Kaunas tikisi rudenį išrinkti rangovą Rotušės aikštės rekonstrukcijai

Kauno savivaldybei rugpjūčio pradžioje paskelbus Rotušės aikštės kapitalinio remonto viešąjį pirkimą, rangovą išrinkti tikimasi rudenį.

Šiuo metu aikštėje vyksta archeologiniai tyrimai.

Kaip nurodoma Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje, teikti remonto darbų pasiūlymus galima iki rugsėjo 4 dienos.

„Rotušės aikštės rekonstrukcijos rangovo paieška dar tik prasidėjo. Tikimės jį turėti rudeniop. Konkreti darbų vertė taip pat paaiškės tik pasirašius sutartį su rangovu“, – BNS nurodė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Tuo metu jau apie mėnesį Rotušės aikštės prieigose vyksta archeologiniai tyrimai. Pasak A. Pakalniškio, jie suskirstyti į šešis etapus, siekiant kuo mažiau trikdyti miesto rutiną.

„Pirmasis etapas jau baigiasi, startuoja antrasis. Kai bus išrinktas rangovas, archeologai prižiūrės darbų eigą visos rekonstrukcijos metu ir lygiagrečiai darbuosis patys“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Kaip informavo savivaldybė, po rekonstrukcijos važiuojamoji dalis aplink Rotušės aikštę liks grįsta akmenimis, o viduryje suplanuota prie senojo grindinio spalviškai priderinta granito danga.

Visas grindinys bus vienodo aukščio, prioritetą numatoma teikti pėstiesiems. Taip pat planuojama atnaujinti pietinėje aikštės dalyje esantį fontaną, kurį pakeis iš grindinio trykštančios vandens srovės.

„Kaip įprastai, centrinis aikštės plotas bus pritaikytas šventėms, koncertams bei kitiems renginiams. Čia pat galės įsikurti paviljonai, turgeliai“, – pažymėjo A. Pakalniškis.

Aikštės remonto projektą parengė „SOMA Architects“ komanda kartu su projektavimo bendrove „Rusnė“. Projektas miestui kainavo apie 100 tūkst. eurų.

Visa aikštė su rotušės pastatu yra nacionalinės reikšmės kultūros paminklas, priklausantis ir valstybės saugomai Kauno senamiesčio teritorijai.

Kultūros paveldo departamento nustatytas aikštės vertingąsias savybes sudaro rotušę juosiantis tašytų akmenų grindinys, tos pačios dangos gatvių trasos su akmeniniais bortais.

Vertingomis laikomos ir XV–XVI amžiaus vaško lydymo krosnys, kurių viena užkonservuota ir eksponuojama, bei dailininko Jūračio Zalenso bronzinė skulptūra-fontanas „Laimės šulinys“ šiaurinėje aikštės dalyje.

Liepą po pustrečių metų trukusios rekonstrukcijos visuomenei vėl atvertas rotušės pastatas. Jame įrengta Kauno miesto muziejaus ekspozicija, atvertos rūsio patalpos ir palėpė, kur įkurta parodų erdvė.

Grąžinti į rotušę civilines santuokas savivaldybė ketina kitą pavasarį, pradėjus aikštės atnaujinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Kaip būtų gerai, kad nieko ten nedarytų. Jau tiek visko "padarė". Pailsėtų. Gi kai ateis (tikiu kad kažkada ateis protingesnių) reikės viską taisyti. Visas varkes, visą broką, visą sujauktą architektūrą.

cha cha cha

cha cha cha portretas
autai apkaustyti skubiai kurs dukterinę įmonėlę ? kaip krabai ruZijoje ?

AR SAVIVALDYBĖS

AR  SAVIVALDYBĖS  portretas
MASTYTOJAI ATSAKYS Į MIESTIEČIŲ KLAUSIMUS ?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių