Kauniečius toliau pykdo kertami medžiai: atvažiuoja kirsti be įspėjamųjų ženklų

  • Teksto dydis:

Socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos ir įrašas, kuriama nurodoma, jog savaitgalį Chemijos gatvėje vykdyti medžių kirtimai. Internautai teigė, kad medžius kirto darbininkai, neturėdami jokio ženklo, iš kokios jie įmonės, tad žmonės įsitikinę, kad taip elgiamasi specialiai, siekiant ne tik iškirsti medžius, bet ir užstatyti teritorijas.

Neaišku, kas kirto

Feisbuko grupėje „Kauno medžių kirtimui – Stop“ įkeltas įrašas, jog šeštadienį netoli Chemijos gatvės 7 ir 19 sklypų buvo iškirsta visa eilė medžių. Įrašą paskelbęs vyras stebėjosi, kad ant darbininkų aprangos ir technikos nebuvo nė vieno logotipo, pagal kurį būtų identifikuota, kas atliko darbus.

„Šeštadienis, kai įstaigos nedirba, karantinas ir policijai pranešus, nekreipiama į tai dėmesio, nes neva tai savivaldų reikalas. Gal yra leidimai? Prie Chemijos 17-19 kertami medžiai, darbuotojai be atpažinimo firmos ženklų, apsauginių kaukių, automobilis be firmos ženklinimų?

Prie Chemijos 17-19 kertami medžiai, darbuotojai be atpažinimo firmos ženklų, apsauginių kaukių, automobilis be firmos ženklinimų?

Vėl statomi „savų“ verslų „kioskai“ – pardavinėjami sklypai, kai tose vietose būtinai reikalingos daugiaaukštės parkavimo aikštelės, automobiliai sugrūsti į daugiabučių kiemus, suniokota gyvenamoji aplinka, kas neleistina įstatymuose. Savivaldos atstovauja tik verslų interesus, ne visuomenės“, – įtarimus, jog visi darbai vykdomi be leidimų, žarstė Arvydas.

Įrašas sulaukė didelio internautų dėmesio. Vieni ragino kviesti policijos pareigūnus, kiti – aplinkosaugininkus. Dar kiti grupės dalyviai gėdino tuos, kurie kerta medžius.

Viskas teisėta

Kauno miesto savivaldybės atstovai pažymėjo, kad leidimai kirsti medžius buvo išduoti, todėl želdinai pašalinti teisėtai.

„Leidimas išduotas keturiolikos kaštonų kirtimui. Pagal anksčiau išduotą statybos leidimą, Aplinkos apsaugos skyrius medžių kirtimui pritarė gegužės 6 dieną“, – pažymėjo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Ji nurodė, kad pareiškėjas už želdinių kirtimą sumokėjo 8,1 tūkst. eurų. Ši suma skirta kaip kompensacija už iškirstus miesto medžius.

Savivaldybės atstovai nurodė, kad ties minėtu adresu planuojama vykdyti ne vienus darbus. Ties Chemijos gatvės 17A pastatu planuojama tvarkyti šilimos tinklus. Minėtu adresu numatomos ir prekybos paskirties pastato statybos. Leidimai derinami ir dėl Chemijos gatvės 17C statybų, taip pat prekybos paskirties pastato. Taip pat planuose – Chemijos gatvės 17 gamybos paskirties pastato bei jo inžinerinių tinklų remonto darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romualdas

Romualdas portretas
Netoliese yra ir UAB Būsto valda ,gal jiems prireikė sklypelio ,gal?Daro ta Būsto valda įdomius darbelius ,karantino metu ,kai susirinkimai negalimi ir daugiabučių gyventojai negali susirinkti ir po diskusijų tarp gyventojų nuspręsti ar jiems to reikia?.Pateikia balsavimo biuletenius ir renka kvailių parašus už daline renovacija nepaaiškinus kas kaip ,paprašys jų,, gerų patarėjų'' patarti ir pasirašyti už renovacija gyventojų ir paskui už baisius pinigus iš gyventojų atliks kas jiems ir energijai naudinga.Dabar mokame už šildymą nedaug ,bet po šilumos mazgo renovacijos ,butuose nebus niekas keičiama ,nei radiatoriai nei vamzdynai ,ir tai vadinama daline renovacija ?.Tai eilinė afera ir plėšikavimas iš gyventojų nesuteikiant jiems naudos.Mero administracija puikiai žino tai ir nedaro nieko kad tos aferos nebūtų.Buvo sprendimai statyti apskaitos priemones butuose šildymui ,tačiau tai nedaroma nes energijai to nereikia.Šilumos mazgą galima kontroliuoti nuotoliniu būdu ,tai nauda jų,

o

o portretas
kur dingo mazeika kad nemato gal dar rupi lanku problema tai suka galva kaip prastumt brakonieriavima juk medzius pjove ne uz aciu?...

...

... portretas
Sovietai atėję lietuviams genocidą padarė, tą patį (tik medžiams) dabar jų žnyplėtoji atlieka daro.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių