Kauniečiai piktinasi: žali dviračių takai neatlaikė net sezono

Centrinėje miesto dalyje praėjusių metų liepą pradėta žaliai dažyti dviračių juostas, tačiau jos neatlaikė nei sezono. Kauniečiai fiksuoja, jog įvairiose vietoje „Like Bike“ juosta jau gerokai sudilusi.

Nusitrynė dažai

Prieš pusmetį miesto valdžia pristatė naujovę – „Like Bike“ dviračių juostas. Tuomet žaliais dažais buvo nuspalvintos ne tik Laisvės alėjos plytelės, bet ir dalis centrinių Kauno gatvių. Nemuno, I.Kanto, Kęstučio ir kitose centrinėse gatvėse, važiuojamojoje kelio dalyje, šalia šaligatvio dviračiams įrengta atskira žalia juosta.

Tačiau kauniečiai stebisi, kad dviračių revoliucija vadinti takai jau nyksta. Žmonės tikina, kad dar nepraėjo net vienas dviračių sezonas, o žali dažai jau nusilupo.

„Pavažinėjo dviratininkai pusę vasaros ir rudenį, o jau takai baisiai atrodo. Laisvės alėjoje matyti, kaip tiesiog ištisomis vietomis šviečia plytelės, o žalia dviračių juosta atrodo lyg šimtmetį nebūtų mačiusi dažų. Jei sugalvojo taip išskirti dviračių takus, tai turėjo ir dažus kokybiškus nupirkti. Dabar pavasarį vėl naujai dažys, po kelių mėnesių vėl leis miesto pinigus?“, – stebėjosi Laisvės alėjoje sutiktas Algirdas.

Nėra estetinio vaizdo

Jam pritarė ir kaunietė Monika. Ji sakė, kad kai dviračių takai būdavo pažymėti specialiu kelio ženklinimu, aplinka atrodė tvarkingiau. Dabar nusilupę žali dažai miesto centrui suteikia ne pačias gražiausias spalvas.

Laisvės alėjoje matyti, kaip tiesiog ištisomis vietomis šviečia plytelės, o žalia dviračių juosta atrodo lyg šimtmetį nebūtų mačiusi dažų.

„Žalia juosta, žinoma, geriau matosi, gal ir pėstieji mažiau ant tako lipa. Tačiau toks apsilupinėjęs takas žavesio neprideda. Kai šie takai buvo ženklinami tiesiog dviračio ženkliuku, atrodė tvarkingiau, gal dėl to, kad baltos linijos ir nupaišytas dviračio ženklas mažiau vietos užima, tad jei ir nusitrina juostos, jos taip nekrenta į akis“, – nuomonę išsakė praeivė.

Naujai neperdažys

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis poralui kauno.diena.lt pripažino, kad žaliai dažytos juostos turėjo laikyti ilgiau, tačiau vis tiek mano, kad toks sprendimas pasiteisino.

„Žalios dviračių juostos buvo sprendimas, skirtas maksimaliai padidinti pėsčiųjų ir dviratininkų saugumą ir atkreipti jų dėmesį. Manome, kad tai išties pavyko. Reikia pripažinti, kad žaliasis dažymas neatlaikė garantinio laikotarpio, tačiau nusitrynusios vietos Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje naujai perdažomos nebus. Šįmet vyks tolimesnė Laisvės alėjos rekonstrukcija, kur dviračių takas bus žymimas taip, kaip yra pažymėtas rekonstruotoje dalyje tarp soboro ir A. Mickevičiaus gatvės. Darbus atlikęs rangovas vietoje brokuoto ploto tvarkymo nemokamai atliks gatvių ženklinimo darbus kitose miesto vietose“, – komentavo specialistas.

Anot jo, Kaunas ir toliau skatins dviračių kultūrą bei skirs didelį dėmesį jai populiarinti.

„Dviračiams skirtas juostas gatvėse išskirsime žymėdami baltomis šoninėmis linijomis bei žaliais „Like Bike“ ženklais“, – pridūrė A.Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eco

Eco portretas
Baisu, nesamoningai atrodo tie dviraciu takai, taip pat kestucio g. sudarke. Prilindo visokie kaimieciai prie valdzios

Taupus Kaunietis

Taupus Kaunietis portretas
Va taip svaistomi musu visu pinigai,jei sazyningai, tai butina paviesinti, kas organizavo si mokesciu moketoju pinugu issvaityma.

sutaupė

sutaupė portretas
pvz. Gaižiūnų gatvę išasfaltavo , o šaligatvių net nedarė, žmonės eina gatve, nes aplink vien balos .Važiuos, koks nakties metu bbd ir bus aukų.Nors jei neturi automobilio- sėdėk namuose.Ar ne ? ,,tvarkytojai''Gal išdažykit,tuos purvus. Tokių gatvių daugiau yra.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių