Kauniečiai plūsta dėl prie pėsčiųjų perėjos statomų automobilių: sekundė iki nelaimės!

  • Teksto dydis:

Aukštųjų Šančių gyventoja šiurpsta – dėl prie pėsčiųjų perėjos ar net ant jos paliekamų stovėti automobilių, bet kada gali įvykti nelaimė, kai po ratais atvažiuojančių vairuotojų nepastebėtas paklius vaikas ar suaugęs žmogus.

Įrašu ir nuotrauka apie piktžaizdę socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Aukštųjų Šančių bendruomenė“ pasidalijusi moteris rašė:

„Kas čia gyvena, atpažins, kad ši vieta yra ties Prancūzų gatvės pabaiga esančiu 17 namu. Kasdien pastebiu, kad šioje vietoje mašinos yra statomos prie pat pėsčiųjų perėjos, o kartais net ant jos. Pati esu vairuojanti ir pastebiu, kad dėl taip statančių automobilius, atvažiuojant nuo „Rimi“ nieko nesimato. Ar jums ramu dėl savo vaikų, ar savęs einant šia vieta? Tokia pati situacija važiuojant nuo čia link prie „Aibės“ esančios pėsčiųjų perėjos. Na, kaip ji taip? O mašinos šia gatve skraido! Sekundė iki nelaimės!“.

Nuomonės – kontraversiškos

Virtualus gyventojos kreipimasis į bendruomenę nebuvo perniek. Socialiniame tinkle kaipmat atkreipė dėmesį. „Taip,  tikrai sutinku, važiuojant net nesimato, ar kas nori eit ar ne. Tokiems tik baudą!“ – piktinosi komentavusi Greta. Visiškai pritariu, nes ir kai pats vairavau, toje vietoje vaikas išėjo iš už stovinčios mašinos. Buvo sekundė iki nelaimės“, – antrino ir Egidijus.

Taip,  tikrai sutinku, važiuojant net nesimato, ar kas nori eit, ar ne. Tokiems tik baudą!

„Erzina, kad į prie „Rimi“ esančią pėsčiųjų perėją išbėga žmonės, einantys iš parduotuves, ir nesidairo, o skuodžia. O šita perėja erzina tuo, kad visad ant jos stovi mašinos ir visiems dzin. Ne kartą teko matyti, kai tikriausiai nevietiniai važiuoja dideliu greičiu, o per perėją eina žmogus“, – plūdo Miglė.

„Taip, matomumas – labai prastas. Aš pati vos vaiko nepartrenkiau. Nors važiavau lėtai, bet vaikas su paspirtuku išvažiavo staigiai“, – pasakojo Elena.  „Visa Prancūzų gatvė – užstatyta automobiliais. Kažkoks košmaras – net mašinoms nėra vietos prasilenkti. Čia kažką savivaldybė turėtų spręst...“, – svarstė Mindaugas. „Šią problemą labai greitai išsprendžia e.policija. Neleiskite bukagalviams elgtis bet kaip. Niekas kitas be jūsų to nesutvarkys“, – patarė Jonas.

„Truputį erzina važiuojant, nes nesimato perėjų, bet suprantu ir gyventojus, kad vietų trūkumas. Tiesiog atsakingai važiuoju – prie perėjų labai pristabdau, kad tikrai įsitikinčiau. Aišku tėveliai, būkite geri, mokykite vaikus eiti atsakingai, nes tikrai dažnai laksto per perėjas, ir ne per jas. Neapsidairę patys šoka prieš pat mašinas. Manau, geriausia išeitis šioje vietoje iš savivaldybės išsireikalauti ženklo, ribojančio greitį iki 30 km / val. ir/arba greitį mažinančių kalnelių prieš perėjas. Tokių atvejų – kol automobilis pastatytas ne ant pačios perėjos, į e.policiją niekada nesiunčiu, nes kuo puikiausiai suprantu ir gyventojų situaciją – juk mašinos namo neparaineši“, – samprotavo Gertrūda.

„Aiškiai matosi, kad automobilis stovi už ženklo, siųskite į e policija“, – ragino Indrė. Tačiau sulaukė kito komentavusiojo atkirčio. „Visuose kiemuose stovi mašinos nelegaliai, nes tiesiog nėra kur statyti. Namų bendrijos siūlė daryti stovėjimo aikšteles, bet verkia, kad brangu. Jums geriau policijai nuotraukas siusti? Imkitės iniciatyvos ir darykite ką nors“.

Gyvena baimėje

„Pati čia gyvenu beveik dvejus metus, nes atsikraustėme iš kito miesto, ir šitą problemą matau seniai, nes turiu antrokę dukrą, todėl man baisu kiekvieną kartą, kai ji išeina į kiemą. Atsimenu, kai vasarą būdama balkone išgirdau labai staigiai stabdantį automobilį būtent šioje vietoje – Prancūzų gatvėje, ties 17 numeriu pažymėtu namu. Tąkart net širdis suvirpėjo. Pagalvojau: neduok Dieve, mano vaiką partrenkė“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams atviravo minėtu įrašu ir nuotrauka feisbuke pasidalijusi Aukštųjų Šančių gyventoja.

Tąkart net širdis suvirpėjo. Pagalvojau: neduok Dieve, mano vaiką partrenkė.

Pasak moters, namų kiemai yra tiesiog užgrūsti automobiliais ir kai kurių transporto priemonių savininkai, kaip minėta, stato jas arba už pėsčiųjų perėjos linijos, arba prie pat pėsčiųjų perėjos. O tai, neslėpė pašnekovė, yra dar baisiau. 

„Kiekvieną vakarą važiuoju. Matomumas jau būna prastas. Nėra jokių „gulinčių policininkų“. Tikrai baisu – sumažinu greitį iki visiško minimumo, nes jaučiu atsakomybę ir baimę. Tačiau daug kartų mačiau gatve „skraidančių“ mašinų. Vieną kartą man pačiai buvo tokia situacija, kad vos nepartrenkiau jaunos merginos ne prie šitos, o prie netoliese esančios parduotuvės „Aibė“ pėsčiųjų perėjos. Ten lygiai tokia pat situacija, nes kažkieno automobilis buvo pastatytas kone pėsčiųjų perėjoje. Po to karto aš itin sumažinu greitį tokiose vietose. Nes neįmanoma nuspėti, kada išbėgs kažkieno vaikas. Tai – sekundės reikalas. Tikrai labai pavojinga“, – atviravo šančiškė.

Ji neslėpė – pareigūnams ar kitoms instancijoms apie taip statomus automobilius dar nepranešė, tačiau džiaugiasi tuo, kad bendruomenės dėmesį jau atkreipė socialiniame tinkle.

„Norėjau pakurstyti diskusiją. Gal čia tik man vienai atrodo, kad toks transporto priemonių statymo būdas yra blogas? Kol kas bendruomenės reakcija yra teigiama. Fotografuosiu toliau, nes, manau, kad automobilius taip palieka ir gyventojai, ir pas juos atvykstantys svečiai. Situacija kartojasi kiekvieną dieną. O kas taip stato kiekvieną dieną? Turbūt tas, kas pripratęs ten statyti, tas, kuriam taip patogu ir nenori važiuoti ieškoti vietos į kiemus. Vietelė yra, pasistatysiu ir gerai...“ – piktinosi pilietiška gyventoja ir pridūrė, kad jei atvejai ir toliau kartosis, praneš pareigūnams.

Penkių metrų atstumas

Kelių eismo taisyklėse (KET) nurodoma, kad statyti automobilius draudžiama ir pėsčiųjų perėjose, ir arčiau kaip penkių metrų atstumu prieš jas. O keliuose, turinčiuose po vieną kiekvienos krypties eismo juostą – arčiau kaip penkių metrų atstumu už pėsčiųjų perėjų.

Žvelgiant į nuotrauką, kyla abejonių, ar „Nissan“ automobilio stovėjimo atstumas tikrai yra penki metrai nuo pėsčiųjų perėjos. Jei taip nėra ir pastarąjį faktą patvirtintų pareigūnai, vairuotojui už automobilio statymą tam neskirtose ir eismui trukdančiose vietose galėtų grėsti bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Taip pat svarbu įsidėmėti, kad šachmatų tvarka išdėstyti langeliai, matomi moters užfiksuotoje nuotraukoje, žymi greičio mažinimo priemones, įrengtas važiuojamojoje dalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
1. Vievio ir Vyšniavos gatvių sankryžoje nuolatos sankryžoje, net po ženklu, pristatyta automobilių. Važiuojant Vievio g. visiškai nieko nematyti kas vyksta Vyšniavos g. 2. Vievio ir Dysnos g. kampinio sklypo savininkė iš viso suįžulėjo: maža, kad netvarko savo krūmų, kurie išlenkda į gatvę, tai dar ant gatvėje statomų automobilių drįsta už valytuvų palikti kažkokius raštelius, kad neva negalima statyti prie jos šabakštynų. Įspūdis toks, kad išsipirko dalį Vievio g.

saulius

saulius portretas
Jei policija atliktų savo funkcijas tai tokių pažeidimų nebūtų, dabar tik trikojus pasistato ir sėdi. Kaip jie užtikrina eismo saugumą, gal Lukošius gali atsakyti.

Vokiečių gatvėje

Vokiečių gatvėje portretas
daugiausia -nuosavi namai.Tačiau mašinos paliekamos gatvėje,o ne kiemuose.Maršrutiniai autobusai sunkiai laviruoja, bet niekam nesvarbu.Ar neįmanoma sustatyt ženklų, kad "stovėti draudžiama"????
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių