Kaunas – tarp geriausiųjų

  • Teksto dydis:

Jau antrus metus Kaunas susilaukė „Financial Times“ investicijų ekspertų žvilgsnio ir pripažinimo. Šį kartą „fDi Intelligence“ Ateities technologijų miestų reitinge Kaunas ir vėl atsidūrė tarp geriausiųjų: užėmė trečią vietą efektyvaus resursų valdymo kategorijoje ir užsitikrino vietą geriausias investavimo strategijas taikančių miestų dvidešimtuke.

Du dešimtmečius „Financial Times“ investicijų ekspertų padalinys „fDi Intelligence“ sudaro įvairius reitingus, tampančius svariu ir įtakingu barometru, kurių kasmet laukia pasaulio investuotojai ir sprendimų priėmėjai. Prieš metus debiutavęs  Ateities technologijų miestų reitingas yra skirtas atrasti ir nušviesti tuos Europos miestus, kurie siūlo geriausias perspektyvas startuoliams, taip pat į technologijas ir inovacijas investuojantiems verslams.

Šiais metais Kauno, kaip technologijų miesto, perspektyvos buvo įvertintos net dviejose kategorijose.

Už gebėjimą valdyti resursus Išlaidų efektyvumo kategorijoje Kaunas užėmė trečią vietą – pakildamas per tris pozicijas iš pernai užimtos penktos. Pirmoje vietoje – Rumunijos miestas Jasai, o Kaunas šioje kategorijoje aplenkė tokius kaimyninių šalių miestus kaip Vroclavas ir Ryga.

Investavimo strategiją vertinančioje Strategijos kategorijoje Kaunui skirta šešiolikta vieta, aplenkus tokius miestus kaip Vokietijos Hamburgas ir Frankfurtas prie Maino, Didžiosios Britanijos Birmingamas, Bulgarijos sostinė Sofija. Pirmajame šios reitingo kategorijos trejetuke atsidūrė Londonas, Berlynas ir Paryžiaus regionas.

Tarptautiniai ekspertų įvertinimai tampa puikiu paliudijimu, kad dirbame teisinga linkme.

„Tarptautiniai ekspertų įvertinimai tampa puikiu paliudijimu, kad dirbame teisinga linkme – sparčiai auga miesto inžinerinis sektorius, čia kuriasi vis daugiau inovatyvių įmonių ir startuolių. Be to, tai puiki galimybė pasižiūrėti, kaip atrodome kitų Europos kolegų kontekste, kokios mūsų stiprybės ir kur verta nukreipti dėmesį kuriant palankų, patrauklų ir neribotų galimybių siūlantį ateities technologijų miestą“, – sakė „Kaunas IN“ vadovas Tadas Stankevičius.

Sudarant reitingą buvo vertinama mokestinė aplinka, biurų skaičius mieste, darbo vietos įkūrimo išlaidos, atsižvelgiama į miestų pasiruošimą priimti verslo delegacijas, galimybes surengti verslo renginius ir kitus veiksnius. Iš viso vertinimui duomenys buvo surinkti iš 76 miestų 31 Europos šalyje.

Bendroje įskaitoje reitinge antrus metus iš eilės lyderių trejetukas nesikeičia – tik vietomis apsikeitė į antrą poziciją pakilęs Dublinas (Airija) su į trečią poziciją smuktelėjusiu Paryžiumi (Prancūzija), o pirmoje išliko didžiausiu ekonominį potencialią turinčiu ateities technologijų miestu pripažintas Londonas (Jungtinė Karalystė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

KUR KONSERVAI

KUR KONSERVAI portretas
KO TYLITE TURBUT SKARBONKES BAIGESI AR IGAVOTE PROTO IR PAMATETE KAD KAUNAS IS TIKRO ATSIGAVO NE JUMS VALDANT

Kaunasss

Kaunasss portretas
Geras !!! Net konservų komentatoriai nusčiuvo... žadą atėmė:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių