Kaunietė apie šaligatvio remontą: iš namų daugiau nei mėnesį neišvažiuojame

Panemunės mikrorajone, Vaidoto gatvėje, gyvenanti Lina Garokovskaja neslepia apmaudo: dėl šaligatvio remonto moteris ne tik susižalojo, bet ir iš namų automobiliu negali išvažiuoti daugiau nei mėnesį. 

Už vartelių – gili duobė

L. Garokovskaja su šeima gyvena Vaidoto g. 131 esančiame nuosavame name. Šalia pašnekovės namų išraustas šaligatvis, įrenginėjama viešojo transporto įvaža. Anot moters, jau daugiau kaip mėnuo išardytas įvažiavimas į kiemą. Statybininkai turėtų išgrįsti šaligatvį trinkelėmis, tačiau, kaip pasakoja pašnekovė, dabar darbai yra visiškai sustoję.

„Pro vartelius labai sunku išeiti, nes už jų – gili, gal apie metrą siekianti, duobė. Tragedija – norėdama išeiti iš namų kaip kokia beždžionė karstausi, – moteris pasakoja su kokiais iššūkiais susiduria bemaž kasdien. –  Pirmadienio vakarą išvedžiau šunį, tai eidama pro vartelius neišlaikiau pusiausvyros ir kritau, ranką susižeidžiau.“

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Tačiau kantrybės taurę moteriai perpildė ne tik sužalota ir ištinusi ranka. „Į kiemą negalime automobiliu nei įvažiuoti, nei iš jo išvažiuoti. Remontuoti automobilį reikia, bet jis vis dar kieme stovi“, – onkologine liga serganti moteris teigia, kad jai neretai tenka kviesti greitąją medicinos pagalbą, o šiems atvykus ir vėl kyla problemų.

Norėdama išeiti iš namų kaip kokia beždžionė karstausi.

Moteris su šeima jau pradėtų rūpintis malkomis žiemai, tačiau to, anot jos, daryti šiuo metu negali, nes sunkiasvorė mašina į jų kiemą neįvažiuotų, o malkas veikiausiai išpiltų šalia gatvės.

„Darbininkai laiptus nugriovė. Mes buvome keliuką link vartelių trinkelėmis išsigrindę – jas nuardė, nežinau, kur padėjo. Mūsų namas stovi šiek tiek aukščiau, tai jie nori pusę kiemo išardyti, kad sulygintų su šaligatviu. Neleidžiu kiemo ardyti, ten elektra išvedžiota“, – pasakoja kaunietė, kuri nori pagaliau turėti normalų įvažiavimą į kiemą. Kaimynams įvažiavimai yra daugmaž sutvarkyti.

Moterį itin nustebino tai, kad darbininkai šalia namo išrausė ir netvarką paliko: „Darbininkai sakė, kad darbus baigti turėtų liepos mėnesį, tačiau dabar jie nieko nebedaro, paliko Dievo valiai. Dabar jau kitoje gatvės pusėje šaligatvį pradėjo tvarkyti.“

Susidūrė su keliomis problemomis

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui kauno.diena.lt teigė, kad vykdant darbus ties šiuo namu rangovai susidūrė su keliomis problemomis.

„Tam, kad nesiformuotų autotransporto spūstys ir būtų didesnis gatvės pralaidumas, visoje Vaidoto gatvėje yra įrengiamos viešojo transporto įvažos. Prie šio namo anksčiau buvo sustojimas. Jis išliks ir dabar, bet bus įrengiama įvaža. Kadangi Vaidoto g. 131 sklypas yra aukštai (palyginus su gatve ir kitais sklypais), prie šio sklypo atsirado didelis paaukštėjimas“, – aiškina A. Pakalniškis.

Anot jo, darbai buvo sustoję, nes buvo sprendžiama, kaip pagal reikalavimus įrengti įvažiavimą prie Vaidoto g. 131 sklypo.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

„Pagal esamą gatvės ir šaligatvio aukštį, įrengus įvažiavimą į sklypą su reglamentuojamu nuolydžiu, paaukštėjimas būtų apie 40 cm. Tam, kad nesudarytume sunkumų gyventojams ir pėstiesiems, buvo nuspręsta perkloti gatvės bortus, ties šia vieta paaukštinti šaligatvį taip, kad įvažiavimas atitiktų norminius reikalavimus, o autobusų įvažą įrengti su nuolydžiu į gatvę. Visi minėti darbai ir buvo sustoję dėl sprendimų ieškojimų, kadangi nenorėta pakenkti gyventojams ir pėstiesiems“, – sako Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pašnekovas žada, kad šios savaitės pabaigoje darbus prie Vaidoto g. 131 patikrins techninis prižiūrėtojas. Planuojama, kad nuo birželio 17 d. bus pradedamos kloti trinkelės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentatoriams dėl Vaidogo g. vamzdžio....

Komentatoriams dėl Vaidogo g. vamzdžio.... portretas
2018 m. rugsėjo mėn. 28 d. žinutė iš mokyklos administracijos Panemunėje: Laba diena, informuojame, kad Panemunės rajone trūko magistralinė vandens trasa. Vykdant higienos reikalavimus trumpinamas pamokų laikas. Pagarbiai, Administracija Gal patys pasėdėkit namuose, pagerkit vandenėlio, eikit ledų nusipirkit Maximoje ir krabui bei jo chebrai nuneškit ir kartu palaižysit... Arba sugalvokit dar kokį melą, gal kas patikės, nes milijoną viešinimui ir piarui apie gerus nuostabios valdžios darbus atidirbti reikia... Juk tikinčių pasakomis Kaune daug :D :D :D Kad senoji valdžia nieko nedarė - sutinku, bet kaip daro šita tai akis bado, pagyvensim - pamatysim kokius pradėtus projektus baigs: Laisvės al. su suskilusiomis kinietiškomis plytelėmis, stadionas, kurio atidarymas pagal pažadus turėtų būti jau po 8 mėnesių, kelius, kur duobės po kelių savaičių atsiranda, naujo kelio Šančiuose tiesimą prieš gyventojų valią, nepabaigtus parkus ir pan.

Brittney Maddock

Brittney Maddock portretas
„Google“ už kiekviena savaite sumokejo internetini darba iš namu nuo 4000 iki 9000 euru. Gavau pirmaji menesi € 20974 ir 29485 eurus mano paskutinio menesio „Google“ mokejimE ir dirbau 2–4 valandas per diena laisvalaikiu lengvai iš namu. Tai tikrai patogi vartotojui,, ir aš tiesiog taip džiaugiuosi,, kad sužinojau apie tai... Skaityti daugiau šioje svetaineje. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­kLinks3.C­­om

kometatoriui Komentatoriui "Komentatoriui "Kaunas tvarkosi""

kometatoriui Komentatoriui "Komentatoriui "Kaunas tvarkosi"" portretas
vamzdis sprogo Vaidoto gatvėje????Perkaitot, lėkit į Maximą ledų:))
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių