Kaunas puošiasi žiedais: viešosiose erdvėse – margaspalvės gėlės

  • Teksto dydis:

Įpusėjęs pavasaris kviečia vis dažniau išeiti į lauką ir pasimėgauti gėlių spalvomis. Štai Kauno erdvėse vilioja margaspalvės gėlės.

Kauno miesto savivaldybė ragina nesėdėti namuose ir išeiti pasivaikščioti po gėlių žiedais pasipuošusį miestą. Štai Laisvės alėjoje jau pradėjo skleistis narcizai, prie Kauno pilies ir Vienybės aikštėje žysta hiacintai, o Nemuno saloje – japoniškos vyšnaitės, sakuros.

Portalas kauno.diena.lt skelbė, jog hiacintai žydi ir ties Istorinės Prezidentūros kiemeliu. O Laisvės alėjoje žiedais pildosi ir gėlių klombos. Pavasario spalvomis Muravos sankryžoje buvo pražydę ir krokai, bet jų žydėjimo laikas jau baigėsi, tad tie kurie nespėjo, dabar turi dairytis kitokių gėlių įvairiose kitose miesto vietose.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Šiemet miestą papuoš virš 14 tūkst. įvairių vienmečių gėlių. Šalia Kauno pilies, savivaldybės pastato ir Ramybės, Kalniečių bei Santarvės parkuose ims skleistis visažydės begonijos, patagoninės verbenos, ašuotės, smulkiažiedės surfinijos“, – apie žiedų įvairovę komentavo miesto atstovai.

Šiemet miestą papuoš virš 14 tūkst. įvairių vienmečių gėlių.

Daugiamečiais gėlynais pasipuoš ir atnaujinamos erdvės: Muzikinio teatro sodelis, Studentų skveras, formuojamas Nemuno salos parkas. Tad tikrai bus daug vietų, kur galima pasidaryti gražių asmenukių, įkvėpti pavasario ir pasimėgauti spalvomis.

„Ar jau spėjote pasigrožėti atbundančia gamta?“, – dar kartą apžiūrėti margais žiedais papuoštas erdves paragino miesto atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kazkodel nesimato to grozio.Juk nepuosia styrantys sakos klombuose Laisves al.labai jau varganai atrodo.Gaila net ziureti.Ir taip nematau tu gelynu kur taip graziai apraso.Skurdus apzeldinimas Kaune.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių