Kauniečiai klausia: kodėl Kalniečių parke didelės žolės apjuostos „Stop“ juosta?

  • Teksto dydis:

Kauniečių dėmesį patraukė Kalniečių parke „Stop“ juosta aptverti dideli žolynai. Pasak miestiečių, aplink visa pievelė nušienauta, o keturiose penkiose vietose paliktos aukštos žolės.

Į portalą kauno.diena.lt kreipėsi kaunietė Jovita ir pasiteiravo, kam skirti žolynų plotai, palikti Kalniečių parke. Anot merginos, visame parke yra gražiai nupjauta žolė, bet yra gal keturios ar penkios vietos, kur paliktos aukštos žolės. Jos dėmesį patraukė tai, jog jos apjuostos „Stop“ juosta.

„Ta juosta gan keistai atrodo, apriša ant kuolelių, vietomis jau nutrūkusi ir plevėsuoja vėjyje. Nežinau ir kodėl paliktos tos žolės, gal čia kažką planuoja daryti?“, – teiravosi Jovita.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kodėl kai kuriose Kalniečių parko zonose nėra pjaunama žolė. Paaiškėjo, jog sumanymas palikti natūralių pievų buvo numatytas jau seniai.

„Tai parko projekte numatytos žydinčios pievos. Jos šienaujamos tik vieną kartą per metus ir tai bus padaryta rudenį. Pieva aptverta „Stop“ juosta tam, kad netyčia nenušienautų. Artimiausiu metu juostą nuims“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Kaunas - žliumbimo sostinė :) Ką, jums trukdo tos pievos? Erkių bijote, ko po parką apskritai vaikštote? Sėdėkit vakuume. Bijot, kad vaikai pasigaus erkę? O tai ką, kur jūsų kaip tėvų pareigos juos sužiūrėti? Pakelkit galvas nuo telefonų ir pamatykit mažus dalykus vieną kartą. Ta žydinti pieva buvo kažkas nerealaus visą sezoną, su vaikais vaikščiojom ir jie tokio grožio nebuvo matę.

Rundapas

Rundapas portretas
Čia palikta vietos erkių veisyklai

:]

:] portretas
Ir žolė irgi nupjauta ne lygiai 1.2 cm pagal "standartus" . Ir vaikai aikštelėje per daug džiaugiasi. Ir medžių lapai kažkokie ne tokios žalios spalvos kaip jaunystėje, arba prie kupčinsko....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių