Kaune – įspūdinga eglė: prireikė kelių šimtų moliūgų

  • Teksto dydis:

Kauniečių akį traukia įspūdinga eglė, kuriai prireikė daugiau nei 3,5 tonos  moliūgų. 

Kaip praneša LNK, eglei prireikė daugybės kilogramų trijų keturių šimtų moliūgų. 

Moliūgų eglės kūrėjas Modestas Vasiliauskas sako, kad tai – vienas aukščiausių jo sukurtų kūrinių.

„4 metrų 50 centimetrų.  Pats karkasas – 4. 30 metro, o dar yra moliūgų viršūnė žalia – dar kokia 30 cm“, – sakė kūrėjas.

Moliūgai į  Kauną atkeliavo iš tolimiausių šalies ūkių. 

„Moliūgų net nuvažiavau į Druskininkus, maždaug 20 km už jų. Sakė kilometras iki Baltarusijos sienos“, – pasakojo M. Vasiliauskas.

Teko samdyti ne vieną sunkiasvorę mašiną, nes geltonskruosčiai – patys įvairiausi. Eglę puošia itin dideli moliūgai. „Šiandien atvežė apie 60 kg“, – pastebėjo kūrėjas. 

Joje – ir miniatiūriniai moliūgai, apie tokią rūšį nežinojo net pats kūrėjas. Juos gavęs, pamanė, kad gavo kiaušinių. „Šiandien ryte atnešė ūkininkė, tai galvojau, kad žąsies kiaušiniai. Mane nustebino – atnešė maišiuką, galvojau, kur aš juos dėsiu. Sako, čia moliūgai“, – pasakojo M. Vasiliauskas.

Eglė surinkta tarsi dėlionė. Viskas prasidėjo nuo ant žemės pažertų moliūgų, juos teko rinkti ir dėlioti po vieną: vienus palikti ant žemės, kitus – kelti į pačią viršūnę, kurioje, sako, dirbęs parą be miego. Visa eglė yra ekologiška.

Moliūgų eglė pastatyta vienoje iš Kauno turgaviečių. Pro šalį einantys žmonės dažnai stabteli ir traukia telefonus padaryti nuotraukų. Jie negaili ir gražių žodžių.

Kūrėjas prašo neišnešioti moliūgų, nes kūrinys gali sugriūti.

Eglė Vilijampolės turguje stovės iki Visų šventųjų dienos, vėliau keliaus į Lietuvos zoologijos sodą.

Daugiau – vaizdo įraše:

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grožis

Grožis portretas
Puikus darbas! Gražu pažiūrėti, pasidžiaugti rudeniu, įvertinti darbo autoriaus neeilinius gabumus. Ačiū!

As

As portretas
Komentaras fu: gerbiamoji fu, pirmiausia paskaityk straipsnį apie ką rašo, o tada pulk pilti šūdą ant kitų žmonių! Jei taip viską žinai apie "turgaus bobas" kaip pati vadini ten dirbančias moteris, tai spėju pati esi nevalų nevala ir baigi pažaliuoti iš pavydo, kad iš kitų moterų perka,o tu matosi, kad esi sutrė, mokyklos nebaigus(nes išsilavinęs žmogus taip nerašytų ir nebūtų tiek rašybos klaidų) ir nuo tavęs pirkėjai bėga. Neveltui pasivadinai "fu" ;D Na, svarbu loji, bet ne kandi, tad jei nuo to geriau tau, palok palok ir apsiraminsi, nes gėda pasidarei tik sau!

Kauniete

Kauniete portretas
Noriu atsakyti i FU komentarus. Kalba eina ne apie Rasa(kuriai aiskiai matosi turi asmenine neapykanta) o apie puikia eglute,aciu Vasiliauskui,jo sumanimai visada dziugina akis,o kam nepatinka-neziurekit
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių