Kaune škvalas smogė Panemunei ir Vilijampolei, Palemone dingo elektra

Penktadienio pavakarę per Kauną praūžęs škvalas, ugniagesių gelbėtojų teigimu, labiausiai smogė Panemunei ir Vilijampolei. Dvi svarbios šių mikrorajonų gatvės – Vaidoto ir Varnių tapo nepravažiuojamos, nes jas užtvėrė nulaužti medžiai.

Spąstuose atsidūrę vairuotojai, tarp jų – ir visuomeninio transporto, ieškojo aplinkinių kelių.

„Nespėjame registruoti pranešimų – iškvietimų dėl išvartytų medžių labai daug. Be minėtų Kauno mikrorajonų škvalas smarkiai pasidarbavo ir Prienuose. Laimė, iki šiol pranešimų, kad lūžtantys medžiai būtų sužaloję žmones ar jų turtą, nesame gavę“, - apie pusę septynių portalui kauno.diena.lt sakė Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Alekna.

Per Prienus praūžęs škvalas įkalino du iš trijų vietinės greitosios medicinos pagalbos stoties automobilius. Išversti medžiai užtvėrė jiems išvažiavimą. Laimė, tuo metu nebuvo jokių rimtų skubių iškvietimų ir netrukus, nuvežęs ligonį į Kauną, į Prienus grįžo trečiasis stoties automobilis.

Vėjui aprimus ir kauniečiams išdrįsus išeiti iš namų apsižiūrėti, pasipylė pranešimai ir apie sugadintą turtą. Pagalbos šaukėsi Panemunės Smėlio gatvės gyventojai - ant vieno šios gatvės medinuko užvirto vėtros išverstas kieme augęs masyvus beržas. Jis apgadino sieną bei stogą. 

Pranešta ir apie ne vieną apgadintą automobilį, ant kurio užvirto medis arba nulaužta šaka. Vienas toks atvejis užregistruotas Sąjungos aikštės, esančios Vilijampolėje, kiemuose.

Nemažai pagalbos prašymų sulaukta ir iš Dainavos mikrorajono gyventojų. Škvalo padariniai sutrikdė transporto eismą ir Taikos prospekte.

Nukentėjo ir Rotušės aikštėje įsikūrusių kavinių turtas. Ugniagesiams gelbėtojams teko skubiai šalinti škvalo padarinius ir K.Donelaičio gatvėje.

Registruojant nesibaigiančius pranešimus, paaiškėjo, kad Kaune rajone labiausiai nusiaubta Samylų seniūnija, kurioje išvartyta daugiausia medžių.

Apie pusę dešimtos G.Alekna dar negalėjo įvardinti, kiek kauniečių po praūžusio škvalo šaukėsi pagalbos - pranešimai tebebuvo registruojami. Guodė tik tai, kad nėra nukentėjusių žmonių.

Naktį į šeštadienį budėjusi Kauno ugniagesių gelbėtojų pamaina likvidavo škvalo padarinius iki pat savo darbo pabaigos - septynių valandų ryto. Suskaičiuota, kad Kaune tokių iškvietimų buvo apie 40. Laimė, kad paraleliai neatsirado kito skubaus darbo - nekilo pavojingų gaisrų, neįvyko skaudžių nelaimių.

Šeštadienį škvalo padarinių likvidavimo darbai buvo tęsiami. Tądien budėję Kauno ugniagesiai gelbėtojai vyko į labiausiai nusiaubtas miesto vietas 28 kartus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
dėl genėjimo ir trumpininmo medžių , reikėtų rimtai susimąstyti , jei jie būtų trumpesni , tai tokių pasekmių nebūtų, bet va visur yra betvarkė kuri ir pasimato per tokias audras

...

... portretas
Jei tų velnio (vėjo) jėgainių neišjungsim, dar ne to sulauksim, prisiminkim kaip baigės akmenų ištraukimas iš po Palangos tilto. Tiesiog Gamtoje nieko nebūna nemokamo, ir tas 'nemokamas' vėjas - it sūris pelėkautuose.

mano pasiulymas

mano pasiulymas portretas
tai tik mano gal but jusu nuomone bus kita,Mes taip pat prasydavome rastiskai del medziu genejimo,Cia sunkus atvejis,Reikia tureti antra prasymo egzemplioriu su registracijos numeriu ir parasu,kad prasyma gavo, Skvalo metu padarytus nuostolius padengtu tas kas neivykde prasymo,is jo asmenines kisenes,Draudimas apie tai turetu pagalvoti,Arba gyventojai, kurie priestarauja del medziu nupjovimo arba apgenejimo ,tegul pasiraso prasyma abi puses,tas kas buvo pries tegul padengia nuostolius,
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių