekste, neatidarė.

„FBIJOBS.GOV yra oficiali JAV vyriausybės, JAV Teisingumo departamento, svetainė. FTB yra JAV žvalgybos bendruomenės partneris INTELLIGENCE.GOV Federalinis tyrimų biuras. Visos teisės saugomos. www.linkedin.com/company/fbi/mycompany/“, – štai tokios žinutės sulaukė Marija.

Moteris portalo žurnalistams teigė, kad vos perskaičiusi žinutę ji iškart suprato, kad galėjo tapti sukčių auka. „Taip, pačią žinutę atidariau, perskaičiau, bet tolimesnių nuorodų nespaudžiau. Nežinau, kur jos būtų mane nuvedusios: gal būčiau „užkrėtusi“ savo telefoną virusu, gal būčiau praradusi pinigus. Nežinau, kas tokie esate, bet manęs neapgausite“, – pasipiktinimo neslėpė Marija.

Tiesa, dažnu atveju sukčius išduoda daromos rašybos, skyrybos klaidos. Pasitaiko atvejų, kai kurdami žinutes jie nesivargina tekstą rašyti lietuviškomis raidėmis. Tačiau šis atvejis – kitoks, žinutėje – tik viena skyrybos klaida, o pats tekstas parašytas naudojant lietuvišką abėcėlę.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė, kad policija apie tokio pobūdžio žinutės duomenų neturi. „Tačiau raginame žmonų neatidarinėti neaiškių nuorodų“, – pridūrė policijos atstovas.

Apie sukčių bandymus pasipelnyti portale rašyta jau ne kartą. Štai rugsėjo 10 dieną kauniečiui įtarimų sukėlė į mobilųjį telefoną gauta žinutė, kurios tekste pranešama, kad jo „Smart-ID“ paskyra įtraukta į karantino zoną. O pabaigoje – raginimas atlikti tam tikrus veiksmus paspaudus aktyvią nuorodą.

Tąkart banko atstovai teigė, kad tokio pobūdžio žinučių savo klientams nesiunčia, todėl įspėjo būti budrius, nes sukčiai ir vėl surengė pasalą.

 


Šiame straipsnyje: telefoniniai sukčiaiįtartina žinutėsukčiavimasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

SALONAI NESKUBA

SALONAI NESKUBA portretas
SALONAI SKUBA TIK PARDUOTI,

Juk reikia

Juk reikia portretas
Kad telefonų salonai apsaugotų nuo tokių žinučių,ypač jei moki mokestį už apsaugą nuo virusų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių