Paaiškėjo, kad Draugystės parką niokoja vandalai

  • Teksto dydis:

Šiltomis dienomis kauniečiai pamėgę laiką leisti miesto parkuose, tačiau Draugystės parke kai kas privertė susirūpinti.

Socialiniuose tinkluose užvirė diskusija dėl Draugystės parke esančios „Motinos“ skulptūros terasos. Matyti, kad joje atverta daug plyšių, į kuriuos laisvai gali įkristi vaikų kojos ir įvykti nelaimė. Šioje terasoje nuardyta dalis lentelių, tad tarpai – kelių sprindžių dydžio.

„Kas turi prižiūrėti Draugystės parko aplinką? Gal būtų laikas susirūpinti, kol vaikai galvų nenusisuko?“ – klausė Dainavos bendruomenės nariai.

Neatmetama, kad ties skulptūra atliekami elektros tvarkymo darbai, nes po atvertomis terasinėmis lentomis matyti elektros laidai. Matyt darbininkai ieško gedimo, o baigus darbus, plyšių neliks. Kiek anksčiau vietiniai buvo nurodę, kad Draugystės parke veikia ne visas apšvietimas, todėl dabar, greičiausiai, siekiama atkurti tinkamą elektros instaliaciją ir vėl apšviesti visus prieš keletą metų įrengtus apšvietimo stulpelius.

Skylės atsirado dėl vandalizmo. Kadangi tai nebuvo rangovų brokas, garantija negalioja.

Visgi, ši vieta labai mėgstama vaikų, mažieji noriai ropščiasi ant skulptūros, žaidžia netoli, tad tėvai svarstė, kad jei darbininkai dabar kažką tvarko, jiems reikėjo atverti terasos lentas, palikti plyšius, tuomet turėjo pasirūpinti ir vietos saugumu.

„Juk nėra sudėtinga tvorele tą skulptūrą uždengti, kad vaikai nelįstų, arba bent jau „Stop“ juosta pažymėti, kad atkreiptų tėvų dėmesį“, – nuomonę išsakė susirūpinę tėveliai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalas kauno.diena.lt dėl situacijos Draugystės parke kreipėsi į savivaldybės atstovus. Paaiškėjo, kad čia pirštus prikišo piktavaliai.

„Labai apmaudu, kad gyventojai niokoja jiems skirtas viešąsias erdves. Draugystės parke, terasoje šalia skulptūros „Švelnumas“, skylės atsirado dėl vandalizmo. Kadangi tai nebuvo rangovų brokas, garantija negalioja.

Būtent šioje vietoje jau ne kartą susidūrėme su problemomis ir taisėme minimą terasą. Ieškosime kito sprendimo būdo, kad tokia situacija nepasikartotų. Stengsimės kuo greičiau pašalinti pavojų keliantį lentelių sluoksnį ir pradėsime tvarkymo darbus“, – teigiama savivaldybės atstovų atsiųstame komentare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
kamera pastatyt ant stulpo neimanoma.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Auga debiliukų karta, liūdna

:DDDD

:DDDD portretas
Žurnalistų raštingumas, rašo: "gali įkristi vaikų kojos".
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių