Kauniečiai toliau patys lopo daugiabučių kiemų duobes

Kauniečiai, nesulaukę, kada savivaldybė imsis lopyti daugiabučių kiemuose atsivėrusias duobes, patys toliau raitojasi rankoves ir kimba į darbus.

„Nesulaukę paramos namo gyventojai patys ėmėsi tvarkyti duobėtą kiemą“, – skundėsi Pramonės pr. 69 namo gyventoja Ingrida.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis paguosti gyventojų negalėjo.

„Nei įvažoms į kiemus, nei daugiabučių namų kiemų remontui pinigų neskirta. Kaune nėra sistemingo finansavimo tokios kelio dangos tvarkymui“, – sakė A. Pakalniškis.

Jo teigimu, paskutinį kartą įvažų ir kiemų tvarkymui savivaldybės biudžete lėšų rasta prieš trejus metus – tuomet už 200 tūkst. litų buvo sutvarkyta prasčiausia kelio danga.

Savivaldybė yra patvirtinusi sąrašą, kuriame – prasčiausios būklės daugiabučių kiemus jungiančios gatvelės. Visų šių gatvių sutvarkymui reikėtų apie 6 mln. litų.

„Tai nemenki pinigai. Žinant, kad kasmet trūksta pinigų pagrindinių gatvių remontui, logiška, kad kažkas nukenčia“, – apgailestavo valdininkas.

Jis svarsto, kad jei prie duobių tvarkymo finansiškai prisidėtų patys gyventojai, reikalai pajudėtų.

„Kitais metais planuojame siūlyti kiek kitokį, gyventojams priimtinesnį, variantą: jeigu jie padengtų 30 proc. išlaidų, mes skirtume likusią sumą. Taip darbai galėtų pajudėti greičiau“, – apie planus pasakojo vedėjas.

Tie, kas sutiktų prisidėti savo lėšomis, papultų į prioritetinį sąrašą ir jų gatvės būtų greičiau sutvarkytos.

Valdininkas džiaugėsi, kad atsiranda gyventojų, kurie imasi tvarkytis be savivaldybės paramos, tik savo lėšomis.

„Mes tikrai neprieštaraujame ir tokiais atvejais išduodame leidimą“, – teigė A. Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdas

valdas portretas
jau vakar rasiau komentara,buvo straipsnis apie duobes,bet va kelios valandos ir jau straipsnis dingo,paprasiau kad gerbiamas meras V.MATIJOSAITIS ,kaip sakesi Kauno m. patriotas,atvazioutu pas mane I svecius su savo ferrariu,kavos puodeliui,niekaip neprisiprasiau KUPCINSKO,ejau I seniunyja,I savivaldybe,bet ...kovo 11osios g.nuo 36 iki 30 namo niekaip bent greiderio negali atsiust,juk jiems neidomu kad zmones ir spranda gali nusisukt ne tik kad automobilius reik pastoviai remontuoti,rasiau,prasiau bet ju pavaldyniai netgi ir pakeltu tonu kalba,tai einam juos isrenkam,padarom gerbiamais ponais o jie mums spyga I kisene o ne asfalto,pas mus po lietaus kad papulti I laiptyne reik perbristi duobes jau nekalbant apie privaziavima iki namu,taip kad ju rinkiminiai pazadai visu vienodi,jus tik isrinkit ir gausit auksinio asfalto,o isrinkot tai patys sykit I tas duobes,gal po 30 m.susiligyns

Baisu

Baisu portretas
jau niekam nerūpi, duobės iki pažastų, dar klausia ar savivaldybė ką padarė - apie koncervatorių darbus, o tuo labaiu merą Kupčinską nėra ką gero pasakyti, išskyrus klaikius projektus, kurių galėtų nebūti, o pinigai paskirti miesto ir žmonių gerovei. Miestas jau seniai pavirto į apleistą kaimą, renginiai nuobodūs, Rotušė baisi su savo senų dviračių kabalionėmis - nors tai atspindi miesto veidą - viskas supuvę ir pasenę

ir dar

ir dar portretas
jei jau valdžiai po nosim -centre groteles išvagia, tai ko norėt?
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių