Kaune – nauja vieta įsigyti sodinukų, pašarų ir naminių paukščių

  • Teksto dydis:

Kaune, Dainavos rajone, vykstantis Bagažinių turgus plečiasi. Nuo šiol turgaus aikštelėje tiesiai iš ūkininkų bus galima įsigyti ir sodinukų, pašarų bei naminių paukščių.

Naujoje, erdvesnėje vietoje daugiau nei pusmetį kiekvieną savaitgalį vykstančio turgaus rengėjai pastaruoju metu sulaukė daug ūkininkų užklausų ir prašymų prekiauti augalais.

„Poreikis prekiauti augalais buvo jau seniai. Juos parduoti norėjo Bagažinių turguje apsilankantys ūkininkai ir nuolat čia daiktais prekiaujantys žmonės, kurie turi atliekamų sodinukų iš savo asmeninių ūkių. Nusprendėme idėjai pritarti, nes Bagažinių turgaus aikštelė yra didelė, tad tilps visi norintys prekiauti“, – sako prekybos miestelio „Urmas“, organizuojančio Bagažinių turgų, rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Prekyba augalais, pašarais ir naminiais paukščiais vyks kiekvieną savaitgalį, o norintys prekiauti tai galės padaryti nemokamai specialiai tam išskirtoje Bagažinių turgaus aikštelės dalyje.

Kaunietė Rita Šliūpienė, į Bagažinių turgų atsivežusi keletą jos auginamų viksvų sodinukų, sako, kad susidomėjimas jos auginamais dekoratyviais žolynais auga, o Bagažinių turgus – gera vieta juos parduoti, taip pat rasti naujų rūšių augalų.

„Viksvas auginu daugiau nei 30 metų, o pardavinėti sugalvojau vos prieš aštuonerius metus. Kuo daugiau vietų prekiauti augalais – tuo geriau. Bagažinių turguje lankausi ne pirmą kartą, o atsiradus galimybei parduoti čia ne tik daiktus, bet ir augalus, apsilankysiu dažniau, atsivešiu daugiau augalų“, – sako aleksotiškė R.Šliūpienė.

Nors geriausias laikas sodinti yra ankstyvas pavasaris pasibaigus šalnoms, tačiau prekyba augalais vyksta ištisus metus. Dažniausiai parduodami medeliai, vaiskrūmiai, skiepai, gėlės, o jais prekiaujantys ūkininkai ne tik ieško pirkėjų, bet ir domisi naujomis rūšimis bei naujais auginimo būdais. „Augalų auginimas – daugelio pomėgis. Nuolat išvedamos naujos augalų rūšys, keičiasi ir jų priežiūra. Todėl turgus – geriausia vieta pirkti sodinukus, kitus augalus, nes čia juos parduoda jų augintojai, kurie pasidalys patarimais, kaip tinkamai sodinti ir prižiūrėti. Iš susidomėjimo matome, kad Bagažinių turguje turėtų vykti ir aktyvi prekyba pašarais ir naminiais paukščiais, kurių auginimu užsiima vis daugiau žmonių“, – sako J.Plenta.

Bagažinių turgaus organizatoriai primena, kad ūkininkai, norintys nemokamai prekiauti augalais, pašarais ir naminiais paukščiais, laukiami kiekvieną savaitgalį Elektrėnų g. 1F, Kaune. Atvykti rekomenduojama anksti ryte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norma Stewart

Norma Stewart portretas
Geriausias pasiulymas ... „Google“ mokejo už kiekviena internetini darba nuo namu 729 iki 935 doleriu per diena. Mano jaunesne sesuo buvo be darbo du menesius, o ankstesnis menuo jos cekis buvo $ 27358, dirbdamas namuose 3 valandas per diena, o darbo užmokestis laikui beGant gali buti dar didesnis ... todel aš pradejau >>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­k­­L­­i­­n­­ks3.C­­o­­m

mimis

mimis portretas
Dezinformacija, nera ten ukininku.

Vida

Vida portretas
Nugrūdo tą turgų kažkur. Vietos ne ką daugiau, o pirkėjų manau mažiau. Anksčiau į bazę eidavo per turgų, o dabar dar gerai reikia jo paieškoti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių