Kauniečiai liūdi: Senamiestyje užsidarė mėgstamas knygynas

  • Teksto dydis:

Internete sklinda informacija, jog Senamiestyje užsidarė ilgus metus veikęs knygynas „Humanitas“. Kauniečiai tikina, kad dabar šioje miesto istorinėje vietoje neliks normalaus knygyno, Senamiestyje veiks vos vienas komisas, kur galima rasti knygų.

Socialiniame tinkle kauniečiai tiesiog ūžia dėl „Humanito knygyno uždarymo. Šis knygynas veikė ties Vilniaus ir M. Daukšos gatvių sankirta. Raudonų plytų pastatą ir jame gyvenusį knygyną žinojo kiekvienas.

Kai kurie internautai prisiminė, kad seniau Senamiestyje veikdavo apie 20 knygynų, o dabar šį Kauno kampelį apleido knygos. Miestiečiai dėl knygyno uždarymo žinios labai liūdėjo ir svarstė, kas šioje vietoje įsikurs.

Kaip teigė socialinio tinklo „Facebook“ naudotojai, bus dar liūdniau, jei knygyną pakeis kokia nors neišskirtinių drabužių parduotuvė.

„Kai išgirstu tokias naujienas ir į jas panašias džiaugiuosi, kad teko pagyvent kitokiam pasaulyje“, – liūdesio neslėpė viena kaunietė.

„Vienintelis knygynas, kur buvo toks gausus pasirinkimas meno knygų, albumų... Liūdesys“, – antrino kitas.

„Išties tai knygynas, kuriame norėjosi ilgiau išžiūrėti visus viršelius, pavartyti knygas ir tiesiog pabūti“, – apie „Humanito“ knygyną atsiliepė ar vienas internautas.

Kiti antrino sakydami, kad iš Kauno Senamiesčio traukiasi kultūra. Diskusijoje pasisakę žmonės svarstė, kad galbūt Kaunui nebereikia gerų knygų, todėl knygynas ir buvo priverstas užsidaryti.

„Baisu. Kokia skaudi žinia! Tai mano mėgstamiausias knygynėlis... Be jo bus tikrai liūdna. Pamenu, kai uždarė Rotušėj Senamiesčio paštą, o vietoj to nieko gero neliko. Su kultūra tikrai nekas“, – savo nuomonę išsakė dar viena kraštietė.


Šiame straipsnyje: knygynasHumanitassenamiestisskaitytojo naujienaknygynas Humanitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

perku knygas iš antrų rankų

perku knygas iš antrų rankų portretas
ir jau senokai, nes dabartinių naujai išleistų knygynuose - neįkertu. Ne mano kišenei. Tad ir šis knygynas man daugiau sentimentus kėlė. Gaila, bet pas mus knygų kainos, palyginti su vidutine alga - gan aukštos.

re

re portretas
Liūdna,kad užsidarė dar viena kultūros salelė...

tai faktas

tai faktas portretas
Jeigu internetine knygu prekyba augime, kazkur turi ir mazeti pirkimai. O cia dar karantinas uzdares buvo
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių