Kaunas jau rūpinasi, kad pavasarį Laisvės alėją užpildytų narcizų grožis

  • Teksto dydis:

Laisvės alėjos gėlių klombose darbininkai pradėjo sodinti narcizų svogūnėlius, tad pavasarį centrinė Kauno dalis vėl taps pagrindine asmenukių vieta, kurios fone geltonuos tūkstančiai žiedų.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kaip moterys sodina svogūnėlius. Pasiteiravus, kokios gėlės pavasarį pražys, darbininkės nusišypsojo ir patikino, kad Laisvės alėja vėl paskęs geltonuose narcizų žieduose.

Narcizai pagrindinėje Kauno pėsčiųjų gatvėje sodinami jau ne pirmus metus ir pavasarį sukuria tikrą grožį. Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė portalui kauno.diena.lt nurodė, kad dar 2019 metų rudenį, atnaujinus didžiąją dalį Laisvės alėjos, klombos buvo užsodintos narcizų svogūnėliais, o jau kitais metais šiomis gėlėmis užpildyta ir atkarpa nuo I.Kanto iki Vilniaus gatvės.

„Šiuo metu narcizų svogūnėliais papildomos Maironio ir I.Kanto gatvių atkarpoje esančios gėlynų klombos. Būtent čia pastebėtas didžiausias narcizų išretėjimas, todėl planuojama pasodinti apie 6 tūkst. svogūnėlių“, – kalbėjo specialistė.

Skaitytojų nuotr.

R.Savickienė nurodė, kad kitąmet narcizų upė tekės ne tik Laisvės alėjoje, bet ir ją kertančioje kitoje pėsčiųjų gatvėje, tad gražių geltonų žiedų Kauno centre bus labai gausu.

„Gėlių žiedais taip pat bus papuoštos naujai rekonstruotos S.Daukanto gatvės gėlių klombos. 81 klomboje bus pasodinta per 34 tūkst. naujų narcizų svogūnėlių“, – dar vieną geltonos upės vagą, kuri atsiras pavasarį, įvardijo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

81 klomboje bus pasodinta per 34 tūkst. naujų narcizų svogūnėlių.

„Pavasarinių gėlių svogūnėliai – narcizai, tulpės, hiacintai ir gyventojų itin pamėgti dekoratyviniai česnakai – bus sodinami skirtingose miesto erdvėse. Sodinimo darbai jau suplanuoti prie savivaldybės, Karo muziejaus sodelio rožyne ir naujojoje Vienybės aikštėje, ties Kauno pilimi, Kalniečių parke bei prie J.Basanavičiaus paminklo“, – apie tai, kad pavasarį ir kitose miesto vietose bus gėlių kilimai, papildė R.Savickienė


Šiame straipsnyje: narcizaiLaisvės alėjasodinami narcizaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cinizmas

Cinizmas portretas
Cinizmo viršūnė Laisvės alėjows klombos. Aišku, šunys prisideda prie jų niokojimo, bet pažiūrėkite į kokią žemę susodintos tos "gėlės"? Molio ir smelio mišinys. Čia tik kiečiai, dilgėlės ir balandos gali augti.

Anonimas

Anonimas portretas
Nematau jokio pokyciu.Sunys drasko klombas ir tersia jas o seimininkai nueina lyg nieko nebuvo.Apgailetina ta Laisves al.stagarai tyso ir jokio grozio.Ir kas isgalvojo tuos stagarus sodinti.Ir laikas uzdrausti vedzioti sunis.

ja na

ja na portretas
ka galima grazaus pasodinti jei laisves aleja pavirto sunu mizimo vieta,dvokas neispasakytas ypac po lietaus,vedzioja sunis versio didumo kas te gali augti...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių