Kauniečių šou: spjūviai ir smūgiai policininkui į veidą

Per vieną parą Kaune net du policininkai nukentėjo nuo miestiečių išpuolių. Policijos pareigūnams sekmadienį teko atlaikyti krušą necenzūrinių ir įžeidžiančių žodžių, spyrius į koją, smūgius ir spjūvius į veidą.

Liepos 29 dieną apie 1.39 val. į V. Putvinskio gatvę pagal iškvietimą dėl muštynių prie baro atvykę Kauno apskrities patrulių rinktinės pareigūnams teko nemenkas išbandymas. Apsaugos darbuotojai buvo sulaikę pilietį, kuris aktyviais veiksmais priešinosi vengdamas sulaikymo, keikėsi necenzūriniais žodžiais.

Sulaikytas vyras spyrė vienam iš patrulių į kairę koją ir spjovė į veidą. Taip pat policijos pareigūnams adresavo nemažai necenzūrinių žodžių, be to, jiems grasino atleidimu iš darbo.

Įtariamajam 22 metų jaunuoliui R. G. buvo nustatytas 1,87 promilių girtumas.

Tą pačią dieną apie 18.10 val. Pušyno gatvėje esančio namo kieme, pilietis R. U., gimęs  1969 metais, sulaikymo metu pasipriešino policijos pareigūnams. Policininkus jis išplūdo necenzūriniais ir įžeidžiamais žodžiais, smogė vienam iš patrulių į veidą. Patyręs pareigūnas smūgio išvengė.

Neblaivus vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į Kauno policijos areštinę.

Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius informavo, kad tokio nepagarbaus elgesio su pareigūnais šiais metais pasitaiko žymiai dažniau.

„2011 metais per pirmus šešis mėnesius pasipriešinimo policijos pareigūnui buvo užfiksuoti 58 kartai, o 2012 metais per tą patį periodą – 69 kartai“, – teigė K.Kasciukevičius.

Policijos atstovas spaudai džiaugėsi, kad tokių įvykių ištyrimas yra labai aukštas – siekia beveik 98 proc.

Anot K.Kasciukevičiaus, dažniausiai po tokių įvykių, sulaikytieji yra apklausiami dėl įvykio ir paleidžiami, kol vyks ikiteisminis tyrimas.

Dėl šių įvykių Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariate pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui ir vienas ikiteisminis tyrimas dėl asmens įžeidimo.

Šias nusikalstamas veikas padariusiems asmenims gręsia baudžiamoji atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos baudžiamąjį kodeksą.

Už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Už valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens įžeidimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: kauniečiaipolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

nepasitikejimas

nepasitikejimas portretas
garliavos ivykiai sumenkino pasitikejima polocija.zmones nesupranta,kad ne visi policininkai yra tokie,kurie puole kedziu namus.ten buvo rinktiniai,kuriems zmogiskumo jausmas mires...

VYRAI PATYS KALTI

VYRAI PATYS KALTI portretas
. UZTENGA ZAISTI SUSIKTA "demokratija" - nuveskit i poskiri ir taip duokit per kepenis tiems ishsishokeliams, kad spyrtu po menesio. Tarybiniais laikais visi Shanciu autoritetai gerbe milicininkus o GERBE DEL TO, KAD JU BIJOJO. KIEK GALIMA LEISTI SAVES ZEMINTI - DUOKITE, KAD VISAM GYVENIMUI PRISIMINTU, IR KITIEMS PASAKYTU. O TADA BUSIT GERBIAMI IR VISI MILIMI. Jurijus Subotinas.

r

r portretas
Nusibodo ta Garliava
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių