Kaune vyks eitynės už gyvūnus: atėjo laikas pasisakyti už tuos, kurie nemoka kalbėti

  • Teksto dydis:

Pastarosiomis savaitėmis Lietuvą purto skandalai apie vis skirtingose vietose randamus karštuosius taškus, kur gyvūnai laikomi antisanitarinėmis sąlygomis. Veterinaras Paulius Morkūnas ragina žmones nelikti abejingais ir kviečia dalyvauti Kaune rengiamose eitynėse už gyvūnus.

„Pagaliau! Leidimas gautas: šį šeštadienį 12 valandą prie Kauno pilies (Vyčio paminklo) kviečiu visus Lietuvos žmones susivienyti ir parodyti, kokie gyvūnai yra mums svarbūs“, – feisbuke rašo veterinaras.

Eitynių organizatoriai sako, kad atėjo metas kovoti su nelegaliai gyvūnus dauginančiais asmenimis ir skriaudikais. „Pastarųjų dienų įvykiai subūrė tūkstančius žmonių visoje Lietuvoje, kurie yra neabejingi gyvūnams. Nelegalios gyvūnų daugyklos, neadekvačios bausmės jų skriaudėjams – visa tai turi baigtis. Naminis gyvūnas – ne daiktas, jo teisės turi būti ginamos. Renkamės prie Kauno pilies esančio Vyčio ženklo! Nepamirškite plakatų! Į eitynes veskitės tik draugiškus keturkojus“, – skelbia eitynių organizatoriai.

„Nepamirškite, jog nepaprastoji padėtis nesibaigė ir mes, kaip taikūs gyvūnų mylėtojai, esame atsakingi, todėl privaloma dėvėti kaukes, taip pat turime išlaikyti saugų 2 metrų atstumą tarp žmonių (išskyrus šeimos narius)“, – apie saugumą eitynių metu informuoja organizatoriai.

Gyvūnų mylėtojai taip pat išsikėlė ir eitynių tikslus:

1. Turi būti įteisinta, kiek individualus asmuo gali maksimaliai auginti gyvūnų, neįteisinus veislynų ar zoologijos sodų.

2. Gyvūnų laikymo sąlygos turi būti reglamentuotos pagal gyvūno dydį bei eksterjerą.

3. Nuobaudų didinimas asmenims, kurie pažeidžia gyvūnų gerovę bei nesilaiko visų būtinų reikalavimų.

4. Pakartotini patikrinimai vykdomi dažniau.

5. Griežčiau reglamentuojama prekybą bedokumenčiais gyvūnais.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooo..

Jooo.. portretas
Koks vis tik žemas daugelio "komentatorių" intelekto lygus... Manau, kad šios eitynės ne tik už šunų teises, tai už visų gyvūnų teises, nes kiekvienas gyvūnas, tiek naminis, tiek laukinis yra priklausomas nuo žmogaus

Aušra

Aušra portretas
Palaikom... Šaunu, kad yra dar Lietuvoj nuostabių žmonių... Senai reikėjo ir jau reike kažką daryti, nes valdžežmogems ir tiems sadistas laikas patiems už grotų... Nelikim abejingi visi...

Jonas

Jonas portretas
O kas apgins arklius,jie dabar tai plūgų nebetraukia....
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių