Laisvės alėja virto įspūdinga švytinčia trispalve

  • Teksto dydis:

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Kaunas pasitinka įstabiu reginiu – jau nuo antradienio iki pat Kovo 11-osios vėlumos vakarais ir naktimis Laisvės alėja virs įspūdinga švytinčia trispalve.

Jau kovo 9-osios vakarą Laisvės alėją nutvieskė trispalvės šviesos. Jų instaliacija tamsiuoju paros metu puoš miestą iki penktadienio paryčių.

Dar viena meninė šviesos instaliacija įsižiebs Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje aplink „Laisvės“ statulą.

Ketvirtadienį pramogų išsiilgę kauniečiai galės išbandyti jėgas orientaciniame žaidime pėsčiomis. Tuo metu kiti suplanuoti pasirodymai dėl karantino ribojimų ir toliau vyks tik virtualiai, skleisdami šventinę nuotaiką tiesiai į kiekvieno lietuvio namus.

„Kaunas švenčia Laisvę! Pernai Kovo 11-ąją tradiciškai minėjome Karo muziejaus sodelyje, o dabar tenka pasitelkti išradingumą, kad šių dienų sąlygomis transliuotume šventinę nuotaiką į kiekvieno kauniečio namus. Tikime, kad net ir nuotoliniu būdų vyksiantys renginiai nesumažins to pakilaus jausmo, didžiuojantis mūsų laisva ir nepriklausoma šalimi“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Margarita

Margarita portretas
Puiku! Ačiū sumanytojams!

Atimtos Laisvės

Atimtos Laisvės portretas
lemputėmis valdžia negražins . Manau ,kad ją reikės atsiimti patiems..

kaunietis

kaunietis portretas
Gal miestas švenčių proga prisidės prie sostinės iniciatyvos ir sumažins NT ir žemės mokesčius 25 procentais , nors kiek padedant verslui , kad šis "koronos laike" nebankrutuotų ????
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių